Şimdi Ara

Oyun içi satışlar TBMM gündeminde: Kumar sayılabilir (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
1
Favori
16.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: srcn1905

hangi çocuğun kredi kartı var da ailesinden habersiz oyun içi ücret yatıracak vs? geçiniz bunları. diğer tüm ülkelerin amacı çocukları kumardan, hırstan, mükemmelliyetçi bireyler olmaktan uzaklaştırmak için olabilir ama bizim ülkemiz de bu şekilde olacağına hiç inanmıyorum. inceleyecekler bakacaklar, insanlar hobi olarak para harcıyor. Bak bu lükstür dedikten sonra ötv uygulayacaklar, yine olan vatandaşa olacak. zaten gençler ve insanlar sosyalleşemiyor, bırakın bari kendi kurdukları dünyalarında mutlu olsunlar. gören, duyan sanacak her konuda disiplin sahibiyiz bir bu kaldı. hani derler ya;

HER KUŞU ŞEY YAPTIK, BİR LEYLEK KALDI
    Ne ebeveynler var bilsen. Sırf çocuğu sussun diye oyununa para harcatıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoşgeldin oyun vergileri güle güle uzaklaşıyor özgürlük ilkeleri...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

oyun oynamak psikolojik sorun yaratmıyor diyorsun? çok ilginç bir bakış açısı. şimdiki varlıklı olan ailelerde ana ve babaların, çocuklarına sağlamış olduğu teknolojik imkanların getirisini nasıl aldıklarına baktığımızda hiç psikolojik sorun göremiyorum diyecek bir allahın kulu çıkmaz.
    Oyun oynamayı bilmem ama loot boxun psikolojinin buglarından yararlandığı kesin

Üsteki arkadaş ne demişti hah sunk cost

İktisadi alan komple delüzyonik o ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 20 Temmuz 2019; 20:15:43 >
  • Hoşgeldin bonusu olarak vergi 😂

• Ee reisin saraylarına para lazım. Adam 5milyar tl harcamış 7 ayda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LutSamed

Doğrudur. İş mantığı zaten piskolojik olarak sunk cost ve diğer biasları manipüle ve suistimal etme üzerine ve hatta sosyal yabancılaştırma dahi kullanılmaktadır (Call of Duty'nin özel silahlı kişilerle standartlı kişileri yüzleştirip, utandırma amacı gütmesi- BİZDE NEYE YOG DEYYOR).

Fakat kumar tanımına girmemektedir, zira zararı eşzamanlı rekupe edilen bir kumar türü yoktur.
    Haklısın teknik olarak hiçbir zaman dolaşımda olmayan/toplam varlıklar sıfırın altına inmiyor(donanımsal gereksinimleri de hesaba katarsak)

Lakin eklemem gereken bazı hususlar var

Birincisi online oyunlar alıştırıp müptela etme modelini benimsediği için(ve single player oyunların dahi online eklentilerinin çıkmasının etken nedeni değişen koşullara binaen azalan stabilityi devam ettirme çabalarıdır)

İkincisi oyunları oynayan kitlenin ciddi anlamda mülkiyet sahibi olmadığı için

Pek iflas ettirmeye gerek duymazlar zaten

• Vergi gelmeden kasaları satma vakti geldi
  • la zaten milli piyango talihlisinden gırla vergi alıyorlar. şans talihi vergisi diye birşey hali hazırda var sanıyorum ki. ama adam gibi birşey yapsınlar vergi almasınlar komple sandık satışlarını kapatsınlar bencede. çocuğun karnı aç gidip lolden sona nın arcade skin'i için 2 haftalık parasını veriyor.

• Vergi falan yeterli olmaz direk yasaklanması lazım bildiğin kumar bu. Özellikle şu ea sports gibi paragöz çakallara birileri dur demeli artık.
  • Kumar Sayılmaz merak etmeyin! Biz yeni çıkan bir oyunu 1 tane alabiliyorsak , onların çocukları hepsini alıyor... Aynı şekilde biz 10 kutu alıyorsak onların çocukları(o.ç) 1000 tane açıyor.! Not: Ben yıllardır bir kutu bile açmadım ;oyundan bahşedilen ler hariç ,orası ayrı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 20 Temmuz 2019; 20:53:5 >
  • Ben hep 50 liralık destansı garantili mega turbo platin deste açtığımdan beni etkilemeyen olay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belçika'da yasak, zaten hep yasakları örnek alın. Overwatch'da kutu alamıyorsun yasaktan dolayı sadece kazanabiliyorsun. Aynısı gelir bize de, ya da vergi gelir, ateş olmayan yerden duman çıkmaz hayırlı olsun.

• Sende yap ithalat yap bi oyun 10 liralik kutu actir 5 lirasi bize gelsin uretemedigimiz herseye yasak geliyor hayret bisi :)

• Knight Online GB Satışı Yasaklansın
  • g70g G kullanıcısına yanıt
    Herkes yasaklarsa bu oluşumdan kurtulmuş olunur. Niye tanımadığın yazılımcıları savunuyorsun? Resmen para tuzağı. Adam yazılım biliyor diye ilim irfan sahibi mi oldu? Bilge adam mı bu? Çok mu ileri seviye medeni biri mi oldu? Bence hayır. Çocukların parasını söğüşlemek için kafa yormuş bir şarlatan bence.
  • srcn1905 S kullanıcısına yanıt
    Yasak olmazsa insan insanın tepesine çok biner. Bende aşırı yasakçılığa karşıyım fakat bu konu bence gerekli. Biraz empati yapmak, biraz başka bir göz ile bakmak lazım olaya..
  • bakalım oyun basınının tepkisi nasıl olacak.

• Oyun içi satışlar tamam eşya olur skin olur ne olursa olur fark etmez beğenen para harcamak isteyen harcar buna kimsenin karışmaya hakkı olmamalı. Kimisi için bir hobimdir bu kimisi için sosyal aktivite yada ücretsiz olarak oynadığı bir oyunu beğenir ve desteklemek için bir iki bişey satın alır gibi bu örnekler uzar gider.

Sandık olayı ise kesinlikle ayrı bir konu ve kesinlikle bunlar oyunlardan çıkarılmalı. Gerçek Para ile sandık satışı tamamen yasaklanmalı içinde ne olduğu belli olmayan şeye para talep etmek kumar değil bariz dolandırıcılıktır..

• MILWAUKEE BUCKS kullanıcısına yanıt
    Ben sadece bizim ülkede değil, diğer ülkelerde de engellenmesi gerektiğini düşünüyorum.
  • samimi ise sayısal lotoyu kaldırsınlar haftalık gelir 500bin ise dağıtılan ikramiye 100bin geriye kalan devlet babanın cebine giriyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.