Şimdi Ara

Oyun içi satışlar TBMM gündeminde: Kumar sayılabilir (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
1
Favori
16.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Milli piyango, iddaa, sayisal loto toto, at yarislsrida kumar degil mi? Ayrica haram diyede bir rivayet varmis...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harami vergilendir ;) . Merak ettgim Rus menseili oyunlar varsa haric tutulacak mi ;) ?

• Aslında işin en temeline inersek ortada bir ticaret var. Bir ürün satılıyor ve parası ödeniyor bu hayali bir sandık da olsa. Burada zaten ürünü satan kazandığı paranın, alan da mevzuata göre kdv vs. ödemesi gerek. Burada asıl nokta vergi adaletsizliği. Az kazanandan çok, çok kazanandan az vergi alan bir devlet var. Şimdi durum böyle olunca, devlet çocuğun elindeki lolipopa gözünü dikmiş gibi görünüyor normal olarak. Sen önce sabancıdan, koçdan, ağaoğlundan, diğer laz müteahhitlerden adam gibi vergi al, bu vergileri akılcı bir şekilde kullan sonra lolipop ye. Bunlar iyice zıvanadan çıktı artık.
  • Getirin vergiyi %40 ÖTV

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • surilere para lazım
  • %18 KDV + %40 ÖTV + %25 online oyun vergisi + gelirden %1 kesinti gibi bir düzenleme ile bu iş tatlıya bağlanır aslında bunu bir düşünmek lazım.

• Oyun içi satın alma içeren ve gelirinin büyük kısmını buradan kazanan bir oyun firmasında çalışıyorum. Bu oyun içi satın almaları firmalar oyunculara zorla satmıyor.Kendi eliyle loto, iddia , atyarışı gibi yuvalar söndüren oyunlar oynatan devletimiz ekmeğimize göz dikmiş anlaşılan.

• Açılan her sandıktan %18 KDV %20 ÖTV

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Link yok mu konuyla ilgili.
    Adı geçen komisyonun sayfasında bulamadım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş yapamayınca , iş arayan devlet...

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn1905

neyin kafasını yaşıyorsun arkadaşım sen? burada mesele hangi platform olduğu mu? ayrıca mobil oynadığımı nereden çıkardın? herkes senin bahsettiklerini oynamak zorunda mı? zihniyete gel

Alıntıları Göster
    tabii ki mesele hangi platform olduğu sandık açma bilgisayar oyunlarında mı var pay 2 win pc de var mı? oyun içi satış pc de yok. parasını ödeyip oyunu alıyorsun ve kuruş harcamadan bitiriyorsun. bazı pc oyunlarında oyun içi satış olsa da bunlar sandık açma şeklinde değil. ne alacağın belli. sandık açmalı mobil oyunlara örnek mesela

marvel contest of champions
    dungeon hunter
    gods of rome

vs vs ve neredeyse mağazadan beleş indirilen tüm mobil oyunlar. konuda da mobil platformdaki sandık açmalı pay 2 win oyunlar kastediliyor çünkü pc de böyle bir sistem yok

kafaya gel anlayışa gel. git konuyu baştan oku gel. mesaj sayımı yükselteceğim diye her konuya okumadan ya da ne anlatılıyor ne kastediliyor onu anlamadan etmeden salça olma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannibal Corpse 666 -- 21 Temmuz 2019; 11:26:12 >

• Mobildeki pay 2 win oyunları derhal engellesin devlet. Özellikle marvel contest of champions en başta engellenmeli. En sahtekar ve üçkağıtçı oyunlardan birisi odur milleti inek gibi sağıyorlar daha benim bilmediğim çok vardır ama bu marvel oyununu atlamayın onu da kesinlikle engelleyin türkiye den erişilemesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannibal Corpse 666 -- 21 Temmuz 2019; 11:28:52 >
  • bu tür satışlardan dolayı başta EA olmak üzere bir kaç ülkede bu tarz firmalara dava açıldığını okumuştum
  • Reis sağolsun kimsenin aklına gelmeyen şeyi yaptı ve pay2win oldu tax2win

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 21 Temmuz 2019; 12:1:21 >
  • Hocam konuya link ekleyebilir misin?

• Milletin oyunundan, yediğinden, içtiğinden, sıçtığından (atık su bedeli), içkisinden, sigarasından her şeyinden para al.
    Götür parayı cami yap cami girişinden para alma.
    Her zaman diyorum cami girişleri paralı olmalı.
    İnanmayan insanların paralarını inananlar için harcamak yanlıştır.
    Ben nasıl kullandığım her şeyin parasını ödüyorsam camiyi kullananlarda ödesin.

• İnternet uzerınden oyun oynatan firmalar genelde kendı cıkarlarını on planda tutuuklarından her turlu hakkı kendılerınde bulabılyoırlar.En basıt bır oyun sıtesınde bıle oyunun program kısmı herturlu hıleyı gelıştırerek sızlere sunuyorlar .gelıştırdıklerı yazılım ıcersınde sızın aleyhınıze sonuclanabılecek ne varsa var.Sızlerı site bagımlısı halıne getrımek ıcın yapmadıkları entrıka yok .Vergı kısmına gelınce 3-4 mılyon abonesı oldugu tahmın edılen oyun fırması adres olarak kendılerını neden kıbrısta gostermek ısteyebılır kı

• quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

Bir yerde haklılar. Yazıda ilk abd avrupa falan verilmiş bakın orlarda da yasak diye sonra türkiye konuşulmuş. Yazıyı okurken hee tamam oralarda bile yasaksa bizde de yasak olabilir sıkıntı yok algısı oluşturmak için.

Güzel algı yönetimi ama vergi gelir oyunlar zamlanır bir şekilde alınır parası yasaklanmaz bu ülkede.

Ben söylüyeyim bu devlet işi bilmiyor. Bak alkolde tek vergi koy fiyatları %30-40 civarında düşür. Uzun vadede sana daha çok kazandırır. Millet içemiyor ki anca böyle oyunda kutu var sapla, yurtdışından telefon getirmiş sapla, yurtdışına çıkacak sapla millet de öyle bir geniş büzük var ki kimse gık demiyor hiçbir şeye
    Hocam kahkaha atarak güldüm

'Millet içemiyor ki anca böyle oyunda kutu var sapla, yurtdışından telefon getirmiş sapla, yurtdışına çıkacak sapla millet de öyle bir geniş büzük var ki kimse gık demiyor hiçbir şeye ' bu kadar haklı bir mesaj olamaz yahu hahahahahahaha

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.