Yüksek performansla oyun oynayabileceğim bir sistem toplamayı düşünüyorum ve araştırmalarım sonucunda böyle bir sistemin mantıklı olabileceğini düşündüm.. Sormak istediğim başlıca sorular;
OC için başka nasıl bir ram önerirsiniz? Gigabyte kartların ramleri 1333 mhz de görmesi gibi bir sorun olabilir mi ? OC yapacağım da düşünülürse nasıl psu gereklidir? Sistem amd olduguna göre ve ati amd nin olduguna göre ati ekran kartı daha uyumlu olur mu ?
Ciddi bir performans farkı yaratacaksa biraz daha pahalı parçaları tavsiye edin lütfen.
Ne kadar bütçe?Monitör dahil mi?
O anakartla o bellekeri 1600 MHz'de çalıştırmak için epeyce ter dökersin. Biz arkadaşla Core i7 için üretilen 6 GB triple kitlerden birini alıp 1,65 volt ile 1600 MHz'de CL7 olarak çalıştıracağız sistem tamamlanınca. Bizzat çalıştıran arkadaş var. Fazladan gelmiş olan 2 GB'yi de o arkadaşa sattık zaten. OCZ'nin bellekleri ise Gigabyte özürlü malesef. Voltaj da versen başka yollar da denesen stabil çalışmıyor bir türlü olması gerektiği şekilde. Sistemin AMD olmasıyla ekran kartının ATI-nVidia olmasının sana bir etkisi olmaz. GTX 260 Synergy ya da TUL HD 4870 1 GB özel tasarımdan birini seçebilirsin. Fiyatları aynı ve eşdeğer kartlar.
açıkçası oc muhabbetini x3 720 ten dolayı düşünüyordum, benzer fiyat aralığında başka bir önerisi olan varsa daha çok işime gelir..Fakat intel işine girince fiyat yaklaşık 200 lira artıyor gibi,çekincem o. Başka anakart-cpu önerisi olan var mıdır , ikisi toplam 500 tl civarı ?
arasında yaklaşık olarak sadece crossfirex desteği olup olmaması durumu var ve bu 50 milyon fiyat farkı yaratıyor? Bu farka değer mi bilemedim, crossfirex ciddi performans artışı yaratan birşey midir ?
işlemci konusunda da l3 cache ne kadar önemli ? ya 720 alacam ya 940 ? aslında 720 deki o 4. çekirdeği açma muhabbeti ne kadar gerçekçi,araştırmaya üşendim.ne düşünürsünüz ?
ya ekran kartını şimdi almaktan vazgeçtim, onboard hd 3300 lü bir anakart bakıyorum.
Looo onboard ekran kartımı alcan alma derim c.s 1.6 zor oynarsın Alcaksanda Hd4870 al
msi da crossfire yok ama easy oc switch diye bir olay var..Ayrıca mesela msi side memory olmadığını açıkça yazmış bende sapphire in yazmaması da olmadığını gösterir. Bana side memory (ki ddr3) önemli gözüktü..
Başkalarında tavsiyesine dikkat et ;) gerçi biras dahah para katıp 1 gb lık ekran kartlarınıda alırsın ;)
crossfire için 2 ati ekran kartı ve crossfire destekli bir anakart şart .
tek bir kartı , crosfire destekli bir anakart da kullanırsak ; crossfire desteği olmayan anakarta
kıyasla daha çok performans alırız diye birşey yok .
eğer 2 tane ati ekran kartı kullanmayacaksanız , crossfirelı bir anakarta gerek yok .
ileride kullanabilirim belki diyorsanız alabilirsiniz tabiki .
2 ati ekran kartını crossfire olarak bağlamak elbette performans artışı getiriyor ,
fakat 2 ekran kartı yerine aynı performansı veren benzer maliyetli tek bir kart da kullanılabilir .
aslında onboard ati ekran kartı ve sonradan alacağım atıyorum 4890 ın birlikte çalışması tatlı olur..
ekran kartını 4890 al ve kafan rahat olsun bende öyle düşünmüştüm 2 ekran kartı alıp rahat ederim demiştim bütçe birine yetiyor ama ikinciyi alınca 4890 daha ucuza gelecek bana sorarsan biraz daha bekle bütçeyi tamamla 4890 al