Şimdi Ara

Oyun için dizüstü mü? Konsol mu? sizler için yorumladık! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
4
Favori
11.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

abi konsol ile laptop veya pc kıyaslanamaz,konsoldaki sabit fps akıcı deneyim ile pc'deki ani düşüşlerdeki karman çorman görüntü varken kesinlikle konsol alır,benim ps2 dışında konsolum olmadı sırf akıcı oyun deneyimi için almayı düşünüyorum ileri zamanlarda,eğer monster pc reklamı değilse karşılaştırma çok yanlış olmuş,far cry4 konsolda oynayıp pc'ye geçince dediklerimi anlarsınız

farcry 4 sen bir de 60 fps veren bir pc de oynayıp ps 4 geç bakalım d bir oyun deneyimi gör burada ki kıyas laptop için olmuş
  • Tartışmasız Konsol Tabiki...!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dolar kurlarıyla bunu düşünmek 2.planda oluyor
  • Hesaba katılmayan çok şey mi var, benmi göremiyorum bilmiyorumda tartışma olmayacak bile eksik olaylar mevcut.

Bir kere PS4 1 yıllık bir olay değil, tanıtılan dizüstü bilgisayar 1 sene sonra çıkacak hangi oyunları çalıştırabilir merak ediyorum.. PS4 ise daha yeni yeni tam grafikleri bile kullanılır hale gelmedi bu hale gelmesi için rahat 1 seneye daha ihtiyacı var ki zaten ps4'ün ortalama ömrü 4-5 yıl olacak gibi duruyor.

Online kısmına gelince herhangi bir hile ve sahtekarlık olayı konsolda çok çok daha zor ve insanlar daha fazla tırsıyor "ban" olayından ötürü. Bu yüzden online oyunlar daha keyifli ve eğlenceli. Hani bilgisayardaki gibi iyi bir sistemi + donanımı olan daha ön planda olmuyor. Konsolda herkes aynı kol ve aynı sistemle bu gibi avantajlar + dizüstüne göre daha ucuz olması kesinlikle avantaj.

Ha oyunlarının pahallı olması cidden sıkıntı bugün spottan alsanız bile 160-180tl civarlarında yeni çıkmış oyunların fiyatları..

Konsol için çıkan özel oyunlarda tam özel oyun oluyor, hani az olsa bile hakikaten özel diyebiliyorsunuz... Ayrıca ps4 için esc - remake oyunlar aynı gidiyor filan diye düşüncede ne kadar doğru? Ben ps1 ps2 kullandım ama ps3 bir türlü ısınamayınca almadım. Direk olarak ps4 geçtiğim için doğal olarak o aradaki oyunları hiç oynadım bu yüzden benim kaybettiğim birşey yok. Ve böyle bir çok konsol kullanıcısı da mevcut..

Herkesin iyi kötü bir bilgisayarı vardır, internete girebilecek işlerini halledebileceği bu yüzden konsol ciddi bir şekilde önde diye düşünüyorum..

• PC candır gerisi heyecandır..
  • PC'de oynasan seni hacemat ederler:)

• Bazi koltuguma yayilir ps4 le oynarim diyen arkadaslara sasiriyirum sanki pc de olmuyormus gbi yapacagin tek is hdmi kablosunu baglamak tv ye sonra oyun kolunuzuda dizustunuzun usbsine takma nerdesin yine koltukta ne farki kaldi hic bi fark kac piksel lik tv ye takiosun 1080p kac pikselde oynuosun 1080 p hala ps4 dedirticek bi fark aramaya calisiyorum ama yok bazilari pahali geliyorda almiyor konsolu diyor kardesim sen zaten evinde tv kullanmiyormusun laptopuda takabilirsin aslinda konsol alanin zengin oldugu kanisina nerden vardilar bu arkadaslar diyosan bana konsol oyunu yeter milyonlarca kisinin oynadigi mmo fps moba oyunlari umrumda degil ben 3 5 konsol oyununla yetinirim diyosan al kardesim konsolunu full hd diye aldigin tv de720 p oyun oyna cok zevkli geliosa zevkler tartisilir denir de ben performansiz ve kalitesiz oyun oynucam bu benim zevkim diyen insan bana gercekci gelmiyor

• merhabalar mesut ve ersin bey,

benim bi sorum olacak.
    ben bu dizüstüne sahibim.
    nvidia system information'a baktığımda ;
    memory bandwith : 80.16gb/s
    2048 mb gddr5 vs. giden bilgileri görüyorum.

Fakat yine sizin ps4 özelliklerini yayınladığınız tabloda ps4'ün grafikle ilgili değerleri daha bi yüksekdi.

sorum şu ki; nasıl oluyorda yakın veya daha iyi kalitede oyun oynatıryor bu dizüstü ?

Teşekkürler İyi çalışmalar.
    YunusEmre Özdemir.

• Konsol
  • kesinlikle dizüstü bunun gibi uygun fiyatlı dizüstü bilgisayarlar çıkarsa konsollara gerek bile kalmaz.

• Bi kere oyun için notebook alıcam diosan 2500tl den aşağı düzgün oyun için notebook bulamazsın

en ufak bütceyle hesaplayalım 2500tl

500gb ps4 ortalama 1250TL

geriye 1250 tl kalıyor bunun 250tl sine oyun alsak

kalan 1000 liraya internet film video vs için güzel bir notebook alabilirsiniz

ps3 oyunlarını çözdüler internetten indirip konsola aktarabiliyorsunuz yakında bunu ps4 içinde yaparlar oyun fiyatlarına çok kafanızı takmayın

Sonuç olarak birisinden vazgeçmek zorunda hissedenler böyle düşünsün 2sinide alabilirsiniz

Ha benim 1500 lira bütcem var diosan ve oyun istiosan git ps4 al direk çünkü 1500lüklük leptopla fln oynadığın pc oyunlarıyla ps4 ü kıyaslayamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalgiran -- 18 Aralık 2014; 1:52:20 >
  • konsolcu zengindir, pc'ci fakirdir gibi bir kabulle başlanıyor bu tartışmaya, neden? abicim, ikisinden birisini ölümüne savunmayalım, ikisini de övelim, ikisini de yerelim yerine göre. ikisi de bizim için var olan teknolojiler sonuçta.

ancak gel gelelim, konsol işinin pc'den çok daha ucuza geldiğini düşünmekteyim. pc için steam'den oyun alıyorsun, oyunu oynayıp kutusuna koyup elden çıkartamıyorsun. evine alacağın 1500 tl'lik bir tv'ye konsolu takıp oynayabiliyorsun. bir önceki nesil konsollardan ps3 2006'dan 2013e kadar kanlı canlı durdu, oyunları çalıştırdı ama benim 2006 model bilgisayarımın şu anda video açacak hali bile yok. konsol işini bilene uzun yıllar hizmet edecek fiyat/performans cihazıdır. pc'deki fps zevkini vermemkle birlikte diğer çoğu tür için rahat bir oyun sunuyor. ama pc gönül işidir. araştırırsın, yeniliklerden haberdar olursun, donanım güncellersin, yeri gelir 42" led tv fiyatına 32" monitör alırsın, steam'den indirim kovalarsın... pc ile uğraşacak adamın hem ilgisi hem parası hem de boş vakti olmalı bence. konsol basittir, cihazı alırsın, oyunu alrısın, oynarsın, bitirir satarsın, yenisini alır oynarsın... kutu başına ilk günden almıyorsam maksimum zararın 20 tl olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolferto

Bazi koltuguma yayilir ps4 le oynarim diyen arkadaslara sasiriyirum sanki pc de olmuyormus gbi yapacagin tek is hdmi kablosunu baglamak tv ye sonra oyun kolunuzuda dizustunuzun usbsine takma nerdesin yine koltukta ne farki kaldi hic bi fark kac piksel lik tv ye takiosun 1080p kac pikselde oynuosun 1080 p hala ps4 dedirticek bi fark aramaya calisiyorum ama yok bazilari pahali geliyorda almiyor konsolu diyor kardesim sen zaten evinde tv kullanmiyormusun laptopuda takabilirsin aslinda konsol alanin zengin oldugu kanisina nerden vardilar bu arkadaslar diyosan bana konsol oyunu yeter milyonlarca kisinin oynadigi mmo fps moba oyunlari umrumda degil ben 3 5 konsol oyununla yetinirim diyosan al kardesim konsolunu full hd diye aldigin tv de720 p oyun oyna cok zevkli geliosa zevkler tartisilir denir de ben performansiz ve kalitesiz oyun oynucam bu benim zevkim diyen insan bana gercekci gelmiyor

okuduğum en saçma yorum, tebrikler.

• ps4 candır, pc patlıcandır.
  • yav tabiki konsol, ben ps4 ü en az 6-7 yıl kullanırım ve çıkan bütün oyunlarınıda sorunsuz oynarım. önünüzdeki laptop gelecek yıl çıkacak oyunları normal ayarda, 2 yıl sonra çıkacak oyunlarıda low ayarlarda oynatır. ben 2 senede bir laptop mu alayım sevgili Mesut Çevik?
  • Eski konsolcu olarak PC diyorum.Konsol firmaları satış stratejisi kullanarak ürün çıkarıyorlar nasıl mı ? konsolun kendisi ucuz ama oyunlar pahalı...PC'de Modifiye herzaman olağan bir şey ama konsol olarak ne aldıysan küçük değişiklikler haricinde aynı. Genel kullanımda komplike olarak PC bayağı fark atıyor.konsolun sadece tak oyna ve PC'ye çıkmayan birkaç oyun dışında bir getirisi yok.ayrıca donanım olarak PC'nin ezip geçtiği bariz ortada ha şu var paranız varsa oyun için iyi bir PC dışında bir konsolunuzun da olması fena olmaz yani ...
    Konsol için sadece oyun PC' ise açık dünya. Şekil A da görüldüğü gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalazar -- 18 Aralık 2014; 2:35:50 >

• PC mi yoksa Konsol mu tartışma kervanı böyle kısır döngü de yürür gider her ne kadar derbi havasında geçsede Konsol, PC tartışmaları her iki platformunda birbirlerinden farklı özellikleri ve kullanıcılara hitap eden artı yönleri var tabi ki de bir yönlü olmayacaktır konsol ve pc olduğu sürece isteyen istediği platforrm da yer alacaktır.

• arkadaşlar boşuna aldanmayın birkere LAPTOPTA OYUN OYNANMAZ bunu herkes çözdü şu an laptop satışları resmen durmuş durumda, ha oynansa bile 860M 2014 oyunlarını bile çalıştırmakta zorlanırken 2015 den sonra yok sayılacak, şu anki oyunlar konsola giriş oyunları konsollar daha yeni başladı konsollar çıktığında pc almak doğru değil en az 2 sene beklemeli yani seneye bu aylarda pc alabilirsiniz, bu editürlere inanmayın özellikle mesut çevik oyun sektöründen hiç anlamayan birisi...

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • pc hepsini kırar :)

• parası olan oyun manyağı zaten konsol almalı. konsoldaki keyif bambaşka. atariden bilmesi lazım herkesin

pc daha uygun fiyat. indirimler sayesinde tabi. ama sürekli driver güncelleyecen, donanım yenileyecen falan. konsolda tak çalıştır

la illa kutuplaştıracaksınız birbirinizi. nerde oynarsanız oynayın isterseniz atari salonuna gidin jetonla oynayın

edit:pc de oynanacaksa masaüstü daha rahat tabi ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcan402 -- 18 Aralık 2014; 4:25:28 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.