Şimdi Ara

Oyun için dizüstü mü? Konsol mu? sizler için yorumladık! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
4
Favori
11.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • videoyu şimdi izledim yakın zaman da bende almayı düşünüyorum bir pc . fakat ben masaüstü oyuncu pcsiyle dizüstü oyuncu pcsi arasında kaldım . bir de masaüstü oyuncu ile dizüstü oyuncuyu karşılaştırabilirmisiniz ?

Monster Abra A5 V1.1.3 3.031,42 TL

istediğim diğer masaüstü ise

Asus G30AB-TR007S 4.799,00 TL

dizüstü pc e çok yakın asusun fiyatı . tabi bu fiyatlar şu an ki indirimli hali .

bir de bu 860m ekran kartı masaüstü sürümü olarak hangi ekran kartına eşit ? mobil ekran kartları ile normal kartlar ne kadar yüksek görünse de mobil oldukları için 1-2 seviye daha düşük oluyor masaüstü sürüme göre. bende bu ikilemdeyim :/

• quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

Konsola adam akıllı ekstra bir TV şart ailinizin kullandığı TV de oyun oynatmazlar sizlere :)

1500-2000 Lira arası gayet iyi LED TV ler var oyunlardan alacağınız deneyimi arttırmak için şart bence . Tabi Tüplü TV si olanlarda var ama aralarında dağlar kadar fark var .

Ben 2000 liralık bir TV ekliyorum + PS4 1400 Lira + PSN 100 Lira + Ekstra kol 170 Lira + Oyunlar eskileri 120 lira günceller 225-250 lira = Oyunsuz 3670 Lira etti . 5 adet oyun ekliyorum 120 liradan 4270 etti. Birde güncel oyunlardan 5 adet ekliyorum 3670+1125 = 4795 Lira etti arkadaşlar .

Eee siz 5 oyunla mı idare edeceksiniz ? Hiç sanmıyorum zira konsolda oynadığınız oyunları saymaya başladınız mı alfabetik olarak diziyorsunuz hemen . Sonuç konsol sahibi olup kar edeceğim diye bir senaryo yok arkadaşlar . Öte yandan PC de oyunlar 60-90 Lira arasında satılıyor steamden alırsanız ( 2k , ubisoft ) oyunları hariç onlarıda g2a gibi sitelerden yine 15-30 dolar arası alabiliyorsunuz ki ben 5-6 adet yeni çıkmış oyunu 18-29 dolar arası komik fiyatlarla aldım mesela witcher 3 ü 17 dolara aldım :)

Fiyat olarak oyunlar konsola göre çok çok daha uygun siz şuna karar verin özel çıkacak 5-10 oyun ve bazı multi platform oyunlar için konsol alıp oynar mıyım ya da konsolu alıp sadece EXC oyunları mı oynarım diyorsunuz buna siz cevap verin tablo açık ve net . Tabi TV den kısıp farklı senaryolarda yapabilirsiniz fakat bu seferde görsel kaliteniz düşecek .

İyi forumlar arkadaşlar .

Bu dönemde oyuncu olmak zor zanaat azizim kesenin ağzını açacaksın başka yolu yok . Benim böyle örnekler verdiğime bakmayın siz biz PS4 parasına her sene ekran kartı alıyoruz yeri geldimi de konsola lafı sokuyoruz zira oyunların gelişmemesinin tek sebebei lanet olası konsollardır . Oyun dünyasının kamburudurlar ötesi yok . Biz 144 hz de akıcılık ararken konson sahibi 30 FPS de akar sinema izliyorum der bla bla bla

Diyeceğim o ki parasız adam boş adamdır . Paranız yoksa konsolda da rahat yok PC de de rahat yok .

O bakımdan siz bizim dediklerimize bakmayın . Paranız neye yetiyorsa gidin onu alın hani diyorsunuz ya kardeşlik felan fişmekan 20 liraya değiştiriyoruz felan süpersiniz siz yolu bulmuşsunuz iyi oyunlar keyfini çıkartın .

Eklemessem olmazzz

Yattığınız yerden oynayın . Koltuğa gömülerek oynayın bunlar PC de olmuyor azizim siz yan gelip yan yatarken de oynarsınız oda PC de yok . Konforuda fazla parasıda uygun bilemedim ki galiba konsol iyi ya siz konsolda devam edin

Bir kaç soru sormak istiyorum:
    PS4 e monitor e bağlanmıyor mu illa TV şart mı ?
    Şart ise tüplü TV mi kaldı PS4 lerden orjinal oyunlardan bahsediyorsunuz hiç birinizin evinde TV yok mu LCD ve ya Led ? PS4 alacak kadar zengin LED alamayacak kadar fakir değiliz diye düşünüyorum.
    Ekstra kol olayı saymayıda anlamadım ekstra kol arkadaşınla kardeşinle oynamak için alıyorsun dimi PC de oynamak için ekstra kol a ihtiyaç yok mu ? Hatta ben şöyle bir hesap yapıcam: Düzgün Klavye artı mouse 150 civarı her oyun klavye mouse ile oynanmadığına göre ekstra x360 gamepad 150tl kardeşinle arkadaşınla oynamak için 150TL de bi gamepad daha etti 450TL para sonuçta PC nin yanında klavye mouse verilmiyor ama konsolun yanında veriyorlar gamepad.

PC de dijital oyun alınırken neden konsola gelince kutulu oyunlardan hesap yapılıyor neden böyle bir ayrım var ?
    Konsolda en yeni çıkmış oyunu dijital olarak 70TL alıp işini bitirdiğinde 60 70TL ye satabiliyorsun geri ana hesabımdan ben oynamayacağım dersen 40TL ye bile bulabiliyorsun hemen.
    Ben mesela gidip istesem 40TL arkadaşımla beraber yarı yarıya alıp onun oynamadığı saatlerde ben girer oynarım tam tersini o yapar 20TL ye en yeni oyunu oynamış olurum.
    Ben arşiv yapıcam dersen sende dursun oyun şahsen bana kalırsa dijital den arşiv olmaz arşiv dediğin kutulu olur konsolda kutulu oyun 160TL pc dede 180TL.

Şimdi diyorsunuz ki:

PC de 60FPS full detay oynamak varken neden konsolda 30FPS de oyun oynayayım ?
    İnsanlar tek bir platform seçimi yapmak zorunda kaldıklarında daha çok oyun oynabileceğim bir platform varken neden gidip diğerini seçeyim? Multi platform oyunları zaten makul seviyede oynayabiliyorum yanında çok kaliteli exc oyunlardan mağrum kalmıyorum.

Plus yıllık 100TL diyorsun iyi güzel ama ben PC de hiç MP oyun oynayamıyorum hileden dolayı 600 civarı MW2 gameplay saatim oldu ama hep hile vardı oyunu çok sevdiğimden mecbur girip oynuyorum. PS4 de kafam rahat mp oynayabiliyorum yıllık 100TL para değil sonuçta buna bakarsan artı olarak her ay 2 tane oyun veriyor onu geçtim arkadaşımla beraber alırsam yıllık 50TL ye geliyor hatta bi yöntem ile almasam da oluyor.

Sonuç olarak 1200-1400TL ye bol oyunlu optimizasyon donanım sorunu hile sorunu olmayan bir platform da kafa rahat bir şekilde oyun oynamak mı daha mantıklı ?
    Yoksa 2 bin den başlayan bir PC ile EXC oyunlardan mağrum kalıp MP oyunlarda hile ile uğraşıp aldığım oyunu elimden çıkaramayacağım bir platform damı oyun oynamak daha mantıklı oluyor bu tablo da ?
    Aldığın oyunları al sat yöntemi yaparak hem orjinal oyunu korsan oyun oynuyormuş gibi cebimden para harmayacak yapıyorum.

PC de bütün yöntemleri iyi güzel anlatıyorsunuz ama neden konsoldaki avantajları görmemezlikten geliyorsunuz ?

• Ps4 sahibi ps4 diyecek dizustu sahibi dizustu dyecek

Ben dizustu alacagim ps4 sadece oyun oynatacak ve sinirli sayida mmo dan moba dan mahrum kalacaksin eline alacaksin kolu sadece onla yetineceksin akil kari degil konsol xbox u saymiyorum bile ps4 e yaklasamaz ihtiyaclar dogrultusunda herzaman dizustu olacaktir. Tasinabilirlik olsun her yonden dizustu ya saymayacagim nedenlerini baya bi surer cunku

• Once pc yi alacaksin paran varsa digerlerini de alirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edvensit varfeyir,
    Kalof

• Hem dizustu hem konsol var.Diz ustunde masada yada egilerek iki buklum ve ufacik ekranda oynamaktansa rahat rahat konsolda oynarim.

laptop u tv ye neden baglamiyorsun demeyin konsol gibi olmuyor onun tadi ayri konsolun ayri

tercihim KONSOL nadiren steam dan alirsam pc ki genelde laptop u internette gezinmek icin kullaniyorum.
  • benim durumumda olan biri için bu makine gayet uygun evde cok zaman geciren biri olsaydım kesinlikle masaüstü alırdım yerine
    reklamı yapılmış ama mantıklı bence

• masaüstü mü leptop mu konsol mu tablet mi telefon mu? hadi çıkın şimdi işin içinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Gamemaster_ -- 17 Aralık 2014; 3:52:13 >
  • Ben hepsinin yerini ayrı görüyorum zira bende yeterli sayılabilecek gtx770 li 4.5ghz hız aşırtılmış masaüstü, ps3 ve yerel bir markanın gtx880m li 17.3" oyuncu laptopu var.Ps3 te gran turismo veya kült oyunları zevkle oynarken 27" monitörlü masaüstümde fırsat buldukça sevdiğim oyunları oynuyorum.Malum evlendiğimizden dolayı eşimle iletişim sorunu yaşamamak aynı zamanda aralarda oyun oynamak ve seyahatlerde kullanmak için de dizüstünü kullanıyorum.Şu sıralar masaüstüne pek zaman ayıramasam da onda oynadığım oyunların zevki bir başka.ps3 te gran turismo6 nın pc de bir karşılığı yok veya arkadaşlar geldiğinde pes atmak bambaşka.Diz üstü ise kâh mutfakta kâh salonda beni oldukça mutlu ediyor.

Not:Zengin falan değilim sıradan kamu görevlisiyim yıllarca dişimle tırnağımla kazıdığım alın terimle kazandığım paramla satın aldım hepsini, taksitle maksitle kendimce bir dünya kurdum.Çok görmeyiniz ve kınamayınız lütfen...

• Oyun laptop'u. :)

Ps3-Xbox360'tan sonra yeni nesil icin yeni bir MSI oyun laptop'u aldim. Malesef yeni konsollar tatmin edici degil. Konsollara ozel oyunlarida artik kiralama yontemi ile oynariz. Gerci bir tek Uncharted icin konusuyorum.
  • Oyun konsolda oynanir.Konsoldaki rahatlik ve sadeligi pc'de bulamazsiniz.Ayrica konsollars cikan exclusive oyunlar da var.Bilgisayarda bilgi islemi yapilir.Konsollar ise sadece oyun icin tasarlanmis aletlerdir.Oyuncu kisi PC'yi konsollara tercih ediyorsa muhtemelen parasal nedemlerden dolayi boyle yapiyordur,baska aciklamasi olamaz

• askerlik ersine yaramış,daha doğal duruyor artık o eski kasmalar yok gibi :)askerlik çok güzel bir şeydir o özlem yokmu özlem mumla rarsın ya buraları bazı şeylerin kıymetini çok iyi anlarsın

• Benim kafama pek yatmıyor oyuncu dizüstüleri. Donanımı upgrade edemedikten sonra neye yarayacak o 2.500 lira. 3 yıl sonra ben o aleti ne yapacağım? Yine oyun bilgisayarı olarak görebilecek miyim?

• Yıllardır cevabı belli olan bir şeyi defalarca yorumluyor bu "teknoloji editör"leri..
  • Can sıkıntısından video çekmiş adamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

Ps4 diyen zenginler gelmeden Pc deyip kaçalım . Herkesin bir oyuna 200tl verecek parası yok , steamden ucuza alır oynar oyununu. Konsolda spot 160 tl olan oyunlar Pc'de max 80tl

Herkez bi oyuna 200-300 tl versee git ps3ü kırdırılmış al oyunları netten indir bu kadar basit sadece online oynarken sony tarafından bazenleri ban yiyorsun o kadar

• gecen seneye kadar en yuksek donanımlarda pc kullandım ps4 e gecınce anladımkı pc ye harcadıgım mılyarlara degmezmıs. degmezmıs.konsol un keyıf ve rahatlıgınıda gormezden gelmemek lazım.2 buklum pc basında olmak cok sıkıcı.orjınal oyun aldıgında bıle sıyah ekranla karsılasma sansın var benım 3 kez basıma geldı elımde patladı oyunlar.sonra o sorunu cozmek ıcın forum forum dolan 50 tane sey dene gene duzelmeme ıhtımalı var sonunda.benım acımdan bı daha kımse bana pc de oyun oynatamaz.

ayrıca laptop un ufak ekranında oyun oynamak hıc zevklı degıl.herkesın evınde tv olmadıgını varsayıp ps4 fıyatına + monıtor eklenıyor orası bıraz mantıksız olmus.ozman mınık laptop ekranına yanına tv yada daha buyuk monıtor eklıyelım..o sıstem 2 sene sonra 1080p medıum anca oynatır.zaten mobıl bır ınsan degılsen ılla pc dıyorsan masaustu kur ha laptop ufak dıyorsan bır suru mını ıtx secebılcegın sıstem var masaustude bıraz daha masrafla bu makınayı 2 ye katlar.bencede bıraz reklam amaclı olmus,tabıkı reklam olucakta nerdeyse konsol almayın bu laptopu alın tarzı olmus o yonden bıraz yadırgadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

Ps4 diyen zenginler gelmeden Pc deyip kaçalım . Herkesin bir oyuna 200tl verecek parası yok , steamden ucuza alır oynar oyununu. Konsolda spot 160 tl olan oyunlar Pc'de max 80tl

DH forumunda ki konsol sahipleri olarak öyle güzel organize olunuyor ki , misal fifa 15 i 75 tl ye ,battlefield 4 premium u 40-50 tl ye, en son çıkan oyunu dahi 60 tl ye primary hakkını alıp 1 sene ömrü var diyelim ,rahatlıkla güvenilir arkadaşlıklar yaparak oynayabiliyoruz.

Ben 1991-2009 arası deli gibi overclock ile uğraşan 6 ayda bir yok ekran kartı yok işlemci değiştiren manyak biriydim. Ne değişti. Neden geçtim konsola birde böyle bakmak gerek.

Ayrıca ben bu ps4 alan fakir pc alan zengin kıyaslamasına katılmıyorum. Her bilgisayar toplayan 4000 tl mi vererek alıyor ? yada her konsol kullanıcısı sadece $400 lık mebla ödeyerek mi ucuza oynuyor. Konsol alan kişilerin evlerindeki tv lerinde 1500 tl ila 3000 tl arasında değiştiğini belirteyim.

Bu olay hangisinden zevk alıp , eğlenebileceğinize bağlı. yıllarca pc de fps oynadık hoş güzeldi.

Kişisel görüşüm PC 'de oynadığım BATTLEFIELD in CALL OF DUTY nin hazzını PS4 te yaşayamıyorum. Lakin her gece FIFA PRO CLUB modunuda koltuğa yayılıp dev ekranda oynamanın tadıda başka güzel.

Benim için hepsinin kendine özgü artı ve eksileri mevcut. Şu daha iyi diyemem. Ufak tefek farklılıklar hobilere göre değişiklik gösteriyor.

• tek kelime sunu sölüyorum hem pcde hem ps4 de oyun oynayan bir insanım ps4 u olmayan insanlar ps4u anlamaz anlayamaz

• Yillarca PCci olmusumdur, fakat son yillarda upgrade isi gercekten yordu beni. XBOX One aldim fikrimi degistirip, kesinlikle konsol rahatligi bambaska gerek PS olsun gerek XBOX olsun.

Ama benim gibi sıkı FPS oyuncusuysaniz Gamepad'e alismak baya zaman aliyor FPS oyunlarda.

Ayrica 200 TL ye oyun aliyorlar argumanini savunan arkadaslara soyleyeyim, oyle birsey yok. Gidip ARAL'dan 250 liraya kutulu oyun aldigimizi saniyorsaniz yaniliyorsunuz. Bunun kardesligi var, indirimleri var, US/HK magazasi var... var oglu var.

Ayrica @blizzard3, imzami atarim o yorumun altina.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 17 Aralık 2014; 9:13:44 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.