Şimdi Ara

Oyun için dizüstü mü? Konsol mu? sizler için yorumladık! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
4
Favori
11.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • diz üstüyle konsol ne alakadır konsol daki özel oyunlar sen ne sistem yaparsan yap pc ye geliyormu aynı sistemle senelerce kaliteli oyunlar oynuyosun M.Ç ısrarla pc diyorsun ama olmuyor zorlama sen mümkünse inceleme yapma kabak tadı verdin artık ersin sende şu işlere bulaştın ya helal

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tansusus

anlatırken bıle ıcten soylemedıklerı bellı yuz ıfadelerınden belkı ben oyle hıssettım bılmıyorum da , kendılerıde pek ınanmamıs gıbıydı soyledıklerıne.Mesut Çevik hep konsolda oynar oyun, Ersın Kılıcta butun gun ofıste konsollarla ıc ıce olmasaydı ,bakalım evıne monster mı alırdı ps4 mu ozaman gorurduk.

cok yapay bır vıdeo olmus reklam ıcın onun yerıne ''monster laptopun konsollarra gore performansını degerlendırıyoruz'' tarzında bır ısım daha uygun olurdu

Merhaba,

Videoyu biraz ön yargısız izleseniz zaten burada evinde düzgün bir PC'si veya konsolu olmayan fakat oyun oynamak isteyen insanların tercihinin hangi yönde olması gerektiği konusunda konuştuğumuzu anlardınız.

Evimde zaten uç seviyede bir PC mevcut. Xbox One ve Ps4 de bunun yanında kurulu. Eğer hiç PC sahibi olmasaydım veya kötü bir PC bulunsaydı ilk tercihim konsol değil PC olurdu.

Burada da masa üstü ile değil de neden dizüstüyle karşılaştırdığımızı da söylüyoruz. İkilemde kalanlar mevcut. Eğer siz ikilende değilseniz ve tercihinizi çoktan yaptıysanız zaten videoyu izlemenize bile gerek yok.

Burada yok reklam, yok içten değiller diye saldırgan bir tavırla yazı yazarken videoya olan sinirinizin üç kuruşluk bir cihaza hayranlığınızdan kaynaklanmasının ne kadar komik olduğunu bir düşünün derim.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• quote:

Orijinalden alıntı: maildecept

Ps4 üzerinde kullanilmış GPU dan yola çıkarak, aynı GPU' yu masa üstünde kullmayı akıl edip oyun performansları o zaman şöyle olamalı diyebilen insandan daha fazlası beklenemezdi..
    Daha öncede söyledim ve yine tekrarlıyorum, kısaca M.C ikinci sınıf bir teknoloji uzmanıdır.

Link : M.C

Oo işin uzmanından eleştiri geldi valla yılıkdım şimdi.

Geçen GTA 5 oynuyoruz oyun yer yer 5 kare/sn gördü konsol zaten güçsüz dedik oynamaya devam ettik :) Sinirlenmedim zira konsola konsol olarak bakıyor aşık olmuyorum çok şükür.

Allah kurtarsın.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• quote:

Orijinalden alıntı: turker03

pcde oyun çeşidi daha fazla ve daha ucuz :D

Ekleme: Daha öncede bir kaç konuda yazdım, ps2den sonra oyun çeşitliliği giderek azaldı ve ölüyor. Oyun konsolu diyoruz ama kaç tane oyun var adam gibi 20 tane mi ? o da en iyi ihtimal. Ve çok pahalılar :D En komik yanı konsol alıyorsun oyun çıkmasını bekliyorsun :D böyle bir şey mümkün mü allah aşkına ama oluyor işte. Belki ki de sadece iki firmanın rekabet etmesidir, hatta onların bile rekabet içinde olamamasıdır, garip bir durum :S

Oyun çeşitliliği konusunda da biraz matematik yeter. PC exclusive oyun artık tek tük çıkıyor, hatta çıkmıyor bile. blizzard oyunları ve dota dışında PC de oynadığım oyun yok. Konsollara exclusive oyunların sayısı daha fazla. multi platform oyunlar zaten her platforma çıkıyor hatta PC ye çıkmıyor bazı oyunlar.Denkleme geçersek, artık şu işin anlaşılması için işe bilimsel yaklaşalım :D

1 - konsol exc. oyun sayısına KEXC dersek, PC Exc. oyun sayısına PEXC dersek ; biliyoruz ki KEXC > PEXC

2 - Multiplatform oyun sayısına MP derkek, PC ye iyilik yapıp her multi platform PC ye çıkıyormuş kabul edersek ; KMP = PMP deriz.

yukarda ki tanımlara göre; KEXC + KMP > PEXC +PMP

Bende PC'de var, ROG gene VII anakart, intel 4790k işlemci HD 6870 ekran kartı. PS3 ve PS4'de var. PC ekran kartını yenileyeyim diye gaza geldim, düşündüm düşünüm neden bulamadım. Bu arada PC'de olsa, oyunları lisanslı alırım., sadece çıkar çıkmaz almam oyunu, ucuzlamasını beklerim. Mesela GT6 yı bu hafta 20 dolara aldım. 45 lira tuttu. PS4'e COD AW yi 65 liraya aldım arkadaşla felan. Pc ye en son ne zaman oyun aldım hatırlamıyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desert_rain -- 17 Aralık 2014; 16:28:28 >

• Oyuncu pc sine ve konsola sahip değilsem ilk tercihim konsol olur.Çünkü arkadaşlarımla beraber oynamaktan çok zevk alıyorum. Zaten pc ye ve konsollara aynı oyun çıkıyor onlarıda konsola alırım. Pc alırken de iyi bir pc almama gerek yok orta özellikte bir pc benim işimi çok rahat görür. Konsollarda fiyat fazla olabilir ama sorun değil para harcamak için var :)

• Victor Rocks

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloodborne

Mesut bey, bana şunu vaad edebilirmisiniz; ben şimdi önünüzdeki pc yi alsam 2-3 sene sonra çıkan oyunları en az high da oynayabilecekmiyim? bana saçma geliyor , daha bu seneki oyunlarında 30 fps nin altına düşüyor bu pc. ama ben konsol aldığım zaman ps3 te nasıl 7 sene her oyunu oynadıysam, taş çatlasın 2 sene oynayacağım bir dizüstüne 2500 TL niye vereyim? ben geçen sene çıktığı gün ps4 aldım ve biliyorum ki Sony en az 6-7 sene daha bu konsola yatırım yapacak verdiğim para 1399 TL. ekstra olarak özel oyunları pc de oynayamayacam, red dead redemption gibi bir oyunu oynayamayacam, rdr 2 yi büyük ihtimalle Rockstar yine çıkarmayacak. yani bana bu karşılaştırma mantıklı gelmiyor. Teşekkürler tartışma için yine zevkle izledik o ayrı.

Arma 3 , EU4, Titanfall, MMORPG'ler, Mobalar , CİV:BE , WoW , Wild Star , Asetto Corsa , Kerbal Space Program , Mount abd Blade 2 , Wasteland2, This war Of mine , stronghold crucrusaders 2 , TW:Attila, Overwatch oyna hadi PS4'te.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adittorie -- 17 Aralık 2014; 16:39:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orijinalden alıntı: tansusus

anlatırken bıle ıcten soylemedıklerı bellı yuz ıfadelerınden belkı ben oyle hıssettım bılmıyorum da , kendılerıde pek ınanmamıs gıbıydı soyledıklerıne.Mesut Çevik hep konsolda oynar oyun, Ersın Kılıcta butun gun ofıste konsollarla ıc ıce olmasaydı ,bakalım evıne monster mı alırdı ps4 mu ozaman gorurduk.

cok yapay bır vıdeo olmus reklam ıcın onun yerıne ''monster laptopun konsollarra gore performansını degerlendırıyoruz'' tarzında bır ısım daha uygun olurdu

Merhaba,

Videoyu biraz ön yargısız izleseniz zaten burada evinde düzgün bir PC'si veya konsolu olmayan fakat oyun oynamak isteyen insanların tercihinin hangi yönde olması gerektiği konusunda konuştuğumuzu anlardınız.

Evimde zaten uç seviyede bir PC mevcut. Xbox One ve Ps4 de bunun yanında kurulu. Eğer hiç PC sahibi olmasaydım veya kötü bir PC bulunsaydı ilk tercihim konsol değil PC olurdu.

Burada da masa üstü ile değil de neden dizüstüyle karşılaştırdığımızı da söylüyoruz. İkilemde kalanlar mevcut. Eğer siz ikilende değilseniz ve tercihinizi çoktan yaptıysanız zaten videoyu izlemenize bile gerek yok.

Burada yok reklam, yok içten değiller diye saldırgan bir tavırla yazı yazarken videoya olan sinirinizin üç kuruşluk bir cihaza hayranlığınızdan kaynaklanmasının ne kadar komik olduğunu bir düşünün derim.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

yanlıs anlamıssınız sanırım.saldırganlık falan degıl bu burdakı cogu kısı dusuncesı bu yonde bu vıdeoya karsı.

cıhaza hayran falan degılım.pc den cok daha problemsız ve rahat oyun oynattıgı ıcın sevıyorum konsolları.o yuzdendır ki okadar masraftan sonra zararla sattım pc mı.,

vıdeoyu da farklı sekılde goruslerle karsılastırmalar vardır dıye ızledım, ama gordum kı vıdeonun cogu monsterdan oyun oynama uzerıne.orda yazdım zaten belkı bana yanlıs gelmıstır içten olmamaları diye ben oyle hıssettım ne yapabılırım ,herkesın gorusu tabi sızede saygımız var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spaceman81 -- 17 Aralık 2014; 16:40:27 >

• Playstation 4 oyunlarına pahalı diyeni dövüyorlar. Usa storde kardeşlikle çıkan yeni oyunlar 30$

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Hem Uncharted 4, The Last of Us, RDR, infamous SS, Bloodborne gibi en baba oyunları oynayamayacağım içim gidecek. Hem multiplayerda hile olacak, hem de daha pahalı öyle mi? kusura bakmayında bu resmen kazıklanmaktır. Konsol çok daha avantajlı 1000tl ye alınabiliyor ve daha iyi oyunları var 6 sene daha uzun destek veriliyor.

Oyun satışları da "oyun için" kimin nereyi tercih ettiğini kanıtlıyor öyle uçsuz bucaksız tartışmalara gerek yok. Cod AW PSS4 te 4 milyon, xbox one da 2.5 milyon, pc de 160bin satmış.

Fifa 15 PS4'te 4.3 milyon, xbox one'da 1 milyon, PC'de 120bin satmış.

Farcry 4 PS4'te 1.4 milyon, xbox one da 400bin, PC'de 180bin satmış. Oyun firmaları da oyun satışlarında konsolların önde olduğunu söylüyor. Dizüstünde oyun oynayan bile olduğunu sanmıyorum, pahalı ve son derece gereksizdir.

Kutulu satışları dikkate alman tam bir embesillik. Dijital platformları da ekle .

• desert_rain D kullanıcısına yanıt
    dostum lütfen biraz gerçekçi ol :D Öncelikle pcde her türlü diğer konsolların toplamından kaç kat daha fazla oyun olduğu aşikar. Exclusive oyun ile "sadece benim konsolumda olsun diğerleri oynamasın" mantığı ise bu diğer oyun makinelerinde bile toplam yaşam eğrisinde 20'yi geçmiyor, toplam yaşam eğrisinde düşün yani.(bunların bir çoğu da bir sene sonra diğer makinelere çıkıyor zaten) Ayrıca her çıkan oyunu da almıyorsun sonuçta. Gerçi şu an alıyoruz çünkü hali hazırda konsollarda kaç tane baba oyun var ki. Pcdeki sırf strateji oyunları bile çeşitlilik ve exclusive olma farkını katlar :D O yüzden fazla zorlamaya gerek yok :D Elbette konsollarında kendine göre tatlı ve avantajlı yanları var ama oyun çeşitliliği ve fiyatlar bunlardan biri değil.

• Youtubeda bf4 videosuna baktım singleplayer da ultra ayarda 30'un altına düşüyor daha multisi var bunun.2500 lira verecem yüksek ayarda oynayamayacam ne anladım ben bu işten.Reklamlar.

• Youtubeda bf4 videosuna baktım singleplayer da ultra ayarda 30'un altına düşüyor daha multisi var bunun.2500 lira verecem yüksek ayarda oynayamayacam ne anladım ben bu işten.Reklamlar.
  • Masaüstü beyler, dağılın !

• kesinlikle ps4 playstation'ın kendine has oyunları bile bu savaşı kazanmaya yeter:)
  • Adittorie kullanıcısına yanıt
    +sonsuz gelip gelip konsolda exclusive var diyolar sanki pc de yok

• şimdi sıkıntı şurada,

1) bu video buradaki monster marka/model dizüstünün siz deyin reklamı, ben diyeyim tanıtımıdır. bu çok bariz bir şey ama videonun sunuluşuna ve başlığına bakarsanız sanki öyle değilmiş gibi, sanki bir tartışma ve inceleme videosu gibi olduğunu görebiliyoruz. açıkçası ben bu tip sponsorlu videolardan hoşlanmıyorum. illa yapılacaksa da videonun başında belirtilmesi gerektiğine inanıyorum.

2) fc4'ü oynarken mesut bey "en uç noktalar" gibi tabirler kullandı. ama elbette oyun en uç noktada falan oynanmadı. her şeyi high yapmıştı ama ayarlarda daha bunun ultrası da vardı. hayır bir de fazla boğulmasın diye aa'yı tamamen kapatıp öyle oynamak ve sonuç olarak 25-30 fps elde etmek bence alkışlanacak bir durum değil. belki dizüstünün ufacık ekranında aa'nın yokluğu belli olmuyordur ama konsollarda oynandığı gibi 42 inch bir tv'de bunu denerseniz tırtık tırtık bir görüntüyle karşılaşırsınız ve bence oyun o şekilde oynanmaz. aa'sız oyun mu oynanır?

3) bugün kontrol ettim gta V bütün konsollarda 40 milyon satmış. dikkatinizi çekerim 40 milyon kişi aldı, oynadı ama oyun daha pc'ye çıkmadı. allah aşkına biraz bile "oyuncuyum" diyen adam bu kadar önemli bir oyunu 1,5 sene bekler mi? 40 milyon kişi alıp oynamışken, dışardan bakar, kayıtsız kalır mı? evet exclusive oyun az, bir konsol ömrü boyunca 10 tane ya çıkıyor ya çıkmıyor. ama işte biraz olsun oyuncuyum diyen adamın konsol dünyasını ıskalamak gibi bir lüksü olamaz. last of us, uncharted, rdr, gow vs. oynanmadan olmaz.

4) pc'de online bedava deniyor ama aynı deneyimi veriyor mu tartışma konusu... ufacık bir hatada psn'de suratımızı buruşturuyoruz ama neticede her zaman her oyunu lag'siz oynuyoruz. acaba pc'de böyle mi?

5) sürekli kullanılan bir başka argüman da konsolda oyunlar çok pahalı çok pahalı şeklinde ama pc'de ikinci el oyunun "hiç" değeri yokken, ps4'te ikinci el oyunların her zaman alıcısı oluyor. evet spotçudan 150 liraya alıyorsun ama oynayıp bitirince 1 ay sonra 120-130'a satıyorsun. hızlı bitirirsen aynı fiyata satar oyunu bedavaya getirirsin. tabii bunu ancak single player bir oyunda yapabilirsin. ama yine de değerlendirilmesi gereken bir noktadır.

yanlış anlaşılmasın ben konsolcu değilim, oyun için üst seviye bir pc+ps4+x360 kullanıyorum, yeni konsolların donanım güçleri beni de büyük hayal kırıklığına uğrattı ve genelde xone ve ps4 için "al birini vur ötekine" diyorum. daha ömürlerinin başında doğru düzgün 1080p oyun oynatmaktan bile aciz olmalarından hiç hoşnut değilim. ama yani dediğim gibi ben "birazcık" oyuncuyum, iyi-kötü oyun dünyasını takip ediyorum ve konsol kullanmama lüksüm yok. dolayısıyla bu dizüstünün 3 model yukarısı bile benim ihtiyacımı karşılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 17 Aralık 2014; 17:38:57 >

• Sadece oyun istiyorsan tabii ki konsol

• Monster reklamı yapıcaz diye konsolu yerden yere vurmuşlar,yazık talihsiz açıklamalar olmuş,ah vah diyeceğiniz oyunların başında uncharted4,gt serisi(daha iyi bir araç simulasyonu varmı bilmiyorum) god of war,gta v, 1886...

• Mesut hocam güncel değerlendirme yapmışsınız tamam ama şunu ekleseydiniz keşke

2-3 yıl sonra çıkacak oyunları bu pc yine bu şekilde oynayabilecek mi?

Bakın, 6-7 yıl sonrasını bile söylemiyorum.

1000 TL Ye 100 ekran tv alıp karşısında oynamak da ayrı bir güzellik.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.