Arkadaşlar bu başlık oyunlar için fareye ince ayar yapanları bilgi alışverişinde olduğu bir başlık olabilir.
Yaşadığım mevzuyu aktarayım. Logitech g400 mouse'um var. Daha önce 15" bir notebook kullanıyordum eski bir windows 10 yükleyip bol miktarda güncelleme yapmıştım. Logitechin programını yükledim fareyi 400 ve 800 dpi ayarlarında kullanıyordum. Windows fare seçeneklerinden gelişmiş işaretçi hassasiyetini kapatıyordum. Bir buhttp://donewmouseaccel.blogspot.com.tr/2010/03/markc-windows-7-mouse-acceleration-fix.html likteli markc fix'ini kullanıyordum. Windowsun dpi ayarına göre gerekli fix regedit dosyası var. Sanırım eski windowsumda dpi ayarı 125'ti. 400 dpi da fare hareketi gerçekten ağırlaşıyor ama oyunda ince hassasiyeti arttırıyordu ve oyunda(zula-oyun içi seçeneklerde mouse yumuşatma kapalı) bu şekilde kullanıyordum.
Şimdi 27" ekranlı rx470 ekran kartlı bir masaüstü pc kullanıyorum. Microsoft windows media creation tool ile indirdiğim son güncel windows 10 'u kurdum. Windows dpi seçenekleri sanki değişmiş gibi. Windows fare seçeneklerinden gelişmiş işaretçi hassasiyetin kapattım. Mouse sağ click - görüntü ayarları menüsünden windows dpi ayarının %100 olduğunu gördüm markc fix'inide buna göre yükledim ama sanki eskiden normal kullanımdaki 800 dpi mouse ayarı fazla hızlı oldu 400dpi ayarıda sanki eski 800dpi hızına benzedi. Oyunda(zula) 400dpi modunda oynadım sonuç fena değil ama sanki eski cihazımda 400dpi modu daha yavaş ve hassastı. Mark'cnin default windows ayarlarına dönüş için regedit dosyasınıda yükledim ama sanki regedit dosyaları hiç denenmemiş ilk windows hali gibi değil.