Şimdi Ara

Oyun için LCD Tv Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar. Odama oyun ve film sistemi kurmayı düşünüyorum. Fakat daha çok oyun oynayacağım. Alacağım LCD Tv' ye HTPC, PS3 ve Xbox 360 bağlı olacak.. TV ye ayırdığım bütçe 1400 TL.
    Bana bu bütçe ile alabileceğim ve oyunlarda en iyi performansı verecek LCD Tv önerebilir misiniz? Özellikle söylediğim cihazlarla kullanan arkadaşlar varsa..

Mesela: Full HD, 32" bir LCD TV alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dorassa -- 11 Mart 2010; 10:43:50 >

• Samsung B450 modeline bakabilirsin. 6-7 aydır kullanıyorum ps3 ile hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Renkler biraz daha doğal olabilirmiş ama çokta kafaya takmadım ben. Benim için önemli olan input lag konusuydu bunu göze alarak araştırma yaptım ve sony 40w4000 ve samsung 32B450 arasında kalmıştım. Almaya gittiğim yerde sony ellerinde kalmamıştı bende 1250 lira gibi bir fiiyattan samsungu aldım. Şimdi baktım İstanbul bilişimde 965 lira o zaman teknosa gibi mağzalarda da 1100-1200 falandır hiç düşünmeden alabilirsin.
  • @Tanty

Ben de PS3 için LCD Tv almayı düşünüyorum. Input lag olayı nedir dostum?

Birde 1700 TL ye 100 Hz 40" bi LCD bulabilir miyim sence? Mesela SAMSUNG' un LE-40B620 modeli var. Bu 100 Hz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisecolt -- 12 Mart 2010; 21:47:28 >
  • Input Lag en basit şekilde joystick'ten verdiğiniz komutun oyunda/ekranda "vukuuu" bulmasına kadar geçen zamandaki ki gecikme olarak anlatılabilir...

Önemli onu biliyoruz

Yanlış biliyorsam düzeltirler umarım...

Not: Ya da oyun konsolu işlemcisinden gelen görüntünün (sizin komutlarınıza oyun iştirak etsede) ekranda gözükme gecikmesi şeklinde mi açıklanıyor acaba?
  • Input lag Bizim dualsock'la(kumandayla =) ) yaptığımız bir işlemden ekranda oluşmasına kadar geçen süre. Bu konuda sharp birinci ayrıca Sony'nin w,z ve x serisi çok başarılı. 0-10ms arasında input laga sahip bir Tvniz varsa tvsi sizinkinden yavaş oyunculara karşı avantaj sağlarsınız ki güzel ülkemizde TTnet'in bize sağladığı süper(!) internet hızını azda olsa bu avantajınızla kapatabilirsiniz. 10-30 ms arasında ise sizden hızlı olanları refklerslerinizi azcık daha zorlayarak alabilirsiniz sonuçta bahsettiğimiz 10-20 milisaniyelik bir gecikme. 30+ mslerde ise artık biraz karşı tarafın yavaşlığına, internetlerinin bizimki gibi olmasına veya oyunculuklarının kötü olmasına güvenmek zorundasınız ;çünkü ttnet'in gücüyle birleşen bu ekstra milisaniyeler sayesinde siz oyuncuyu görüp tetiğe bastığınız halde mucizevi şekilde sizi öldürür ve killcamden izlerken sizin ona ateş etmediğiniz veya daha siz onu görmeden onun sizi gördüğünü farkedersiniz. Tabi bu dediklerim reflekse dayalı Call Of Duty, Killzone 2 gibi fps oyunlarda geçerli. Yarış, strateji gibi oyunlarda bu gecikmeyi pek fark etmezsiniz. O tarz oyunlara etki eden input lag 60+ mslerdedir ki bu kadar yavaş tvler pek bulunmamakta.
    @wisecolt
    1700 TLye 40inch 100 hz bulunabilir sanırım. Sonynin eski serilerine bakabilirsin.
    Şimdi baktım benim 32inch B450 olmuş 950 TL 40inch versiyonu 1.500 olmuş tabi bunlar istanbul bilişim fiyatları. Fakat bunlar 100hz degil ve Full HD değil. 32 olanında full hd farkını anlayamazsın fakat 40 inch olanında ben olsam full hd tercih ederdim.Biraz daha beklerseniz 2010 modellerinin çıkmasıyla eski modelleri ucuzlar kesin hatta sony haziran gibi 3Dleri çıkarıcağına göre bence o dönem eski modellerinde bir indirime gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanty -- 12 Mart 2010; 23:18:40 >

• Kafam karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisecolt -- 12 Mart 2010; 23:33:31 >
  • ne konuda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tanty

Input lag Bizim dualsock'la(kumandayla =) ) yaptığımız bir işlemden ekranda oluşmasına kadar geçen süre. Bu konuda sharp birinci ayrıca Sony'nin w,z ve x serisi çok başarılı. 0-10ms arasında input laga sahip bir Tvniz varsa tvsi sizinkinden yavaş oyunculara karşı avantaj sağlarsınız ki güzel ülkemizde TTnet'in bize sağladığı süper(!) internet hızını azda olsa bu avantajınızla kapatabilirsiniz. 10-30 ms arasında ise sizden hızlı olanları refklerslerinizi azcık daha zorlayarak alabilirsiniz sonuçta bahsettiğimiz 10-20 milisaniyelik bir gecikme. 30+ mslerde ise artık biraz karşı tarafın yavaşlığına, internetlerinin bizimki gibi olmasına veya oyunculuklarının kötü olmasına güvenmek zorundasınız ;çünkü ttnet'in gücüyle birleşen bu ekstra milisaniyeler sayesinde siz oyuncuyu görüp tetiğe bastığınız halde mucizevi şekilde sizi öldürür ve killcamden izlerken sizin ona ateş etmediğiniz veya daha siz onu görmeden onun sizi gördüğünü farkedersiniz. Tabi bu dediklerim reflekse dayalı Call Of Duty, Killzone 2 gibi fps oyunlarda geçerli. Yarış, strateji gibi oyunlarda bu gecikmeyi pek fark etmezsiniz. O tarz oyunlara etki eden input lag 60+ mslerdedir ki bu kadar yavaş tvler pek bulunmamakta.
    @wisecolt
    1700 TLye 40inch 100 hz bulunabilir sanırım. Sonynin eski serilerine bakabilirsin.
    Şimdi baktım benim 32inch B450 olmuş 950 TL 40inch versiyonu 1.500 olmuş tabi bunlar istanbul bilişim fiyatları. Fakat bunlar 100hz degil ve Full HD değil. 32 olanında full hd farkını anlayamazsın fakat 40 inch olanında ben olsam full hd tercih ederdim.Biraz daha beklerseniz 2010 modellerinin çıkmasıyla eski modelleri ucuzlar kesin hatta sony haziran gibi 3Dleri çıkarıcağına göre bence o dönem eski modellerinde bir indirime gider.

Vermiş olduğun detaylı bilgiden dolayı teşekkürler. Ben senin mesajını görmeden önce kafamın karıştığını yazmıştım açıkçası. İkimizde aynı sırada yazıyormuşuz demekki :)

Bu arada, dediğin gibi bir düşüşünün olmasını ben de bekliyorum. Ama biran önce olsa da iyi olur hani.. Nisan-Mayıs gibi almayı düşünüyorum çünkü. Ne dersin, o zamana kadar düşer mi fiyatlar?

3D Tv ne oluyor dostum? Bahsettiğin şey 3D gözlük olayı mı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisecolt -- 13 Mart 2010; 1:25:02 >

• 3D Tv bildiğimiz 3 boyutlu görüntü veren televizyon işte =) şuanki 60 ve 100 hz tvler yerine 120+ Hz olanlarla beraber saniyede 60kare sol göze 60 kare sağ göze görüntü göndererek bizde 3 boyutlu hissi uyandırılcak. Avatar'a gittinmi bilmiyorum fakat onun gibi olcak işte. Filmleri özel çift lensli kameralarla çekiliyor aynı insan gözü gibi çift kayıt alıyor, oyunlarını ise nasıl yapıcaklar bir fikrim yok. Sony ilk 3D LCDleri haziranda çıkardığı gibi PS3'tede ilk 3D oyunları haziranda görmeye başlıycaz sanırım. Gözlüğümüzü takıp oynarız artık ^^
    Fiyat konusuna gelince. Mart nisan gibi bir indirim olur bence genelde her yıl oluyor en kötü haziran gibi işte bu yeni nesil LCDler gelirken olur. Ayrıca firmaların günlük indirimlerini takip edersen ileriyi beklemene çokda gerek kalmayabilir. Bir arkadaşım geçen sadece 1 aydır takip ettiği LCDyi tekrar görmek için mağzasına gitmiş şansına o gün baktığı modele 1 günlüğüne yaklaşık 400-500 TL kadar indirim yapmışlar hiç aklında yokken aldı. Bu gibi indirimleri çoğu mağza yapıyor fakat takip etmesi zor biraz şans işi..

• quote:

Bu gibi indirimleri çoğu mağza yapıyor fakat takip etmesi zor biraz şans işi..

Haklısın..
  • arkadaslar sizden bir öneri isticem cevap verirseniz sevinirim.Evime 42" ekran arıyorum plazma lcd led olması farketmez ama benım ıcın full hd ve 100hz olması gerekıyor 100hz nın ustundede olabılır sorun teskil etmez oyun icin alıcam ps3 ve xbox 360 kullanıcam 50000:1 en az kontrast oranı ıstıyorum butcem 1700tl onerılerınızı beklıyorum su ana kadar en cok begen dıgım ekran buhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TX-PF42S20-PLAZMA-TV,14817.html bunun tam olarak + ve - lerını bılmıyorum eger bana guzel dersenız hemen almayı dusunuyorum eger ıse yaramaz dersenız onerılerınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.