Şimdi Ara

oyun için sistem tavsiyesi lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ekran kartı: AMD Sapphire rx570
    Ram:12 GB DDR3
    Ssd: Samsung QVO 870 1tb ssd

5-6 sene içinde çıkacak oyunları kasmadan oynatsin, ileride ekran kartı,ram takviyesi yapabileceğim oyun amaçlı bir bilgisayar tavsiyesi verir misiniz?
    İntel ya da AMD işlemci farketmez, ekran kartı olarak AMD sürücüler ile sorun yaşıyorum Nvidia tercihim olabilir.
    Elimdeki Ramlar DDR3, kullanılmayacak ise ram de alabilirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ne kadar bütçeniz var.

• 20bin civarı.

• dsgtan D kullanıcısına yanıt

Kullandığınız kasa ve poweri de yazarmısınız.

• Hocam i5 işlemci var. Üçünü de alalı 10 yıldan fazla oldu alalı, power 600w ama dünden beri bilgisayar açılmıyor, güç kaynağı konusunda konu açtım hatta.
    Yarın kasada başka bir power deneyeceğim kesin emin olmak için sorunun power kaynaklı olup olamadığını anlamak üzere.

Poweri dışarda deneyebilirsin Tek olarak .Ama videona şöle bi baktımda power değil bence o sorun.

Ramleri bi sök tak,yerlerini değiştir,tek tek dene.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hepsini denedim sorun devam etti. Poweri başka bir kasaya taktım o bilgisayar çalışmadı. İşin ilginç tarafı o bilgisayarın poweri benim bilgisayarı da çalıştırmadı😁 gerçi 300w, belki düşük gelmiştir..
    Ben önerilerinize bakayım, 20k harcamak zorunda değilim tabi malum şartlarda. Ama dediğim gibi 4-5 sene kafam rahat olsun, upgrade yapma ihtiyacım olmasın. Bu zamanda bugün hangi fiyata ne aldıysak kârdayız maalesef ki.
    Bu arada ilginiz için teşekkür ederim.
    Kasa ve power olmayacak mı? Bendeki power belli tamir edilebilir, 600w sonuçta işimi görürse bu yeni sistem için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsgtan -- 13 Aralık 2022; 0:32:7 >
  • Yukar da önerilen sistemi düşündünüzmü parçalar iyi, kart olarak denildiği gibi amd düşünmüyorsanız tercih rtx 3060 falan da olur. Ama tabi rx 6600xt daha performanslı. Saf kas gücü olarak.

Dlss falan önemli ise nvidia tabi tercih edilebilir. Rtx falan açmayı düşünüyorsanız 3060 zaten zayıf gelir çipset gücü olarak. Gerçi amd de de fsr var aynı şey hemen hemen. Amd sürücüleri eski çipset kartlarda sıkntılar olabiliyordu ama 6000 sersinde pek yok bu sorunlar.

Kendim de 6000 serisinden kart kullanıyorum 6 aydır sorunsuzca. Tabi tercih yine sizin.

• Denedim derken,power dışarda çalıştımı,çalışmadımı.

Biz power bozuk olarak düşünürsek, bi de power ekleyebiliriz Elinizdeki kasayı kullanın. Yeni kasa alınca,makinanın prformansı artmıyo,nasıl olsa.Extradan kasaya verilen paraya,yazık.

Eğer daha uzun ömürlü olsun derseniz ,sadece e.kartını yükseltiriz. İşlemciyi ellemeye gerek yok.

• Power ile bugün uğraşamadım işlerden dolayı. Yarın baktıracağım. Eski kasayı kullanın demişsiniz iyi olur aslında ama küçük kalıyor gibi bu haliyle bile. İçinde kablolar üst üste, pervaneye çarpma sesleri.. Eğer sığar, sıkıntı olmaz diyorsanız eskiyi kullanmaya devam ederim.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Oyun için kullanacağız pcyi,amd olmasın derken şu an kullandığım kart olan rx570'i yeni çıkan adrenalin sürümü ile sorun yaşıyorum. O yüzden demiştim. Bu problem işletim sistemim ile ilgili olabilir, cihaz veya program ile olmayabilir.

metinbey yazmış ben uzun süredir tavsiye vermiyorum ama tavsiye vericek olursam 4-5 yıl kesintisiz oyun istiyorsan amd ryzen in am4 soket alma yeni güncel soket am5 den al ki am5 aynı am4 gibi desteklenicegi için ilerde sokete işlemci güncellemesi yapabilesin

am5 soket ve amd nin 7000 serisi işlemcileri ne bak güç kaynagı olarak 850w gold psu vede muhakkak ama muhakkak bir ups al çünkü artık parçalar anormal pahalı elektrik kesintisi veya düşük akım gibi sorunlarda pc den olma naçisane tavsiyemdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 14 Aralık 2022; 9:58:27 >
  • #metin abi 52 bey #asko56 beyin dediklerine göre ne düşünüyorsunuz?

• Yazdıklarına itirazım yok, ama bütçeniz kısıtlı.Bu biütçe ile ryzen 7600X aldınızmı anakrt ve sıvı soğutma ile sadece 3 parçaya 12000 tl para gider.Ram,power derken geriye kalan para ile de RX 6600XT bile almazsınız.

5-6 sene daha bi rahat ,oyun için ,kullanayım derseniz e.kartını yükseltin. rx 6600xt yi arttırın yani.

• Hocam benim ddr3 ramler işimi görmez mi?
    Ve 4-5 bin esneyebilirim bütçeyi yukarı doğru. Size zahmet arkadaşın dediği gibi de bir sistem yapalım.
    Bir de sizin ilk yazdığınız sisteme de yine 3-5 bin bütçeyi çoğaltıp güncelleme yapabilirsek mutlu olurum.

• 20000 tl nin üzerine 4-5 000 tl çıksan bile ,ryzen 7600x li bi sistemde e.kartı düşük kalacak. Onu hiç düşünme bence.

Ben ucuz yollu bi şey ile durumu kurtarırız diye 12000 tl ye işi bitirmek istemiştim Fakat,madem biraz daha harcamayı düşünüyorsun o zaman parça ile falan hiç uğraşma. Şu makinayı anakartı B550 Asus Tuf yaparak,

17779 TL ye kapat gitsin Çok çok daha mantıklı bi iş olur. Elindeki makinayı da komple sat.3-5 de oradan gelir.

Anakrtı gayet güçlendirdim .İlerde bi 2. el Ryzen 5800X3D attınmı ,çok çok daha uzun yıllar kullanabilirsin.

https://www.gaming.gen.tr/urun/206399/ultima-6700xt-amd-ryzen-5-5600x-asus-radeon-rx-6700-xt-dual-12gb-oc-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

• Güzelmiş, güçlü bir PC.. Firma ile görüşeyim yeni aldığım, 1tb ssd var, kasadan onu çıkarıp ekran kartıni bir tık daha yükseltme yapabiliriz hocam.
    Sizi uğraştırıyorsam kusura bakmayın.
    Dediğim gibi 4+5 sene rahat kullanilsin, sonrasında Orta ayar oyun oynatsin iki üç sene daha yeter.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.