Merhaba arkadaşlar. xbox360 oyun konsolumu bağlayıp oyun oynamak için ve film izlemek için bir lcd tv almayı düşünüyorum. MS ve HZ gibi özellikler oyun konusunda etkili biliyorum ama acaba çok mu etkili yoksa gözün zor algılayacağı kadar mı? Mesela çoğunlukla 5MS tepki süresi lcd tv'ler var piyasada. Kaliteli oyun deneyimi için genelde 2MS ve 100HZ olanları öneriyorlar. Fakat büyük bir fark var mıdır 5MS ve 8MS arasında. Bu konuda biraz yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bu arada TOSHIBA marka lcd tv önerir misiniz? Uygun fiyatlar genellikle özellikler de fena değil fakat TOSHIBA'ların çoğunlukla tepki süresi fazla oluyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
bence çok yani ghosting sorunu yaşayacaksın muhtemelen
aynen
4ms'de bile ghosting rahatsız etmişti beni, 8ms düşünemiyorum
8ms için bir örnek ;
Buradan gecikme sürelerine ayrıntılı olarak bakabilirsininz ;
Teşekkürler bilgiler için. Gönül 2MS almak istiyor fakat fiyatlar ortada işte. Peki bir şey daha sorayım. PLAZMA TV'lerde tepki süresi 1MS falan oluyor. 600HZ'e kadar çıkabiliyor tarama hızı. Neden oyun konsolları için full hd bir PLAZMA TV yerine LCD TV öneriliyor?
quote:
Orijinalden alıntı: Megaslaughter
Teşekkürler bilgiler için. Gönül 2MS almak istiyor fakat fiyatlar ortada işte. Peki bir şey daha sorayım. PLAZMA TV'lerde tepki süresi 1MS falan oluyor. 600HZ'e kadar çıkabiliyor tarama hızı. Neden oyun konsolları için full hd bir PLAZMA TV yerine LCD TV öneriliyor?
plazma tvlerin yapıları ve panelleri yüzünden ghosting sorunu herzaman olmakda oyüzden lcd tv öneriyorlar lcd tvde 4ms tepkime süresi 100hz bi televizyonda bile ghosting göremessiniz.