Şimdi Ara

Oyun Konsolu ve DVI ile HDMI farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PS forumlarında tartışılan bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Forumdan bir arkadaşımızın ifade ettiği gibi içinde TV tuner olan Lcd monitörlere oyun konsolu (Kendisi PS3 ile denemiş) bağladığımızda DVI'ın HDMI'dan daha iyi görüntü verdiğini söylüyor hatta bu savını fotoğraflar ile de destekler durumda. Ancak düşününce sinyal aynı sinyal, HDMI sadece ses ekliyor DVI'a, bu durumda bir fark olmaması gerekir.

Ancak aklıma şu geliyor; TV tuner içeren monitörler HDMI portuna takılan herhangi bir aletin görüntüsünü TV tuner üzerinden geçirip ekrana getiriyorlar sanırım. Bu durumda da görüntüde bozulma meydana geliyor. Yani aradan çıkarılamayan TV tuner yüzünden oluşuyor hata. Ancak yine aynı konu içinde LCD TV olarak satışta olan 32 40 42 50 inch modellerde bu problemin yaşanmadığı, DVI ve HDMI ın aynı görüntüyü verdiğine değinilmiş.

Bu çok önemli bir durum çünkü benim gibi Tv tunerlı LCD monitör almayı düşünen arkadaşlar konsollarını HDMI dan bağlayacaklarsa, satın alacakları modelleri değiştirebilirler. Eğer gerçekten her modelde böyle bir durum varsa Tv tunersız modeller daha cazip konuma gelecektir çoğumuz için.

quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK

Ben boşu boşuna HDMI'dan oynamışım şimdiye kadar. Daha önce deneyip pek sonuç alamamıştım ama şimdi biraz kurcaladım ve müthiş sonuç verdi. Yazılar olsun, görüntü olsun o kadar yumuşadıki müthiş bir görsellik kattı.Gerçekten daha önce ızdırap çekmişim ben :)

DVI:http://i40.tinypic.com/sxhifo.jpg

HDMI:http://i41.tinypic.com/2q8dawy.jpg

DVI:http://i41.tinypic.com/25iyut5.jpg

HDMI:http://i41.tinypic.com/8yggg6.jpg

Arkadaşlar benim sizden istediğim şey şu konunun tamamen açıklığa kavuşması. Sadece belli modeller için mi geçerli bu durum yoksa tüm Tv Tunerlı Lcd Monitörlerde aynı sorun var mı?

Lütfen Tv tunerlı Lcd monitörleri olan arkadaşlar HDMI ve DVI dan bağlayıp konsollarını Screenshot alsınlar daha doğrusu fotoğraf çeksinler ve şu konu kapansın. Şimdiden teşekkürler.

• bahsedilene bende katılıyorum. Bende LG 2794 TV özellikli 27" monitör var. PC yi DVI dan bağladığımda pürüzsüz bir görüntü var. Fakat HDMI den gerek PC yi,gerekse PS3 veya Xbox360 bağladığımda görüntü berbatlaşıyor. Konsolların görüntüsü eski model ps2 kalitesine iniyor. Ben de çözüm arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boylum

bahsedilene bende katılıyorum. Bende LG 2794 TV özellikli 27" monitör var. PC yi DVI dan bağladığımda pürüzsüz bir görüntü var. Fakat HDMI den gerek PC yi,gerekse PS3 veya Xbox360 bağladığımda görüntü berbatlaşıyor. Konsolların görüntüsü eski model ps2 kalitesine iniyor. Ben de çözüm arıyorum.

Berbattan kastınız nedir? Bende de aynı monitörden var, 2 PC'ye HDMI ve DVI ile bağlı aynı kalitede görüntü ve HDMI'dan da ses alıyorum. Sizin sorununuzu anlayabilirsem yardımcı olurum.

Ekran kartınızın modelini ve dönüştürücü kullanıp kullanmadığınızı da belirtirseniz faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fato65 -- 1 Ekim 2010; 16:50:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boylum

bahsedilene bende katılıyorum. Bende LG 2794 TV özellikli 27" monitör var. PC yi DVI dan bağladığımda pürüzsüz bir görüntü var. Fakat HDMI den gerek PC yi,gerekse PS3 veya Xbox360 bağladığımda görüntü berbatlaşıyor. Konsolların görüntüsü eski model ps2 kalitesine iniyor. Ben de çözüm arıyorum.

ilk mesajımda linkleri olan fotoğraflardaki gibi bir farktan mı bahsediyorsunuz ? Tüm ayarlarınızın doğru olduğuna emin misiniz ? Monitörünüzü Pc moduna aldınız mı görüntüde düzelme olmuyor mu ? Görüntü kaynağınız herneyse xbox ps3 veya pc 1920x1080 çözünürlükte görüntü verdiğine emin misiniz görüntünüz kötüyken ?

• bu sorunu bende yaşıyordum şimdi netten de biraz araştırdım dediğinde haklısın. bazı lcd tvlerde böyle sorun çıkarıyor bende de Philips 22" Hd Ready Lcd Televizyon 22PFL3404/12 var orjinal sitesinden baktığımda hdmi to dvi ile full hd çözünürlük desteklediğini yazıyor yani aslında yine destekliyor ama senin koyduğun resimlerdeki gibi net değil bozuk görüntü veriyor
  • benzer sorun bende de var.. yıllardır dvi çıkışlı ekran kartımı vga dönüştürücü yardımıyla vga kablosuyla kullanıyordum.. "full hd lg m2262d monitor tv" ekran aldım ve bir süre aynı şekilde devam ettim görüntü kalitesi muhtesem oldu.. daha sonra geçenlerde dvi to hdmi dönüştürücü aldım ve hdmi kablosuyla monitöre bağlamayı denedim ve rezalet bir görüntü çıktı aşırı parlak ve ekran taşmış olarak.. ekran kartının programına girdim ve ekranı düzelttim daha sonra çözünürlük ayarlarına girip baktım acaba 1920x1080 oldu mu diye fakat çözünürlük 1800lü bir değerdeydi.. sonuç olarak aldığım dönüştürücüyü çıkardım ve vgaya geri döndüm.. sanırım dönüştürücü de şimdilik elimde patladı :) artık ilerde belki kullanma ihtimalim olurdu diye saklayacağım.. eğer bir çözümü varsa yardımcı olursanız sevinirim ^^

not: ekran kartımın modeli nvidia gforce 9800 gt 512 mb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machucado -- 20 Ekim 2010; 14:55:20 >

• bugün LG27" monitörün yeni modeline de baktım. Yetkiliye HDMI den windowsun ana ekranını 1920x1080 çözünürlükte çıkartıtrttım.DVI ile alakası yoktu.Görüntü analog gibi duruyordu.
    Açıkçası HDMI den DVI kalitesinde görüntü alabileceğim bir monitör arıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Machucado

benzer sorun bende de var.. yıllardır dvi çıkışlı ekran kartımı vga dönüştürücü yardımıyla vga kablosuyla kullanıyordum.. "full hd lg m2262d monitor tv" ekran aldım ve bir süre aynı şekilde devam ettim görüntü kalitesi muhtesem oldu.. daha sonra geçenlerde dvi to hdmi dönüştürücü aldım ve hdmi kablosuyla monitöre bağlamayı denedim ve rezalet bir görüntü çıktı aşırı parlak ve ekran taşmış olarak.. ekran kartının programına girdim ve ekranı düzelttim daha sonra çözünürlük ayarlarına girip baktım acaba 1920x1080 oldu mu diye fakat çözünürlük 1800lü bir değerdeydi.. sonuç olarak aldığım dönüştürücüyü çıkardım ve vgaya geri döndüm.. sanırım dönüştürücü de şimdilik elimde patladı :) artık ilerde belki kullanma ihtimalim olurdu diye saklayacağım.. eğer bir çözümü varsa yardımcı olursanız sevinirim ^^

not: ekran kartımın modeli nvidia gforce 9800 gt 512 mb

Aynı sorun bendeki LG M2794 te de olmuştu. Monitörün menüsünden HDMI girişini PC olarak işaretlerseniz sorun çözülüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.