Merhabalar bu yıl üniversiteye başlıyorum, elektrik ve elektronik bölümünde okuyacağım. Belli nedenlerden dolayı gayet yeterli sistemi olan masaüstü bilgisayarımı kullanamayacağım. Bana oyun oynarken yeterli gelecek bir sistem arıyorum. Açıkçası amacım bf3 ve bf4ü highda multiplayerda akıcı oynatsın yeter. Laptop olarak alienware veya pahalı monster sistemleri kullanmadıktan sonra fazlasını beklemek hata olur. Ama böyle bir laptop nasıl olur bilmiyorum. aklımda 2 model var
ge70 50 ve 49 arasında glaiba ufak bir harddisk farkı var, aradaki 400 lirayı karşılayacak bir fark mı bilmiyorum açıkçası. ucuz olanı alırım gibi düşünüyorum alırsam. ge70 hakkında ısınma sıkıntısı olabilir falan diyorlar. gx70 daha stabilmiş bu konuda.
gx70in ekran kartı hd8970m ge70in NVIDIA® GeForce GTX 765M kartından daha iyi diyorlar. ama açıkçası gx70in işlemcisi için çöp diyen oldu, mühendislik için de kullancağım programlar olacak benim. gx70 o konuda sıkıntı çıkarır mı bilmiyorum.
gx70in tasarımı daha hoş gibi.
bu laptoplarda nasıl performanslar alırım, açıkçası 17 inç olsun istiyorum ekran. 24 inç kullanmaya alıştım küçük olsun istemiyorum çok. Ama eğer performans olarak daha iyi olan laptoplar önerebilirseniz 15 inç de düşünebilirim.
ısınma adına çok sorun yaşamıyım, bf3 bf4te highda sıkıntı yaşamıyım diğer oynadığım oyunlar çok sıkıntı yaratmaz.
bi de şu an kullandığım sistemde intel işlemci ati hd5970 ekran kartı kullanıyorum eskise de hala bir çok kartı cebinden çıkarabilecek bir kart, bir de nvidia mı kullansam bilemedim.
Önerebileceğiniz bu fiyatlarda laptop var mı acaba.
şu an kullandığım sistem 6gb ddr3 ram, hd5970 ekran kartı, intel i7 920 işlemci. bu sistemi kullanıyorum ama açıkçası bir laptop edinmem gerekecek ve düzgünce oyun oynayabilmek, başka işlerimi de halledebilmek istiyorum(mühendislik eğitiminde kullanılacak programlar falan). ge70 gx70 gibi modellere baktım, gx70 işlemci yönünden beni yarıyolda bırakacak gibi, ge70 gtx 765m de böyle bi sistemden sonra bf3 bf4 gibi oyunlarda multiplayerda ve uzun vadede diğer oyunlarda ne kadar götürür açıkçası bi fikrim yok. şu anki bilgisayarımı belli bi fiyattan elimden çıkarıp üstüne para koyup gt70 laptopını alsam memnun kalır mıyım ve bir süre beni idare eder mi, attan inip eşeğe binmek istemiyorum. hd5970 çoğu oyunda hala çok iyi performans sağlıyor. benzer ve uzun süreli bir performansı böyle bir laptoptan alabilir miyim?
Bir laptopa bu kadar yatırım yapmak hakkında tereddütlerim yok değil, hatta ge70 için bile benzer tereddütlerim var. vereceğim paranın hakkını alamadan eskiyeceğini düşünüyorum. laptop kullanmamış ama ihtiyacı olacak biri olarak bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. gt70 beni ne kadar götürür, uygun performansı alabilir miyim, açıkçası bf3 bf4ü falan highda da multiplayer oynasam akıcı bi şekilde yeter, onun dışındaki oyunlar o kadar çok sistem istemiyor.
Laptopların genelinde bir ısınma sorunu var,ve bu sorundan dolayı (bilgisayarı ne kadar yorduğun ve kullandığına istinaden)belli bir süre sonra pil ömrü kısalacaktır.Hem high'ta BF3,BF4 oynuyayım,hem de derslerimde kullanayım diyorsan MSI NB GE70 2OE-050XTR Notebok yeterli bence ama BF3 ve BF4 'ü hem ısınmadan hem de pilin bataryasını çok sömürmeden ne kadar oynatır bilmiyorum.İlla oynamak istiyorsan masaüstüyle devam et bence.Ek olarak dersler için orta halli bir laptop seni idare eder.
quote:
Orijinalden alıntı: infected3
Laptopların genelinde bir ısınma sorunu var,ve bu sorundan dolayı (bilgisayarı ne kadar yorduğun ve kullandığına istinaden)belli bir süre sonra pil ömrü kısalacaktır.Hem high'ta BF3,BF4 oynuyayım,hem de derslerimde kullanayım diyorsan MSI NB GE70 2OE-050XTR Notebok yeterli bence ama BF3 ve BF4 'ü hem ısınmadan hem de pilin bataryasını çok sömürmeden ne kadar oynatır bilmiyorum.İlla oynamak istiyorsan masaüstüyle devam et bence.Ek olarak dersler için orta halli bir laptop seni idare eder.
saolun hocam. peki ne kadar süre götürür beni acaba?
Dediğim gibi nasıl kullandığına bağlı.Çok yüklenirsen pil ömrü bir süre sonra azalır tabi bu da çok sinir bozucu ona göre seçim yap
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme