Şimdi Ara

Oyun Laptoplarında İşlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar.Ben oyun için (ve bazen autocad ve office tarzı iş programları için) laptop alacağım. Yalnız
    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V7.3.2.html#.WVqeRhXyiM8
    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V7-1-2.html#.WVqefBXyiM8

bu 2 laptop arasında kalmış vaziyetteyim. Oyun için alacağım için işlemcinin ön planda olması gerekmiyor diye biliyorum. Arada 600 TL fiyat farkı var hani azda değil. İşlemcinin i5 veya i7 olması benim için neleri değiştirir ? Aradaki 600 liralık farka değermi ?
    Konu hakkında gerçekten bilgi sahibi kişiler yazarsa sevinirim. 600 lirayı çöp etmek istemiyorum.

Birde windows 10 içinhttps://www.kinguin.net/tr/category/19429/windows-10-professional-oem-key/ Bu siteden alışveriş yapmanın bir sıkıntısı olur mu ? Kinguin güvenilir bir markamıdır ?
    Cevaplarsanız çok sevinirim. Bilgisayarı büyük ihtimalle bir aksilik çıkmazsa yarın almaya gideceğim. Şimdiden teşekkürler.

• Aradaki performans farkı fiyat farkı kadar değil. Daha doğrusu dediğin gibi kullanıyorsan muhtemelen aradaki farkı hissetmeyeceksin bile. Bana sorarsan aradaki farka değmez i5 7300HQ olan yeterince iyi. Kesin bu ikisinden birini alıcam demiyorsan biraz daha araştırırsan daha ucuza aynı özelliklerde bir şeyler bulabilirsin sanıyorum.
  • 2.5 senedir ha aldım ha alıcam şu sistemide bekleyeyim şunun indirimini bekleyeyim dedim.Artık alıcam yani dayanamıyorum.
    Bende sizin gibi düşünüyorum ama işlemci bilgisayarların beynidir i7 al diyenler var birşey bildiklerindenmi diyorlar bilemiyorum.Bu i7 7300 için patates diyenler falan var.
  • Ben seni hayal kırıklığına uğratacağını düşünmüyorum. Şahsen ben aynı özelliklerde sadece ekranı 15.6 inç olan HP bir laptap kullanıyorum. İşlemciden yana hiç bi sıkıntım olmadı. Tabi i7 olsaydı daha iyi ama aradaki fiyata değecek bir fark olmayacaktır. Ayrıca i5 7300hq hiç de patates bir işlemci değil. İnternetten biraz araştırırsan performans farkının fiyata farkı kadar olmadığını görürsün.
  • İnternette araştırıyorum ama sayısal veriler ile bir anlam çıkaramıyorum.YouTube dan şöyle aynı sistem sadece işlemci farklı biçimde çekilmiş video bulsam çok güzel olacak.

Ama ben yinede 4-5 sene kullanacağım makine için i7 almayı düşünüyorum sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci i5 olunca kötü oluyor izlenimine kapılmamak gerek. Bana kalırsa i5, fiyattan biraz kırpmak için kullanılan gayet performanslı bir işlemci. Aralarında hız olarak i7 toplamda %5 kadar i7 hızlı. Oyun konusunda ise i7 %71 performans gösterirken i5 %68 göstermiş. Kısaca özetlemek gerekirse, maddi olarak pek sıkıntım yok ileri düşünüyorum ben, 4-5 yıl beni götürsün diyorsan i7, maddi olarak çok açılamam ama i7 kalitesinde neredeyse aynı performansı verecek olsun dersen i5 tercihin olmalıdır.

• E yani bi 4-5 yıl kafam rahat olsun isterim.Şimdi i5 alsam acaba i7 mi alsaydım ekran kartına göre düşük mü oldu vs diye düşünürüm.

Ama i7 alırsam daha üstü olmadığı için acaba onu mu alsam derdi olmaz.

Cevaplarınız için tesekkurler sanırım i7 olanı alacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Autocad de kullanacaksanız, işlemciye önem vermeniz gerekecektir. i7'li sürüm bütçenizi zorlamayacaksa tercih edilebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.