Şimdi Ara

Oyun odası projem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
2
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba beyler oyun odası yapma girişimlerimine başladım. Eşya önerirmisiniz resim ve fiyat yazarsanız iyi olur
    Bir iki tane ben buldum
    1.armut koltuk
    2.çalışma masasının dolap kapaklarının oraya led döşiycem
    3.3+1 ses sistemi
    birazda siz yazın ve mümkünse resim ve fiyat

• Akla ilk gelen şeyler genelde en iyi çözümler değildir. Misal bana sorarsan (ki sordun kabul ediyorum) ben armut koltukta hiçbir zaman rahat edemedim. Hiçbir zaman durması gerektiği gibi durmaz o mendeburlar. İlla ki bir süre sonra sağa sola devrilmeye başlarsın. Kafalık olarak tasarlanan yere asla kafanı koyamazsın. Koyarsan tavana bakarsın. Bir ekrana ya da kankaların yüzüne bakmak istersen sürekli mekik çeker gibi bir pozisyonda karın kası zorlamak zorunda kalırsın. Vs. vs... Ne anlarlar şu armut koltuktan anlamadım hiçbir zaman. Bunun yerine ucuz da olsa, evkurcudan bile alınmış olsa standart bir 3lü koltuk 1 sehpa çok daha iyidir. Arkana yaslanıp ayaklarını sehpanın üzerine de koyabilirsin. Ayrıca insan arada 1 mutfağa gidip içecek almak, tuvalete gidip işemek, telefona kapıya bakmak gibi gerekçelerle kalkmak zorunda kalıyor. Armuttan kalkmak benim gibi ihtiyarlar için hepten zor. Koltuk candır...

Bunun yanında en çok, belki herşeyden çok ihtiyaç duyacağın 2 şey:

1) İyi bir ses sistemi: EN AZ 5+1 olmak zorundadır. Oyunların neredeyse tamamında Dolby Surround var. ÇOK ÖNEMLİDİR! Arkandan koşarak gelen bir atlının seslerini arkandan gelir şekilde duymak istersin. Arabanla bir kavşakta kırmızıda geçersen, kornasıyla anana avradına küfreden vatandaşın kornasını arabanın geldiği taraftan duyman gerekir. Fable gibi bir oyunda bile karanlık bir ormanda şimşekler ve yağmur altında koşarken bir anda arkandan bir kurtadam saldırdığında, arkandaki hoparlörden yükselen tüğler ürpertici uluma tüğlerini diken diken edebilir. Özetle: Surround ses sistemi önemlidir. 5+1 alman gerekir.

2) Projeksiyon aleti. 50+ inç tv alabiliyorsan o da iyidir ama projeksiyon yarı fiyatına gelir, ekran boyutu da daha büyük olur. Projeksiyon aleti iyi bir çözünürlük ve kontrasta sahip olmalıdır. O da en az 1000TL eder. O boyutta bir ekrana sahip bir TV'yi 2000TL'den ucuza alamazsın.

Bunun dışında geri kalan şeyler de detay olmakla birlikte önemli. Bence sıklıkla gözden kaçırılan bir husus da ortamın ambiansı. Daha çok ne tür oyunlar oynadığına ve odanın genel yapısına bağlı olarak güzel bir dekorasyon yapman gerekir. Odada başka hangi eşyalar bulunmak zorunda? Bu oda aynı zamanda yatak odan ya da çalışma odan mı? Bunlar da önemli sorular. Daha detaylı bilgi istiyorsan bunları da yazarsan iyi olur.

• Dostum cevabın için saol çoğu yerde haklısın ama benim oturma odası nda 5+1 var Zaten tam sinema keyfi o yüzden tüm odalara 5+1 gereksiz kalır ama koltuk artı sehpa yazmışsın ama sehpa olmaz puf olursa daha güzel olur aklıma yattı saol :D diğer arkadaşlar sizde birşeyler yazın burası öteki forumlar gibi deil sandım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duvarlarda dev film ve oyun afişleri olabilir.

Birde bütçe ne kadar, monitör olarak ne kullancaksın bilmiyorum ama philips in ambilight özellikli televizyonları harika olur. Kendini oyunun/filmin içinde hissedersin

Oyun odası projem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 7 Eylül 2013; 13:56:06 >
  • Hocam film izlemiyeceğimiçin fazla abartı birşey beklememek lazım. fikrin için saol afiş iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakasym

Dostum cevabın için saol çoğu yerde haklısın ama benim oturma odası nda 5+1 var Zaten tam sinema keyfi o yüzden tüm odalara 5+1 gereksiz kalır ama koltuk artı sehpa yazmışsın ama sehpa olmaz puf olursa daha güzel olur aklıma yattı saol :D diğer arkadaşlar sizde birşeyler yazın burası öteki forumlar gibi deil sandım

I-ıh... 5+1 oyunda da çok önemli. 5+1 konusunda ısrarlıyım. Çok aman aman bir maliyet farkı yok. Sehpa niyetine koyacağın herhangi bir şey de olur sehpa konusunda ısrarlı değilim.

• Hocam Sehpa var aslında bende ama sehpanın görünüşü pek güzel değil o yüzden sehpa yerine puf dedim yoka senin sehpa koltuk ikilemen guzel ama iste odada fazla yer yok o yüzden sehpa almayi düşünmüyorum ama koltuk yerine buyuk bi puf alsam daha iyi olmazmi hem sehpa kullanmamış olurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel yapım pc masası
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam Sehpa var aslında bende ama sehpanın görünüşü pek güzel değil o yüzden sehpa yerine puf dedim yoka senin sehpa koltuk ikilemen guzel ama iste odada fazla yer yok o yüzden sehpa almayi düşünmüyorum ama koltuk yerine buyuk bi puf alsam daha iyi olmazmi hem sehpa kullanmamış olurum.

Puf dediginiz sey nedir?

• Böyle bir düşüncem benim de var odayı önce sesi dışarı vermemesi için yalıtım yapmanızı tavsiye ederim
  • armut koltuk değilde kanepe şeklinde alabilirsin aynı şeklin kanepe olanlarıda var.Daha rahat oluyor.armut ilk başlarda güzel duruyo fakat 1 hafta sonra sıkılmaya başlıyosun. kaymalar,rahat edememeler vs Bakın şu model gibi olanları

Oyun odası projem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Mmc

Böyle bir düşüncem benim de var odayı önce sesi dışarı vermemesi için yalıtım yapmanızı tavsiye ederim

Dostum odam yalıtımlı ama ses yüksek olduğu zaman alt ve üst kata çıkabiliyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Mmc

Böyle bir düşüncem benim de var odayı önce sesi dışarı vermemesi için yalıtım yapmanızı tavsiye ederim

Dostum odam yalıtımlı ama ses yüksek olduğu zaman alt ve üst kata çıkabiliyor

Yalıtımlı ise ses gitmemeli .Ya yapanlar dandik yapmıs ya da o senin yalıtım dediğin ısı yalıtimı

• bnde odamı yeni dizayn ediyorum ss atıcam yakında masa kitaplık beyaz karbon kaplıyacagım duvarları özel desenli köpük ile kapladım pencerede jaluzi taktım yakında ss ler gelir akşamları babamla beraber yapıyoruz
  • Ses izolasyonu yapmak isteyen arkadaşlar akustik ses yalıtım süngeri kullanabilirler ancak maliyeti biraz tuzlu olabilir. Stüdyo kurmayacak ya da evde bateri falan çalmayacaksanız bu maliyetin ne derece gerekli olduğu tartışılır. Bunun yerine 30'luk yumarta kartonlarından da döşeyebilirsiniz, aynı sonucu verir.
     Oyun odası projem Oyun odası projem Oyun odası projem

• beyler saolun oda yenileme işlemim battı onun yerine sinema odası yapıyorum kendime o artık seneye
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Ses izolasyonu yapmak isteyen arkadaşlar akustik ses yalıtım süngeri kullanabilirler ancak maliyeti biraz tuzlu olabilir. Stüdyo kurmayacak ya da evde bateri falan çalmayacaksanız bu maliyetin ne derece gerekli olduğu tartışılır. Bunun yerine 30'luk yumarta kartonlarından da döşeyebilirsiniz, aynı sonucu verir.

bu yumuta kolilerini duvarlaramı yapıştırıyoruz acaba? sonra üstünü nasıl kapatcaz? ses yalıtımı yapmam gerek,en uygun bu galiba? teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: almost

quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Ses izolasyonu yapmak isteyen arkadaşlar akustik ses yalıtım süngeri kullanabilirler ancak maliyeti biraz tuzlu olabilir. Stüdyo kurmayacak ya da evde bateri falan çalmayacaksanız bu maliyetin ne derece gerekli olduğu tartışılır. Bunun yerine 30'luk yumarta kartonlarından da döşeyebilirsiniz, aynı sonucu verir.

bu yumuta kolilerini duvarlaramı yapıştırıyoruz acaba? sonra üstünü nasıl kapatcaz? ses yalıtımı yapmam gerek,en uygun bu galiba? teşekkürler

Bunları duvara vidalayabilirsiniz. Altına birer tabaka köpük koyarsanız daha da iyi sonuç verir. Üstüne direkt boya püskürtebilirsiniz istediğiniz renkte. Ya da takmadan önce boyayıp takabilirsiniz.

• thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    Bu geldi aklıma nedense :)
  • Guzel bir sistem (kasa) monitor klavye mouse

Buyuk bir full hd led tv + ps4 + gamess

G27

5+1 surround ses sistemi

Şık bir masa ve sandalye

Duvarlara oyun film posterleri odaya guzel bir isiklandirma ledlerle fln

Hepsi 15.000 eder en fazla
    Yap derim
    Tabi paran varsa

• ben de yapmak istiyom şu kardeşim bi gitse odadan off sana şu an baya özendim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.