Şimdi Ara

oyun oynamayanlar için laptop tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptop tavsiyelerinde büyük çoğunluk oyun performanslarından bahsediyor, buna uygun ekran kartları devreye giriyor ve fiyat şişiyor.

film, müzik ve internet için laptop tavsiyeleri daha az, o yüzden oyun harici laptop tavsiyesi bekliyorum.

-hdmi ile laptopu full hd tv ye bağlayıp film izlemeyi düşünüyorum, hangi ekran kartı iyidir 1080p film performansı için

-diğer bir önemli özellik ses, ama laptopun kendi hoparlöründen alınan ses değil, zaten harici 2+1 ses sistemine bağlanacak, tıpkı ekran kartı gibi ses kartları da önemli midir? kaliteli ve ekolayzır vs ayarları kendi müzik zevkimize göre ayarlayabileceğimiz temiz ses çıkışı veren ses kartı aranmalı mı yoksa hepsi genelde standarttır ve kullanacağımız mediaplayer ve ses sistemi mi kaliyteyi arttırır?

-1 gb 2 gb ekran kartları var genelde piyasada, oyun için değil ama hd ya da blueray filmler için 1 gb yeterli midir? ya da 2 gb olunca film daha mı iyi izlenir?

-hdmi ile laptopu full hd tv ye bağlamak mı daha iyidir yoksa tv nin usb girişinden o filmi oynatmak mı görüntü kalitesi açısından fark var mıdır? hdmi kabloyla gönderirken görüntüyü laptop ekran kartı işlemcisi vs mi belirler?

-i3, i5, i7 yukarıdaki ihtiyaçlar için hangisi uygundur?

-bazı ekran kartları sadece yüksek performans gerektiren durumlarda (oyun vs) devreye giriyormuş, internet vb gibi uygulamalar için ise intelin grafik kartı devredeymiş diye okudum, böyle olmasını istemiyorum, internette gezerken ya da resimlere bakarken de kendi ekran kartının kullanılmaısnı istiyorum, bunun paylaşımlı ve paylaşımsız ekran karı ile ilgisi var mıdır? dediğim durumda hangisi olmalıdır

-samsung düşünüyorum bütçe 1500-1600tl.

• 1- Hdmi performansı için dahili kart bile yeterlidir sonuçta çözünürlülüğü destekler mahiyetteler,aldığın leptopta hdmi çıkışı olmalı.Dediğin fiyata kullnım özelliklerinde bile fazla 1000tl altında da ihtiyaçlarını karşılayacak makineler var ama ileriye dönük olmasını istiyorum diyorsan i5 işlemci olsun ekran kartları zaten yeterli seviyede orta segment kartlar.
    2-Ekran kartının bellek kapasitesi önemli değil normal giriş seviyesi bir katla bile filmleri rahatlıkla seyredersin,bleray filmler için blueray sürücü olması gerekir bu fiyata leptoplarda pek bulunmuyor hatta yok.
    3-Leptop üzerinden mesela internetten yada leptoptaki arşivinden film seyretmek istersen hdmi kabloyla bağlantı yapabilirsin.Harici diskindeki arşivden direkt tv'ye bağladığında önemli olan depolamış olduğun filmin formatı yani hd kalitedeyse o şekilde yayınlar fhd kalitedeyse çözünürlülük o şekilde olur.Hdmi kablodan tv'ye görüntü aktarımı senin yaptıpğın ayarlar belirler.Tv'yi tanıttığında ikin ci ekran olarak gösterdiğinide görüntü tv'ye gider.Onun seçenekleri var.
    4-Demiş olduğunuz işlemciler sizin kullanın alanınızda fazlasıyla yeterlidir
    5-Günümüzdeki leptoplarda çift kart teknolojisi var normal kullnımda dahili kartı,oyun film gibi grafik uygulamalarında harici kartı kullanır sizin kullanım alanınızda onun ayarları var yaptığımızda sıkıntı yaşamazsınız.Birçoğunda dahili kartı iptal ettiğinizde bunu ancak sürücüsünü kaldırmakla yaparsınız harici kart sürücüsüyle bağlantılıdır harici kartın özellikleri kullnılmaz duruma gelebilir.Harici kartta meyadna gelebilecek bir sıkıntıda devreye dahili kart girer ama devre dışı bırakırsanız karanllıkta kalırsınız

• vercenik53 ; teşekkür ederim yorumlarınız için.
  • evet hangi laptopu aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

evet hangi laptopu aldınız?

konu hortalamış olacak ama;

samsung 17 ' 550p7c t03tr aldım :)

jbl ses sitemi hoşuma gitmişti ama hoparlörlerde cızırtı var bir de az da olsa ısınma sorunu oluyor. geri kalan yönleri çok iyi. full hd çözünürlüğü için aldım film izlerken güzel oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.