Merhaba arkadaşar 2 yıldır bir sorun yaşıyorum bir türlü çözemedim neden kaynaklandığını oyun oynarken aniden ekran sinyal yok diyor bilgisayar kapanmıyor siyah ekran olunca kapanır gibi oluyor ama ışıkları yanmaya devam ediyor sistemi 2. el topladım 2 yıl önce test yapmayı denedim ama beceremedim yardımcı olursanız sevinirim sistemim Msi x470 gaming plus anakart 500w frisby güç kaynagı Sapphire rx580 4 gb Kingston 2x8 ram Corsair m2 ssd james donkey 500gb sata ssd Bios'u güncelledim ama sorun düzelmedi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.. |
OYUN OYNARKEN ANİDEN MONİTÖRÜM SİNYAL YOK DİYİYOR
-
-
2 yıldan beri bu şekilde mi kullandın sistemi? furmarkı indirip stres testine sokup dene tam ekran da yapma daha düşük bir çözünürlükte yap. furmarkın kullanımı
TechRacoonyoutubeThe FurMark GPU benchmark is also known as the Donut, Fur Donut or burning Donut - it will burn your GPU if you are into overclocking and not careful. ;-) This video shows you where to download and how to install Furmark GPU Benchmark. Running FurMark is also not too complicated, a few simple steps should be considered though: 1. Download it here: https://geeks3d.com/furmark/downloads/ 2. After installation to a directory of your choice, it needs proper setting up to run the benchmarks. 3. Select the FurMark GPU Benchmark preset you want to run the benchmark on. It can run 4k, 1440p, 1080p and 720p. The common preset used is 1080p. See below for additional information on the relevancy! 4. Turn on GPU-Z or GPU Shark that come with FurMark to monitor temperatures, utilization, TDP and much more while running the GPU Benchmark. 5. See your final GPU Benchmark results for the particular preset and upload it to the FurMark homepage to share your score. ATTENTION: Your Score will not scale with your preset resolution you chose. It will always depend on the frames, regardless of the used resolution. For comparison’s sake you should run FurMark GPU benchmark with the 1080p preset. ADDITIONAL: If you want to stress test your GPU, FurMark can also help you with that. Simply select the "GPU Stress test" option and let it run. It will pester your GPU until you cancel it. You should be able to see a stable temperature after 5 minutes. CAUTION/DISCLAIMER: Stress Test might damage your GPU. Consult the forum if you are in doubt: https://www.geeks3d.com/forums/index.php/board,4.0.html You have been warned. We take no responsibility for any damage FurMark does to your system. Use at your risk! You can always see the most recent GPU benchmarks using FurMark on this page: https://gpuscore.top/furmark/https://www.youtube.com/watch?v=_ww8c4cMo0A -
Evet şuan teste soktum sorunluysa neye göre anlayacam çıkan değerleri buraya mı atayım ? yaptım testi de ne anlayacağım bundan ingilizcem yok ekran kartının sorunlu olduğunu anlamam için ne olması lazım yani biraz daha açık bilgi verirsen sevinirim test yaparken gpu-z ye bastım fan sesleri yükseldi tekrar sinyal yok dedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopeisdope -- 12 Ağustos 2021; 19:10:53 > -
-
sinyal yok dedikten sonra görüntü geri geliyor mu yoksa bilgisayara restart mı atıyorsunuz? Sinyal yok dedikten sonra ne oluyor buna da değinir misin -
Discordda arkadaşlar ile oyun oynarken bir anda sinyal yok diyiyor ekran siyah oluyor arkadaşlarımın sesini dc de duyabiliyorum bilgisayar kalıyor öyle kasa kapanmıyor hiçbir şekilde siyah ekranda donup kalıyor.
-
Sorun güç kaynağında olabilir mi ? bir ara ramların bağlantı noktasını peçete ile sildim 1 hafta felan yaşamadım sorunu sonra tekrar olmaya başladı ramlardan şüphelenmeye başladım eğer ram ile ilgili bir test varsa onları da yaparım, hatta internetten bakayım nasıl yapıdıgına felan.
-
hocam görüntü gittikten sonra geri nasıl geliyor bunu soruyorum :D reset mi atıyorsunuz reset atar atmaz direk görüntü geliyor mu? Monitörde sorun vardır belki ya da farklı hdmi kablosu deneyin. Görüntü kesildiği zaman tvye hdmi ile bağlayın orda görüntü veriyor mu kontrol edin. Sonra ramleri tek tek ve farklı slotlarda bir süre deneyin tek kullanırken ekran gidiyor mu bakın.
-
yükte ekran gidiyor diye şüpheleniyordum ki öyle de oluyor. muhtemelen ekran kartın arızalı ya da stok voltaj yetmiyor. frekansları düşürüp öyle kullanmayı dene birde. overclockun tersini yapıcaksın.
ramlerden şüphelenmiyorum şahsen ramle ilgili bir sorun olsa ekran gittikten sonra sistem kilitlenir.
şimdi aldığın puana da baktım rx 580 için çok düşük puan örnek https://preview.redd.it/j9zvkt89z3s31.png?width=380&format=png&auto=webp&s=546cda3b8d9b372395f09d236dff8b16a51154b8
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan Spencer -- 12 Ağustos 2021; 23:18:10 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tamacti Junhocam görüntü gittikten sonra geri nasıl geliyor bunu soruyorum :D reset mi atıyorsunuz reset atar atmaz direk görüntü geliyor mu? Monitörde sorun vardır belki ya da farklı hdmi kablosu deneyin. Görüntü kesildiği zaman tvye hdmi ile bağlayın orda görüntü veriyor mu kontrol edin. Sonra ramleri tek tek ve farklı slotlarda bir süre deneyin tek kullanırken ekran gidiyor mu bakın.
Siyah ekrandan sonra öyle kaliyor pc yi kapatip tekrar açmak zorunda kaliyorum, ramların slotunu daha önce değiştirmiştim tek kullanmayi deneyebilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopeisdope -- 13 Ağustos 2021; 6:53:12 > -
Attığınız fotoğrafta hangi ayarlarda yapılmış test ? Birdaha yapayim testi
-
quote:
Orijinalden alıntı: HopeisdopeAttığınız fotoğrafta hangi ayarlarda yapılmış test ? Birdaha yapayim testi
Aynı ayarlarda yapılmış. 1920x1080 Preset. Ekran kartının saat hızlarını düşürün, powerlimiti arttırın. Msi afterburner ya da amdnin kendi yazılımından öyle deneyin.
-
Bu ayarlari nasil yapabilirim msi afterburner var neyse onu da internetten bulayim gelişme olursa yazarım teşekkürler.
-
Ekran kartı güç limitini yükselttim şuanlık sıkıntı yok gibi.
-
Arada dönüştürücü var mi -
Sorun tekrar olmaya başladı ekran bir anda siyah oluyor ve pc fan sesleri yüksek gelmeye başlıyor -
Kasanın arka kısmına bak. Muhtemelen 2 adet monitör den gelen kablo için giriş mevcut. Diğerine tak. Bilgisayarı resetle. Sonucu yaz buraya. -
Denedim dediğiniz ile alakası yok sorunun.
-
rx 580 gibi gucsuz yani gucsuz derken giris seviye ya da az ustu diyelim ama kendi gucune gore de guc manyagi yani cektigi watt anlaminda bir ekran kartiyla frisby psu kullanman olayin tek sebebi onun nvidia alternatifi belki sorun cikartmazdi fakat amd karti o dandik psuyla kullanamazsin.. elindeki psu maksimum 300 w peak verebilir onu bile belki vermez rx 580 o psu yu havaya ucurur baska bir sebep arama cunku yok hatta pc ye yuklenmeye devam edersen yakin bir zamanda once bir gum sesi sonra da siyah dumani gorursun psu yu degistir diyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 30 Ağustos 2021; 21:10:16 > -
Ben de psu dan şüpheleniyorum ama oyun oynarken yayın açıyorum mesela yayın açtıktan 1 2 dakika sonra bir anda sinyal yok diyiyor ekran kasam halen çalışıyor ve dc de arkadaşlarımın sesini duyabiliyorum benim sesim onlara gitmiyor ama işlemcim amd ryzen 5 2600 ekran kartında anlık kesinti oluyor galiba bunun sebebi de güç kaynağı büyük ihtimal oynadığım oyun işlemci kullanan bir oyun yayın açınca da işlemciden kullanıyor işlemciden de şüpheleniyorum ikisi arasında kaldım.
Benzer içerikler
- salt okunur kaldırma
- laptopa su döküldü açılmıyor
- bios usb görmüyor
- ekran kartı olmadan pc çalışır mı
- word kelimeler arası boşluk problemi
- udf dosyası nasıl açılır
- laptop menteşe tamiri
- mavi ekran hatası
- telefonum şarj olmuyor
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X