Şimdi Ara

Oyun Oynarken Ekranın Aniden Kararması ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyun oynarken kısa bir süre sonra monitör aniden kararıyor. Kasa çalışmaya devam ediyor ama klavye ve mouse ışıkları yanmıyor. Power ve reset tuşları tepki vermiyor fişi çekmek zorunda kalıyorum. Masaüstünde ve ya Fifa 17 gibi hafif oyunlar oynarken kararmıyor. Sadece ağır grafikli oyunlar oynarken kararıyor fakat ısılar gayet normal Gpu-60 Cpu-52 derecelerde dolanıyor iken bile kapanıyor. 3 defa servise gitti genel toplamda anakart ve psu hariç bütün parçalar değişim oldu. Kasa içini temizledim driverlar güncel monitör sağlam. Sadece benim farkettiğim ekran kararmasının sebebi anakart aniden işlevsizleşiyor olması gibi geliyor çünkü ekran karardığı zaman bütün parçalar çalışıyor ama anakartın örneğin usb portunda telefon şarj etmeye çalıştığımda güç gelmiyor (mouse ve klavye kapanıyor demiştim zaten) yani sorun bana anakarttaymış gibi geliyor anakart tabiri caizse bir anda ölüyor diğer parçalar psu'dan aldığı güçlerle çalışıyor. Sizler ne düşünüyorsunuz ? Teşekkürler...
    Sistem özellikleri;

AMD FX8350
    Gigabyte 990fxa-ud3
    AMD R9 380
    8GB RAM
    700WATT PSU (zalman z11 neo kasanın dahili psu'su)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismuail -- 22 Şubat 2017; 21:24:27 >

• Anakart kaynaklı olabilir bios ve vbios güncellemeni tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superspecial -- 22 Şubat 2017; 21:25:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banada öyle geliyor Bios güncellemesi deneyeceğim hemen umarım yazılımsaldır bu sorun.

Edit: şuan kontrol ettim bios son sürüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismuail -- 22 Şubat 2017; 21:34:21 >
  • psu ya neden yoğunlaşmıyorsunuz?

• r6hakan R kullanıcısına yanıt
    Ben sizlerin fikrini soruyorum zaten şuan varsa çözüm öneriniz dinliyorum :) Sadece sanki anakart gibi geliyor bana çünkü diğer parçalar çalışıyor ama anakart duruyor (usb portlarından güç gelmmiyor örneğin)
  • psuyu degistirip denemek hem daha az maliyetli hem en kolay olan yol deneyeceksiniz yani

Psuda bir arıza var ve bu arıza anakart hariç bütün parçalara güç veriyor olabilir diyorsanız deniyim ? Olabilir mi sizce ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hic bir sey calismiyor ama kasa calisiyor yazmissin kasa calisiyor ne demek .sogutma fanlar i mi donuyor cpu fani mi calisiyor

Evet fanlar çalışıyor cpu fanıda çalışıyor.Gpu fanıda çalışıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
  • bence psu çöküyor

Psu bulup denemek isterim ama hem nerden bulucam hemde kurmayı bilemiyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.