Şimdi Ara

oyun oynarken işlemci çok ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    son birkaç haftadır hangi oyunu oynasam işlemci çok ısınıyor
    kullandığım işlemci amd athlon 2500
    ilk bu sorunla karşılaştığım zaman bilgisayar kendini kapatıp itfaiye sireni gibi bağırmaya başlamıştı, açıkcası pek anlayamadım neden kaynaklandığını
    daha sonra aynı olayla bi sürü kez karşılaştım ve netten motherboard monitor diye bir program indirip işlemcinin sıcaklığını devamlı kontrol ettim
    oyuna girmediğim zaman genelde ortalama 40-42 derece
    biraz önce yarım saat kadar oyun oynadım çıktığımda 59 derece gösteriyordu.. oyunu kapatır kapatmaz her 5-6 saniyede 1 derece düştü işlemcinin sıcaklığı ve şuanda normal
    sizce bu sorun neden kaynaklanıyor
    teşekkürler
    anakartım epox kt600 çipset

• bilgisayarinin ici tozlammismi onamak ozellikle cpu fani tozlanmissa bir guzel temizle birde cpu ile fan arasina termal gress konulmusmu?

birde kasada fan varmi yoksa bir tane fan koy....
  • aynı işlemci we aynı anakarta sahibiz.bi ara benim işlemcimde 66 derecelere kadar cıktı.fanları temizledim kompresorle uflettim tertemiz oldu içi şimdi 52 yi gecmiyor.makinanda o/c war mı?warsa sorunun muhtemelen ondandır.warsa kapa bide oyle dene bakalım resetlicekmi makina kendini.temizlik oneririm gercekten cok fark ediyo
  • termal macunu düzgüncene sürmeyi ihmal etme
    mümkünse kaliteli bir fan al...
  • overcloklu degil, zaten daha önce hiç overclock yapmadım
    işlemcinin hızı default ( 1833 mhz )
    ama gene butip bi sorun yüzünden fanı falan çıkarmak zorunda kalmıştım
    baktığımda termal macun bayaa bi erimişti
    en son kasayı açtığımda içerisi bayaa bi tozlanmıştı, bende yeni sistem kurmayı düşünüyordum dedim sistem yeni olcak bari bi bahar temizliği yapiim
    herşeyi temizlesim, kompresörüm yok ama saç kurutma makinası işimi gördü
    gene fan tozdan görünmüyordu, onuda çıkarıp güzelce temizledim
    ama termal macundan eser yoktu busefer.. sanırım hepsi erimiş
    hala 42 derecede, işlemcinin sıcaklığı yaz olmasına rağmen oyun oynamadıkça değişmiyor
    öncedende pek sorun çıkmazdı ama bu temizlikden sonra oldu işte
    ne önerirsiniz yeni bi fan mı almalıyım yoksa termal macunla falan geçermi bu hastalık ? ( bide bu macun nerde bulunur )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumlum -- 19 Haziran 2005, 6:32:21 >

• her hangi bir pc saticisinda bulunmasi lazim orta kalite birsey al bir de mutlaka kasada fan yoksa bir tane fan tak
  • senin olayın işlemcindeki fanın tozlanması veya fanın işlemciye temas eden yere surulen thermal macun

valla ben gecenlerde thermal macunu yeniledim direk 3 derece farketti haberin olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: orchun

senin olayın işlemcindeki fanın tozlanması veya fanın işlemciye temas eden yere surulen thermal macun

valla ben gecenlerde thermal macunu yeniledim direk 3 derece farketti haberin olsun

+1
    termal macunu yenilemelisin ve fan sart malesef..
  • macunu yenile Kasaya extra fan tak sıcak havayı dışarı üflicek şekilde + anakartınadn cpu sıcaklığı var onu 70 çıkar reset olmasın diye 60 dır büyük ihtimal amd 2500+ ısınır okadar 55,60 C normaldir haleki sıcak havalarda milelte bakma Herkezde amd 64 bit var ısınmıyor tabiki amd64 ler 32,35 c geçmediği için senin işlemciyi onla kıyaslıyolar 60C normaldir senin ıişelmcinin sıcaklığı
  • cpu ısısı 59 derecede kapanmaz. Biostan ayarlıyabilirsin belli bir ısıya yükseldiğinde otomatik kapanması için. intelin açıklamasına göre Pen 3000 ve üstü 90 dereceye kadar ısı çıkabiliyormuş. 90 derecede kilitleniyor. Benimkide 75 derece çalışıyor. Hiç bir sorunu yok yinede içim rahat etmediği için, servise gönderdik.
    AMD işlemciler için bu ısılar tehlikeli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.