Şimdi Ara

Oyun oynarken pc kapanıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
5.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Anladım denemekte fayda var teşekkür ederim.

• Turkhes kullanıcısına yanıt

Denemedim ama deneme vakti gelmiş artık. Sorunu çözememek psikolojimi bozmaya başladı.

• apocankenobi kullanıcısına yanıt
    B0ktan durum ya pc kapanacak diye ranked maç giremiyordum bende trial sürüm kullanıyorsun pc yi bildiğin paranoya yapıyor insan.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turkhes kullanıcısına yanıt

Cidden öyle bir günde maç esnasında 6 kez kapandığını biliyorum... Oyun oynarken pc kapanıyor. 

• Merhaba. Hp victus 16 s1011nt 1tb ssd, 32 gb ram, amd ryzen 8845 hs Nvdia gforce 4060 rtx laptop. Bilgisayarı alalı daha bir ay olmadı, PUBG oynadıktan sonra ya da lobideyken bilgisayar ekranı birden kapanıyor. Usb girişleri çalışmıyor sadece kasa ve şarj girişi çalışıyor. Oyun sırasında düşük ayarlarda fps 120 200 arasında dolaşıyor. FPS in bu aralıklarda değişiyor olması bu oyun için normal midir sizce? Bilgisayarın çok aşırı ısındığını düşünmüyorum. Arkadaşım win 11 pro kurdu bilgisayara ondan kaynaklı olabilir mi? Yeni bilgisayarda böyle bi sorunla karşılaşmak can sıkıyor. Bilgisayarı aldığımdan beri oyunu oynuyorum ama sorunu dün ve bugün olmak üzere iki kez yaşadım. 3-4 gün önce BİOS güncellemesi gelmişti ondan dolayı olabilir mi? Ne yapmalıyım bilgisayarı iade edebilir miyim, ya da garantide bu sorunu çözerler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk48 -- 23 Mart 2025; 5:49:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burakk48 B kullanıcısına yanıt

Öncelikle Merhaba. En sondan başlayayım cevaplamaya.

- Bilgisayarı bu durumda iade edemezsiniz. Garantide de bu durumu çözemezler. Garanti bilgisayarınızın donanımını kontrol eder. Bir iki test yapar ve normal çalışıyorsa geri yollar. Ama siz özellikle pubg dışında da birden fazla oyunda aynı sıkıntıyı yaşıyorsanız o zaman iş değişir. Özellikle pubg gibi bilgisayarı yoran 5-6 tane da oyunda da bu tarz sıkıntı oluyorsa donanımsal olabilir sıkıntınız.

- Pubg FPS konusunda en sıkıntılı oyunlardan biridir. Meşhur yayıncıların tabiri caizse hayvan gibi sistemlerinde bile 350Fps'den yer yer 150-200fps'lere düşüşler oluyor pubg'de. Bende pubg oynuyorum benim sistemde de sürekli dalgalanmalar oluyor 250'den 150 hatta 100 fps'ye kadar düşebiliyor. Optimizasyon sıkıntılı bir oyundur pubg. Gerçi son zamanlarda eskiye nazaran daha az oluyor bu durum ama pubg neticede yine çözemedi bu sorunları.

- Windows 11 başlı başına sıkıntılı bir sistem zaten. Her ne kadar kendini toparlarsa da hala yer yer hiç beklemediğiniz durumlarda mavi ekran hataları donma kasma sıkıntıları verebiliyor. Son güncel halinden bir çok kişi memnun olsa da sıkıntıları devam ediyor. Windows 10 yükleyebilirsiniz diyeceğim ama bence o bilgisayarda en iyi verim için windows 11 yüklü olması lazım. Windows 10'un zaten desteği bitecek ekim aylarında.

- Çok aşırı ısındığını düşünmüyorum demişsiniz. Ama bunu test etmemiz gerekli bence.

- Bios güncellemeleri ile çok bir alakası olduğunu sanmıyorum. Denk geldiğini düşünüyorum. Ek olarak pubg'de sürekli güncelleme alıyor. Bu güncellemeler içinde her ne kadar yeni öğeler getirse de performans ve hata düzeltmeleride getiriyor. Bunlar bazı bilgisayarlarda sorunları çözerken bazı bilgisayarlarda da farklı sorunlara neden olabiliyor.

Öncelikle sizin test edip kontrol edebileceğiniz durumlara bakalım.

- Steam yada epic hangi platformdan oynuyorsanız oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol et diyin. Bazen güncellemeler sırasında oyun dosyaları hatalı inebiliyor. Kontrol edikdikten sonra kendi otomatik hatalı dosya varsa kontrol sonunda indiriyor.

- Ekran kartı sürücünüzü ve bununla birlikte çipset sürücülerinizin en son versiyonlarını kontrol edip indirip kurun.

- Bilgisayarınıza pubg dışında farklı sistemi yoracak oyunlar indirip test amaçlı oynayın baya. Aynı sorunlar oluyor mu kontrol edin.

- Bilgisayara MSİ after burner yazılımını indirin. Youtube'dan detaylı kullanımına bakabilirsiniz. Bu yazılımdan İşlemci ve ekran kartı için; Sıcaklık, Kullanım yüzdesi, Çalışma frekansı ve Anlık Fps değeri ve Ram kullanım yüzdesi gibi değerleri açın. Özellikle pubg'de bu durum olduğu için pubg'yi açıp msi burnerı da açın ve oyun oynarken bu değerleri kontrol edin. Aşırı yüksek sıcaklık yada anormal çalıştığı durumlarda misal fps çok düşük gibi durumlarda ekran görüntüsü alın ve buraya yükleyin. Diğer oyunlar içinde bunu yapabilirsiniz. Pubg'den farklı değerler veriyor mu kontrol etmiş oluruz.

- Oyun oynamadan da leptopunuzu stres testine sokabiliriz tabi. Msi Kumbustor ve occt yazılımlarını bilgisarınıza indirip test edebilirsiniz. Detaylı kullanım için youtube'a bakabilirsiniz. Bilgisayarınızı bu programlar ile 5-10 dakika test edip nasıl sonuç verdiğini kontrol edin.

Velhasıl testler bittiğinde sonuçlarını buraya yazarsınız. Duruma göre ne yapabileceğimize bakabiliriz.

Tabiki bu anlattıklarım dışında da çok basit bir sıkıntısı olabilir. Onu da yine anlayan biri bilgisayarı yakından inceleyip kontrol ederek bulabilir. O kadarını bilemem.

Şimdilik kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 23 Mart 2025; 9:47:52 >

• reis merhaba bendede öyle bir sorun var 2inci el bir psu kullanıoydum ilk zamanlar sıkıntı yoktu ama sürekli elektirk gitmeleri yaşandı semtimde 3 ay sonra ise her güçlü bir oyuna girdigimde bilgisiyar kendini kapatıyor yeniden başlatıyor sence sıkıntı psudamidir ekran kartı işlemci sıcaklıklarım çok normal

• cilekescan C kullanıcısına yanıt

Bilgisayar ne zaman tam performans çalışmaya başlarsa pat diye kendini kapatıyorsa Psu'dan olma ihtimali var ve yüksektir. Kesinlikle demiyorum. İmkanın varsa farklı bir psu ile test edip kontrol etmek lazım.

Tabi ki çok farklı bir sorun yüzündende bilgisayarın kapanıyor olabilir. Ama özellikle elektrik kesintileri oluyor dediğin için psu olma ihtimali artıyor.

Bilgilsayarının işlemcisini ve ekran kartını aynı anda stres testine sokan bir uygulama ile aynı sorun oluyor mu bir kontrol et istersen. OCCT ve Msi Kumbostor ile bilgisayarına yük bindir baya. 5-10 dakika kontrol et. Sorun var mı yok mu diye.

Kolay gelsin.

• Oyun oynarken pc kapanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilekescan -- 6 Nisan 2025; 21:41:35 >
  • hiç bi sıkıntı olmadı bukez kral

• başka bir test yapayımıı direk ilkini yaptim

• power testi yaptigimda mavi ekran yedim ekran kartı işlemcide hiç bir sıkıntı olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilekescan -- 6 Nisan 2025; 21:40:30 >

Bana cevap verdiğinde benim mesajımı cevapla dersen bana bildirim gelir ve sana daha çabuk cevap verebilirim.

Power testinde sıkıntı yediysen ihtimaller psu'yu gösteriyor. Büyük ihtimalle de o bozuk.

Varsa tanıdık bir bilgisayarcı da psu testi yaptır. Yedek bir psu ile sistemini denesinler. Bu gibi şeylerde yedek parça önemli yoksa tam emin olamıyorsun ne yazık ki.

Kolay gelsin.

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

Hocam zaman ayırdığınız için çok teşekür ederim arkadasimin psu şunu denedim ve güç kablosunu değiştim problem duzeldiecok iyi birisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sorununun çözüldüğüne sevindim.

Hayırlı günler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.