Şimdi Ara

oyun oynarken pc kilitlenmesi sorunu için lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Zalman 9700NT İşlemci fanı,
    Asus P5Q Deluxe Anakart,
    kingston2*2 1066Mhz hyperx DDR2,
    BFG9800GT+OC 512Mb DDR3 GeForce Ekran Karti,
    Akasa fredem Force Ekran kartı soğutucusu
    Ocz 600W powersuply,
    Samsung 320 Gb Sata2 7200rpm HDD,
    Seagate 250Gb sata2 7200rpm HDD,
    Asus DVD-RW

bu sistemimde herhangi bir oyun oynayınca bilgisayar öylece ekranda görüntü kalmış bi şekilde kilitlenip kalıyor ve resetleyince kendine geliyor. sorun ramlardadır diye ram değiştirdim fayda etmedi power suply 400w tı 600w la değiştirdeim yine çözüm olmadı, işlemci sıçaklığım yük altında 25 dereceyi, ekran kartıda 42 dereceyi geçmiyor. lütfen ne yapmam gerektiği konusunda yardım edin . şimdiden teşekkürler

• Fazla vaktimi almaz diyorsan format denemeni öneririm yazılımsal bir sorun da olabilir. Hatalı kurulmus bir driver vs. gibi.
    OC yaptıysan iptal edip standart ayarlarda kullanmayı dene. Overclock a müsait bir makina gibi :D
    Bios güncellemesi varsa onu da deneyebilirsin.
    Bunlar olmadıysa imkanın varsa başka bir ekran kartı ile deneme yap. Ram leri denemişsin zaten.
  • başka ekran kartı deneme dışındaki herşeyi denemiştim, win7, xp ve vista üçündede aynı problemi verdi, tüm bios sürümlerini tek tek denedim fayda vermedi. şimdilik ekran kartı değiştirme imkanım yok, sanırım bi süre buna katlanacağım:S ilgin için tşkler
  • Aynı sorun bendede vardı. Olur olmaz yerde kitlenip kalıyodu, hatta bazen pc ilk açılırken (windows çubuğu dolarken) dahi kitleniyordu.
    parçaları denedik sorunu bulamadık. Sadece geriye denemediğimiz anakart kalmıştı ve anakartı garantiye 3-4 hafta önce gönderdik, hala ses yok...
    ama sorunu forumda biraz araştırdım ve yardım istedim; Bazı arkadaşlar ram zamanlamalarından olabileceğini söylediler... Ama kart garantide olduğu için bişey yapamamıştım. Gelince deniycem.

Sistemim imzamda yazıyor
    umarım sorunu çözersin banada yardımcı olursun
  • Tesadüfen uyumsuz donanımlardan dolayı ise, çözülmez..

Örneğin ekran kartın o anakart modeli ile uyumsuz olabilir, nadirende olsa böyle durumlar çıkabiliyor, ilk aldığın zaman farketseydin, firma değiştiriyor..
  • rivertuner ile sürücülere baktığımda
    nvdisps.dll display server not found diyor bu problemi son sürüm driveri indirip kurmama rağmen gideremedim. bunu nasıl giderebilirim peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: birolayd

Tesadüfen uyumsuz donanımlardan dolayı ise, çözülmez..

Örneğin ekran kartın o anakart modeli ile uyumsuz olabilir, nadirende olsa böyle durumlar çıkabiliyor, ilk aldığın zaman farketseydin, firma değiştiriyor..

arkadaşım nasıl bir uyuşmazlık bu?
    sistemim imzamda yazıyor, uymayan parça nedir?
  • ya arkadaslar bende de böyle bi sorun çıktı 1 hafta kadar önce. sistemim panelde yazıyor. 1,5 yıl kadar canavar gibi oyun oynuoyrdum. açamadığı oyun görmedim. ama 1 hafta önce win 7 kurdum. 2 gün sonrada oyuna girdikten 5 dk sonra oyun kilitleniyor. ses gelior ama görüntü donuyor bazen ses te kilitleniyor. görev yöneticisinden sonlardırdığımda bazen düzeliyor bazende pc kilitleniyor. xp kurdum onda da aynı sorun devam ediyor. ekran kartı bütün driverlarını denedim yine aynı. geçen gün yine oyuna girdim. busefer nv4_disp görüntü sürücüsü normal çalışmasını durdurdu. diye bi uyarı mesajı aldım. renkler bozuldu. masaüstü büyüdü. reset atınca düzeldi. sadece oyunlarda yapıyo. ekran kartı ve diğer donanımların ısısı normal. ekran katı 55C yi geçmiyo. işlemci 35. bu sorunu nasıl çözebilirim? ekran kartı arıza yapmış olabilirmi? Aldığım yere götürmelimiyim?

EDIT: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifetaker -- 21 Aralık 2009; 15:34:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lifetaker

ya arkadaslar bende de böyle bi sorun çıktı 1 hafta kadar önce. sistemim panelde yazıyor. 1,5 yıl kadar canavar gibi oyun oynuoyrdum. açamadığı oyun görmedim. ama 1 hafta önce win 7 kurdum. 2 gün sonrada oyuna girdikten 5 dk sonra oyun kilitleniyor. ses gelior ama görüntü donuyor bazen ses te kilitleniyor. görev yöneticisinden sonlardırdığımda bazen düzeliyor bazende pc kilitleniyor. xp kurdum onda da aynı sorun devam ediyor. ekran kartı bütün driverlarını denedim yine aynı. geçen gün yine oyuna girdim. busefer nv4_disp görüntü sürücüsü normal çalışmasını durdurdu. diye bi uyarı mesajı aldım. renkler bozuldu. masaüstü büyüdü. reset atınca düzeldi. sadece oyunlarda yapıyo. ekran kartı ve diğer donanımların ısısı normal. ekran katı 55C yi geçmiyo. işlemci 35. bu sorunu nasıl çözebilirim? ekran kartı arıza yapmış olabilirmi? Aldığım yere götürmelimiyim?

EDIT: imla

işte benim problemde aynı şekilde win7 kurduktan sonra başladı, ama daha bu senin son aşamadaki uyarılar gelmedi... demek benim pc deki arızada daha yeterince büyüme olmamış, korkuttun beni şimdi dört gözle nv4_disp görüntü sürücüsü hatasını bekleyeceğim.... sanırım win7 ekran kartlarına zarar veriyor gibi. bunun başkada açıklaması olamaz:S

• Başka bir ekran kartı takıp deneyebilirmisin acaba? Benim baska bir ekran kartıyla deneme şansım yok. ati x1650 var ama agp girişli. Eğer baska bir ekran kartıyla deneyebiliorsan deneyeip buraya sonucu yazabilirsen çok sevinirim.
  • quote:

Başka bir ekran kartı takıp deneyebilirmisin acaba? Benim baska bir ekran kartıyla deneme şansım yok. ati x1650 var ama agp girişli. Eğer baska bir ekran kartıyla deneyebiliorsan deneyeip buraya sonucu yazabilirsen çok sevinirim.

bugün imkanım yok ta yarın unutmazsam inşallah denerim ama ekran kartından olabileceğine inanmıyorum çünkü win7 de hata almayana kadar xp de almış değildim. ilk hatayı win7 de almıştım sonra desteklemiyor diye xp ye geçmiştim ordada devam edince vista denedim ama değişen bişey olmadı tekrar win7 ye döndüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_firtin -- 21 Aralık 2009; 19:12:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_firtin

quote:

Başka bir ekran kartı takıp deneyebilirmisin acaba? Benim baska bir ekran kartıyla deneme şansım yok. ati x1650 var ama agp girişli. Eğer baska bir ekran kartıyla deneyebiliorsan deneyeip buraya sonucu yazabilirsen çok sevinirim.

bugün imkanım yok ta yarın unutmazsam inşallah denerim ama ekran kartından olabileceğine inanmıyorum çünkü win7 de hata almayana kadar xp de almış değildim. ilk hatayı win7 de almıştım sonra desteklemiyor diye xp ye geçmiştim ordada devam edince vista denedim ama değişen bişey olmadı tekrar win7 ye döndüm...

Ben anlamadım şimdi. sen ilk hatayı win7 de aldın sonra xp ye geçtin sonra vista sonra tekrar win7 kurdun? şuan win7 de sorun yokmu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asi_firtin

quote:

Ben anlamadım şimdi. sen ilk hatayı win7 de aldın sonra xp ye geçtin sonra vista sonra tekrar win7 kurdun? şuan win7 de sorun yokmu?

ne yazıkki var:(( ama tam performansla kullanamıyorum ekran kartını. rivertuner ile performansını düşürerek kullanabiliyorum oyunlarda o kadar

• kardeşim rivatuner ile performansı nasıl düşürdüğünü banada anlatırmısın? bide öle deniyeyim.
  • quote:

kardeşim rivatuner ile performansı nasıl düşürdüğünü banada anlatırmısın? bide öle deniyeyim.

http://forum.donanimhaber.com/m_18332167/tm.htm bu linkte rivertuner ile performans arttırma anlatırmış sen bakıp düşürürsün:D kolay gelsin
  • Aradan 2 sene geçmiş ama benimde böyle bi sorunum var mesela Medieval 2 total war oynarken savaş ekranında atmıyor ama campaning ekranında pc kitleniyor önce 3 sn sonra ekran gidiyo daha sonra kapatmak zorunda kalıyorum ama tekrar açılınca düzeliyo bunun sebebi büyük ihtimal ekran kartından kaynaklanıyor daha önce 3 sene öncede böyle birşey başıma geliyordu birşey indirmiştim geçmişti yardım edebilir misiniz ?

Bazen google'da bile kitleniyor yani sadece sorun oyunlarda değil kasayı açıp baktım ekran kartının arka tarafı ateş gibiydi.
    Ekran kartım HD 3450
    Bunun sebebi ne olabilir?
    Daha önce başına böyle birşey gelmiş olan varsa lütfen yardım etsin kafayı yicem yoksa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.