Bildirim
Oyun Programlamada matematiğin önemi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
oyun mekanik, kendini yineleyen parçalardan oluşur. matematik, esasında sanal (düşünsel) organize becerisidir. dolayısı ile matematiğin bu özüyle barışık olursan, oyunu, kodlarını düşünsel olarak yönetmede de daha iyi olursun. web programming de birçok parçadan oluştuğu için onda da parçaları etkin biçimde yönetirken matematik becerilerin katkı sağlayabilir.
Belleğinde, programın parçaları arasında soyut bağlantı kurmalısın, sonuçta. Olaylar, gelişmeler, kodlar, parçalar arasında bellekte soyut bağlantı kurabilme yeteneği için Türkçe'de yeni bir sözcük bile var: soybağ. -
valla ahmetciğim matematiğin yanında fizik de bilmelisin.
-
Bu söylem batıdan geliyor, özellikle Amerikadan, çünkü orada temel eğitim berbat.
Türkiyede çok boş olmayan(!) bir liseden mezun herkes oyun programlamada gereken matematiği öğreniyor (yani AKP öncesi öyleydi, şimdikileri bilmiyorum, "limit sonsuza giderken.." deyince "haşa, sonsuzluk Allaha mahsustur" falan demiyorlardır umarım). Türev, integral, limit, logaritma, vektörler, polinomlar, olasılık, trigonometri falan hepsini görmüştüm ben lisede. Yeterli bunlar. -
şimdiki müfredatta türev ve integral yok
-
En basitinden bir savaş gemisinin taretini yumuşak şekilde döndürmen gerektiğinde quaternion kullanman gerekecektir. Quaternion kullanmazsan bu sefer başka türlü ve trigonometri içeren hesaplar yapman gerekecektir. -
quote:
Orijinalden alıntı: seyfi84
Bu söylem batıdan geliyor, özellikle Amerikadan, çünkü orada temel eğitim berbat.
Türkiyede çok boş olmayan(!) bir liseden mezun herkes oyun programlamada gereken matematiği öğreniyor (yani AKP öncesi öyleydi, şimdikileri bilmiyorum, "limit sonsuza giderken.." deyince "haşa, sonsuzluk Allaha mahsustur" falan demiyorlardır umarım). Türev, integral, limit, logaritma, vektörler, polinomlar, olasılık, trigonometri falan hepsini görmüştüm ben lisede. Yeterli bunlar.Artık üniversiteye girerken bile gerekmiyor bırakın liseyi . Eski Türkiye'de analar ağlıyordu şimdi gençler
-
algoritmada lazım olacak
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X