Şimdi Ara

OYUN RAKİP MERKEZİ A.Ş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıktada dediğim gibi, burada oyunlarda birbirimizle karşılıklı oynamak için bi ortam oluşturmak istedim. Olaya şöyle başlayacağız ben mesela bazen single oyun oynarken gerçekten çok sıkılıyorum ve artık oynamak istemiyorum, ama burada herkes psp'sindeki oyunları yazarsa ve pm'den birbiri ile haberleşip oyun saatlerini belirleyip karşılıklı oyunlar oynarsa daha eğlenceli bi hal alacağını düşünüyorum

Şimdi,

Benim psp' deki oyunlar şöyle;

Juiced2
    Miami Vice
    NFS Undercover
    Virtua Tennis 3

Herkes tüm oyunlarını yazacak diye bir kural koymayalım rakip aradığı oyunları yazsada olur. Mesela benim yazdığım oyunlarda ben kendime rakip arıyorum bu oyunlar psp'sinde buluduranlar benimler irtibata geçsin kapışalım

• Denk gelebilirsek PES2009 oynayabilirim.
  • başka kişilerr yok muu hadi yauww :)
  • tenis kapışak
  • karşılıklı nasıl oynanıyor ki acep??
  • Uzaktan nasil bağlanti kurulacak ?

İnternet üzerinden oyuna izin veriyormu MAC numarasi ile olur herhalde..
  • Çözüm : XLinkKai... Wireless bağlantı yaratabileceğiniz usb den girişli bir router alıyoruz. Dikkat ediyoruz versionuna ki XLink Kai ye uysun. Sonra pcye takıp XLink Kai ye giriyoruz. Önce oyunun multiplayer kısmına giriyoruz. Bakıyoruz PSP bağlandı mı diye, bağlandıysa oyunumuzu oynuyoruz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kablosuz modemim gelmistir online oynamak istediğiniz oyunları yazın hemen oynayalım
    suan mgs portable bulunmakta pes ve baska tarz oyunlar kapışmak isterseniiz söylemeniz yeterli isteyen pm de atabilir msnde vereblirim.Aslında bir msn gurbu olustursak böylece kimin müsait olup olmadığınıda görebiliriz
  • Arkadaşlar şimdi wikipedia da şöyle bir liste var :
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_Portable_games

Bu listede infrastructure modu bulunan birçok oyun gözüküyor ama listedeki çoğu oyunun server ına bağlanmak mümkün olmuyor nedense. Cfw kullandığımız için mi yoksa server kapanmış olduğu için mi artık bilemiyorum.

Mesela geçen gün Test Drive:Unlimited server'ına bağlanmaya çalıştım ama bir türlü bağlanamadım.

Bildiğim kadarıyla EA 'in spor ve yarış oyunlarını online oynamak mümkün olabiliyor.

Sizler de infrastructure ile multi oynanabilen bildiğiniz oyunları buraya yazarsanız daha çok seçeneğimiz olur.

Futbol ve basketbol oyunları hariç online oynamayı severim.
    Mesela biz de burada kendi klanımızı kurabiliriz; Killzone:Liberation, Socom,Medal of Honor, Resistance:Retribution gibi oyunlar için.
    Her akşam belli bir saat belirleyip oyuna girebiliriz, çok eğlenceli olur diye düşünüyorum.
    Önerilerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wzzk

Arkadaşlar şimdi wikipedia da şöyle bir liste var :
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_Portable_games

Bu listede infrastructure modu bulunan birçok oyun gözüküyor ama listedeki çoğu oyunun server ına bağlanmak mümkün olmuyor nedense. Cfw kullandığımız için mi yoksa server kapanmış olduğu için mi artık bilemiyorum.

Mesela geçen gün Test Drive:Unlimited server'ına bağlanmaya çalıştım ama bir türlü bağlanamadım.

Bildiğim kadarıyla EA 'in spor ve yarış oyunlarını online oynamak mümkün olabiliyor.

Sizler de infrastructure ile multi oynanabilen bildiğiniz oyunları buraya yazarsanız daha çok seçeneğimiz olur.

Futbol ve basketbol oyunları hariç online oynamayı severim.
    Mesela biz de burada kendi klanımızı kurabiliriz; Killzone:Liberation, Socom,Medal of Honor, Resistance:Retribution gibi oyunlar için.
    Her akşam belli bir saat belirleyip oyuna girebiliriz, çok eğlenceli olur diye düşünüyorum.
    Önerilerinizi bekliyorum.

Ea games serverlerına çok güzel bakıyor diğer oyunlarınki anca 1 yıl duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: turker03

kablosuz modemim gelmistir online oynamak istediğiniz oyunları yazın hemen oynayalım
    suan mgs portable bulunmakta pes ve baska tarz oyunlar kapışmak isterseniiz söylemeniz yeterli isteyen pm de atabilir msnde vereblirim.Aslında bir msn gurbu olustursak böylece kimin müsait olup olmadığınıda görebiliriz

Arkadaşım kablosuz modemini laptop vs. tipi cihazını bağlamak için kullanıyorsan netten XLink Kai ile oynayamazsın. Aklında bulunsun =) Bunun için boş bir wireless bağlantısı gerekiyor...
  • Arkadaşlar oyun arşivimi gözden geçirdim, online modu bulunan yaklaşık 15 tane oyun vardı bende.
    Bunlardan
    Test Drive Unlimited-------\
    Sega Rally----------------/ Tırt (Online oynamak için gayet güzel oyunlar olmalarına rağmen sunucuları çoktan iptal olmuş)

Geriye sadece EA firmasının oyunları (FIFA,NBA,Nfs,Medal of Honor oyunları)
    ve
    SonyComputerEntertainment'in kendi oyunları kalıyor.Bunlar da tahmin edeceğiniz üzere Resistance:Retribution , SOCOM serisi ve Killzone:Liberation oyunları kalıyor.

EA oyunlarının belli bir oyuncu kitlesi var, sunucuya bağlandığınızda oyuncu sıkıntısı çekmiyorsunuz.
    Resistance:Retribution için de aynı şey geçerli.
    SOCOM hakkında pek bilgim yok fakat yabancı forumlarda orada da yeterince oyuncu bulunduğu belirtilmiş.

Son olarak ben de Killzone:Liberation 'ın sunucusunu kontrol edeyim dedim.
    Öncelikle belirteyim; Killzone, sunucuya bağlanabilmek için önce sizden oyunu güncellemenizi istiyor.Bunu aşağıda anlatacağım.

Güncellemeyi yaptım ve sunucuya bağlanmayı denedim.
    O ana kadar server' ın açık olduğu konusunda hiç ümitli değildim fakat bağlanabildim yani oyunun sunucusu hala açıktı.
    Meğer oyun çıktıktan yaklaşık 1 yıl sonra oyuna 8 Mb'lık bir güncelleme ile online multiplayer desteği gelmiş.
    Evet arkadaşlar bu oyun 2006'da çıkmış olmasına rağmen 2009 yılında bile sunucusu hala açık.Bugüne kadar bu oyundan online desteğini çekmeyen Guerilla Games' e teşekkür ediyorum.
    Ben birkaç dk. önce bağlandım ve oyunu 45 dk kadar oynadım.Lobide toplam olarak aşağı yukarı 25 kişi vardı.
    Oyunculardan bazıları çok acemi, bazıları yolunu bulmuş ve bir şekilde hile yapıyor.Örenek vermek gerekirse havada uçanlar, rakipleri komut ile uzaktan öldürenler falan var.

Diyorum ki madem bu başlığı ziyaret edenlerin(ben de dahil) böyle bir arzusu var o zaman böyle güzel bir oyunu neden boşlayalım.
    Ben genelde 23:00' ten sahura kadar bağlanabiliyorum, sizler de katılabilirseniz eğlenceli olur.

Gelelim oyunu güncelleme kısmına:
    1-Killzone:Liberation oyununu psp ye yükleyip çalıştırın.
    2-Karşınıza ilk gelen menüden yeni bir profil oluşturup, İkinci menüde "DOWNLOAD" seçeneğine girin.
    3-Psp'nin erişim noktası/kablosuz modem seçme ekranı gelecek.Modeminizi seçin ve bağlanın.
    4-Açılan sayfanın en altına inerek tekrar download linkine tıklayın.
    5-Psp yaklaşık 8 Mb lık bir dosya indirecek bunu kabul edin, indirme işlemi bitince O tuşuna basın ve indirdiğiniz güncellemenin yüklenmesini bekleyin.
    6-Menü ekrana tekrar geldiğinde sol alt köşede v1.2 yazıyor ise güncelleme işlemi tamamlanmış demektir.
    7-Play seçeneğinden girin ve bir sonraki ekranda sağa geçin ve COMBAT ZONE (ONLINE) 'a girin.
    8-Karşınıza gelen Login ekranında Username ve Password kısmına en az 5 karakterden oluşan kullanıcı adı ve şifrenizi girin ve CREATE ACCOUNT seçin.
    9-Tekrar kablosuz modeminizi seçin, sunucuya bağlanın ve Lobby'de kendi oyununuzu kurmak için gelen menüde HOST GAME , var olan bir oyuna dahil olmak için JOIN GAME seçeneği seçin ve talimatları izleyin.
    10-Oyununuzu başlatın ve online keyfini çıkarın.

Eğer stabil(kesilmeyen, sürekli) bir int. bağlantınız varsa kolay kolay sorun yaşamazsınız.
    Mikrofonlu kulaklığınız veya psp-3000' iniz varsa oyun içinde sesli chat de yapabiliriniz.

Oyunu güncellemenin başka bir yolu daha vardı fakat legal olan bu olduğu için bu yöntemi paylaştım.

Şimdi bu yazdıklarımdan sonra bazılarınız "Killzone:Liberation zaten yeterince eskimiş bir oyun, neden üzerinde bu kadar durdun" diyebilirsiniz.
    Sebepleri gayet basit.
    1-Psp'nizde bugün online oynayabileceğiniz sayılı oyunlardan biri olduğu için.
    2-Benzer diğer Fps ve Tps türlerindeki online modu bulunan oyunlar kontroller yönünden daha zor olduğu için.(Killzone' a kıyasla)

Zahmet edip okuduğunuz için teşekkür ediyor ve son olarak oyunun DH 'deki sloganı haline gelen "Killzone, O Kadar!" diyerek benimle aynı görüşü paylaşan arkadaşları bu güzel oyuna bekliyorum.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wzzk -- 5 Eylül 2009; 12:06:50 >

• wzzk şu anda online olabilirsen herhangi bi oyun oynayabiliriz beraber single çok sıkıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlperXp

quote:

Orijinalden alıntı: turker03

kablosuz modemim gelmistir online oynamak istediğiniz oyunları yazın hemen oynayalım

Arkadaşım kablosuz modemini laptop vs. tipi cihazını bağlamak için kullanıyorsan netten XLink Kai ile oynayamazsın. Aklında bulunsun =) Bunun için boş bir wireless bağlantısı gerekiyor...

yok iki pc ye hub yolum ile paylaştırıyom wireless boşta değilse bile boşaltırız yeterki siz şu oyunu oynayalım diyelim 8gb lik kartta suan mgs ff dissidia st fighter alpha3 marvelnemesis vsvs fakat dediğim gibi isteğe göre oyun atabilirm psp me hemen

• quote:

Arkadaşlar oyun arşivimi gözden geçirdim, online modu bulunan yaklaşık 15 tane oyun vardı bende.
    Bunlardan
    Test Drive Unlimited-------\
    Sega Rally----------------/ Tırt (Online oynamak için gayet güzel oyunlar olmalarına rağmen sunucuları çoktan iptal olmuş)

Geriye sadece EA firmasının oyunları (FIFA,NBA,Nfs,Medal of Honor oyunları)
    ve
    SonyComputerEntertainment'in kendi oyunları kalıyor.Bunlar da tahmin edeceğiniz üzere Resistance:Retribution , SOCOM serisi ve Killzone:Liberation oyunları kalıyor.

EA oyunlarının belli bir oyuncu kitlesi var, sunucuya bağlandığınızda oyuncu sıkıntısı çekmiyorsunuz.
    Resistance:Retribution için de aynı şey geçerli.
    SOCOM hakkında pek bilgim yok fakat yabancı forumlarda orada da yeterince oyuncu bulunduğu belirtilmiş.

Son olarak ben de Killzone:Liberation 'ın sunucusunu kontrol edeyim dedim.
    Öncelikle belirteyim; Killzone, sunucuya bağlanabilmek için önce sizden oyunu güncellemenizi istiyor.Bunu aşağıda anlatacağım.

Güncellemeyi yaptım ve sunucuya bağlanmayı denedim.
    O ana kadar server' ın açık olduğu konusunda hiç ümitli değildim fakat bağlanabildim yani oyunun sunucusu hala açıktı.
    Meğer oyun çıktıktan yaklaşık 1 yıl sonra oyuna 8 Mb'lık bir güncelleme ile online multiplayer desteği gelmiş.
    Evet arkadaşlar bu oyun 2006'da çıkmış olmasına rağmen 2009 yılında bile sunucusu hala açık.Bugüne kadar bu oyundan online desteğini çekmeyen Guerilla Games' e teşekkür ediyorum.
    Ben birkaç dk. önce bağlandım ve oyunu 45 dk kadar oynadım.Lobide toplam olarak aşağı yukarı 25 kişi vardı.
    Oyunculardan bazıları çok acemi, bazıları yolunu bulmuş ve bir şekilde hile yapıyor.Örenek vermek gerekirse havada uçanlar, rakipleri komut ile uzaktan öldürenler falan var.

Diyorum ki madem bu başlığı ziyaret edenlerin(ben de dahil) böyle bir arzusu var o zaman böyle güzel bir oyunu neden boşlayalım.
    Ben genelde 23:00' ten sahura kadar bağlanabiliyorum, sizler de katılabilirseniz eğlenceli olur.

Gelelim oyunu güncelleme kısmına:
    1-Killzone:Liberation oyununu psp ye yükleyip çalıştırın.
    2-Karşınıza ilk gelen menüden yeni bir profil oluşturup, İkinci menüde "DOWNLOAD" seçeneğine girin.
    3-Psp'nin erişim noktası/kablosuz modem seçme ekranı gelecek.Modeminizi seçin ve bağlanın.
    4-Açılan sayfanın en altına inerek tekrar download linkine tıklayın.
    5-Psp yaklaşık 8 Mb lık bir dosya indirecek bunu kabul edin, indirme işlemi bitince O tuşuna basın ve indirdiğiniz güncellemenin yüklenmesini bekleyin.
    6-Menü ekrana tekrar geldiğinde sol alt köşede v1.2 yazıyor ise güncelleme işlemi tamamlanmış demektir.
    7-Play seçeneğinden girin ve bir sonraki ekranda sağa geçin ve COMBAT ZONE (ONLINE) 'a girin.
    8-Karşınıza gelen Login ekranında Username ve Password kısmına en az 5 karakterden oluşan kullanıcı adı ve şifrenizi girin ve CREATE ACCOUNT seçin.
    9-Tekrar kablosuz modeminizi seçin, sunucuya bağlanın ve Lobby'de kendi oyununuzu kurmak için gelen menüde HOST GAME , var olan bir oyuna dahil olmak için JOIN GAME seçeneği seçin ve talimatları izleyin.
    10-Oyununuzu başlatın ve online keyfini çıkarın.

Eğer stabil(kesilmeyen, sürekli) bir int. bağlantınız varsa kolay kolay sorun yaşamazsınız.
    Mikrofonlu kulaklığınız veya psp-3000' iniz varsa oyun içinde sesli chat de yapabiliriniz.

Oyunu güncellemenin başka bir yolu daha vardı fakat legal olan bu olduğu için bu yöntemi paylaştım.

Şimdi bu yazdıklarımdan sonra bazılarınız "Killzone:Liberation zaten yeterince eskimiş bir oyun, neden üzerinde bu kadar durdun" diyebilirsiniz.
    Sebepleri gayet basit.
    1-Psp'nizde bugün online oynayabileceğiniz sayılı oyunlardan biri olduğu için.
    2-Benzer diğer Fps ve Tps türlerindeki online modu bulunan oyunlar kontroller yönünden daha zor olduğu için.(Killzone' a kıyasla)

Zahmet edip okuduğunuz için teşekkür ediyor ve son olarak oyunun DH 'deki sloganı haline gelen "Killzone, O Kadar!" diyerek benimle aynı görüşü paylaşan arkadaşları bu güzel oyuna bekliyorum.

İyi forumlar.

Çok iyi anlatmışsında benim psp de sorun var heralde online oyunların bazılarına bağlanıyor bazılarına bağlanmıyor mesela worm oper warfare 2 connectin filan diyor bekliyor bekliyor bağlantı kurulamadı diyor modemin dibindeykende aynı sorun var most wanted yine aynı sorunu veriyor killzone da download a girdim psn üyeliğimi filan yazdım orda yine bekleyip duruyor nba 08 de aynı ama medal of heroes 2 yi internetten çok rahat oynayabiliyorum yardımcı olurmusunuz arkadaşlar sizce sorun ne olabilir çok canımı sıkıyor ya

• quote:

Çözüm : XLinkKai... Wireless bağlantı yaratabileceğiniz usb den girişli bir router alıyoruz. Dikkat ediyoruz versionuna ki XLink Kai ye uysun. Sonra pcye takıp XLink Kai ye giriyoruz. Önce oyunun multiplayer kısmına giriyoruz. Bakıyoruz PSP bağlandı mı diye, bağlandıysa oyunumuzu oynuyoruz...

alper bu psp yi bir türlü bağlıyamıyorum pc ye acaba bende birşeyler mi eksik kablosuz modem fat psp ve xlink de yüklü pc de oyundan join dediğim makinayı görmüyo ama
  • @ NymphadoraTonks:

Ben psp-1004 ve 5.00 m33-6 cfw si ile bahsettiğin oyunlara bağlanabiliyorum belki versiyonu yükseltirsen sorun çözülebilir.

Edit: Need for Speed :Most Wanted'ın sunucusu kapanmıştı bildiğim kadarıyla.Tavsiyem 2006 ve 2007 tarihli oyunlar konusunda pek ümitli olma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wzzk -- 6 Eylül 2009; 12:57:16 >
  • Killzone:Liberation gibi serveri kapanmamış oyunlarıda oynayabilmek için xlink kai gerekiyomu çünkü onu bir türlü yapadım (düzgün şekilde ve sabırlı tarif edecek arkadaşlar bekleniyor)
  • quote:

Çözüm : XLinkKai... Wireless bağlantı yaratabileceğiniz usb den girişli bir router alıyoruz. Dikkat ediyoruz versionuna ki XLink Kai ye uysun. Sonra pcye takıp XLink Kai ye giriyoruz. Önce oyunun multiplayer kısmına giriyoruz. Bakıyoruz PSP bağlandı mı diye, bağlandıysa oyunumuzu oynuyoruz...

Cahilliğimi mazur gör ama XLink Kai işlev olarak Ad-Hoc Party servisinin yaptığı işi mi yapıyor?

@turker03

Hayır Killzone:Liberation gibi server ı kapanmamış oyunlarda XLink Kai prograını kullanmaya gerek yok.
  • haa bende şimdi jeton düstü serveri kapalı olanlar için xlink gerekiyo saol evgidince denerim bende
    edit:xlink için kablosuz modem +psp yeterlimi baska bir şeye ihtiyaç var mı psp yi bir türlü makine görmüyo
    quote:

quote:

Cahilliğimi mazur gör ama XLink Kai işlev olarak Ad-Hoc Party servisinin yaptığı işi mi yapıyor?

@turker03

Hayır Killzone:Liberation gibi server ı kapanmamış oyunlarda XLink Kai prograını kullanmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turker03 -- 7 Eylül 2009; 14:45:41 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.