Şimdi Ara

Oyun ve 3D Tasarım Cad bilgisayarı Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar genellikle 3 boyutlu tasarım için kullanılacak ( CATIA ) fakat almışken oyun bilgisayarı olarak da kullanayım diyorum

sistem bu
    Anakart : MSI 890FXA-GD70 AMD 890FX DDR3 2133(OC) Soket AM3 Anakart
    işlemci : AMD PHENOM II X6 1100T SIX CORE 3.3 GHZ 9MB BLACK EDITION 938P AM3
    Ekran Kartı : SAPPHiRE-HD5970-2GB-512BiT-DDR5-O.C-VERSiON-DV veya 2x Ati HD6850 1GB DDR5 256Bit DX11 corss fire yapmayı düşünüyorum ekran kartında kararsızım
    daha uygun fiyatlı 3 ekran kartı alıp 3ünü crossfire yapmayıda düşünüyorum ama ne derece verimli olur bilemiyorum
    http://www.anandtech.com/bench bu sitede gösterdiğine göre 2 x ati hd6850 1xhd5970 den pek aşağı kalmıyo fakat ne derece doğrudur bilemedim fiyat farkı 500 tl oynuyo
    Ram : 12 gb ddr3 1600 almayı düşünüyorum ramlerde de kararsızım örneğin 8gb ddr3 2000 alsam ikisi arasındaki performans farkı nekadar olur çünkü fiyatları hemen hemen aynı
    SSD : 120gb
    Hard disk : 1-2 TB 10.000 - 15.000 RPM
    SSD ve Harddisk te henüz karar veremedim tavsiyelerinizi bekliyorum 120 GB SSD ye windowsu kurucam program ve oyunlar ona kurulu olacak sistemin hızlı çalışması için
    harddisk ise sadece depolama için kullanılacak fakat yeri geldiğinde sistem için de kullanılabilmeli
    Kasa : Dark Falcon High Power 850W 80+ Plus Pencereli Mid-Tower Kasa
    Fan kontrolcü : Aerocool Touch 2000 Dokunmatik Lcd Ekranlı Fan Kontrol Paneli
    Ses Kartı : Creative Sound Blaster Live SB Eax 5.1 5.1 VX Ses Kartı
    Ses Sistemi : Logitech Z-5500 505W 5+1 Dijital Speaker
    UPS :
    İşlemci soğ. :
    GPU soğ. :
    termal macun :
    Ekstra fanlar :

Eksik olan parçalar için tavsiyelerinizi bekliyorum birde sistem ile ilgili her türlü öneriye açığım bilgisayardan pek anlamıyorum bildiğim kadar topladım yardımcı olabilirseniz sevinirim
    Sistemi daha almadım birkaç ay iyice düşünüp öyle almak istiyorum
    bütçem 3000-4000$ arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agha -- 19 Mart 2011; 12:48:55 >

• eğer daha almadıysanız şu an için daha verimli olan sandy brige e yönelmenizi tavsiye ederim

net bütçenizi belirtirseniz yardım daha ideal gelir
  • Sandy bridge ilk etapta daha iyi gibi görünsede ilerleyen zamanlarda intel mimarisini yine değiştiricek ve sistem upgrade etmek istediğimde komple sistemi çöpe atıp yeni sistem kuracakmışım gibi bir güvensizlik veriyor ama amd de ise eski mimarileride desteklediği için ilerleyen zamanlarda çok daha güçlü yeni işlemcileri daha ucuza tedarik edip sistem upgrade yapabileceğimi düşünüyorum bu sebeple amd sistem seçtim
  • peki şu an aldığınız 890fx karta 1100t nin performansının en son verdiğini biliyor musunuz?

sadece forumda tek bir link var asus 890fx kartlar am3+ desteği vericek diye ama am3+ mimarisinden ne kadar fayda sağlıyacak bilgi yok ?

intel resmi acıklamayı yaptı p67 anakartlara ivy brige 22nm işlemciler takılabilecek.
  • hd5970 yerine hd6990-gtx590 alabilirsiniz..
    3x4gb geil plus ddr3 1600mhz alabilirsiniz toplamda 12gb yapar 285 lira
    ssd disk olarak OCZ vertex2 öneririm 2x60gb alıp raid0 kurabilir performansı artırabilirsiniz..
    kasa+psu olarak daha kaliteli modeller seçilebilir.. Cooler master haf 912+seasonix ss850at 70a psu
    harici bir ses kartı almanıza gerek yok.. anakartın üzerindeki yonga yeterli gelecektir..
    cpu cooler-ekstra fan olarak Thermalright cogage arrow cpu cooler+12-14cm xıgmatek slient fan alabilirsiniz

• anakartın ses kartı nekadar güvenilir bilmiyourm sonuçta creative bu işin en iyisi ses kartını 7+1 harici creativ almayı düşünüyorum tavsiye ettiğiniz kasa uygun görünüyor fakat psu ile ilgili pek bilgim yok hangi marka güvenilirdir emin olamıyorum asusun da 850 watt psu su yok psu larda hangi markalara güvenilebilir benim seçtiğim kasadaki nasıl dahili olan
    ssd için en az 120 gb ihtiyacım var windows kurmak için aşağısı kurtarmıyo program ve oyunların kurulacağını düşünürsek
  • leon-x'e sor

• quote:

Orijinalden alıntı: Agha

anakartın ses kartı nekadar güvenilir bilmiyourm sonuçta creative bu işin en iyisi ses kartını 7+1 harici creativ almayı düşünüyorum tavsiye ettiğiniz kasa uygun görünüyor fakat psu ile ilgili pek bilgim yok hangi marka güvenilirdir emin olamıyorum asusun da 850 watt psu su yok psu larda hangi markalara güvenilebilir benim seçtiğim kasadaki nasıl dahili olan
    ssd için en az 120 gb ihtiyacım var windows kurmak için aşağısı kurtarmıyo program ve oyunların kurulacağını düşünürsek

Anakartın ses kartına güvenebilirsiniz harici bir karta para ödemeyin derim... psu olarakta seasonic lider markadır 70a gibi devasa bir güç üretebiliyor
    ssd olarak ise en az 120 demişsiniz ben ise size 2x60gb yazdım raid yapıp tek bir 120gb ssdye göre hemen hemen 2 kat daha çok verim alırsınız

• raid kaç pek bilgim yok raidlerle ilgili
  • Çok uçuk gelmezse şuna bir bak;

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7127

DELL PRECISION T7500, 2x Intel Xeon X5650 2.66 Ghz, 32 GB ECC RAM, 300GB SAS(15000 rpm) HDD, NVIDIA Quadro 4000 2 GB, Win 7 Pro 64bit
  • Kasa Cooler Master HAF RC-922 Mid-Tower Siyah Kasa
    Güç Kaynağı SilverStone Strider 750W 80+ Plus Gold Single Rail 62A Modüler Güç Kaynağı
    İşlemci INTEL Core i7-2600K LGA 1155 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci
    İşlemci Soğutucu Thermalright MUX-120 Black AMD / Intel İşlemci Soğutucusu (LGA1155 Uyumlu)
    Anakart Asus Sabertooth INTEL P67 (B3 Revizyon) LGA1155 DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart
    Bellek Team Xtreem Dark 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Dual Kit (2x4GB)
    HDD 2* SAMSUNG 500 GB 7200 RPM 16 MB Ön Bellek 3,5" SATA II DISK (HD502HJ) Sata Raid 0
    SSD 2* OCZ Vertex 2 60GB SATA-II SandForce Kontrolcülü 285-275MB/sn 2.5" SSD (2,5"-3,5" Dönüştürücülü) Sata Raid 0-1
    Optik Sürücü SAMSUNG SH-S223C SATA Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz)

Peşin Fiyatı 2750 TL E.kartı olarak gtx590 yada 6990 almanızı tavsiye ederim. Ama ağırlık çizimle uğraşılacaksa size pro. ekran kartı almanızı tavsiye ederim. Sata raid nasıl yapılır araştırın böylelikle daha yüksek performans elde etmiş olursunuz

• raid 0 aklıma gelmemişti sadece güvenlik için olduğunu düşünüyordum hız için olanınını kullanabilirim aslında 3 yada 4 hdd ile raid 0 yapsam ssd ler kadar olmasada çok hızlı ve ssd den daha güvenilir olur

profesyonel ekran kartları ile diğer kartlar arasındaki farkı halen anlayamadım
    misalen nvidia quadro kartlar fiyat olarak yüksek özellik olarak düşük yani bit değerleri
    benim bildiğim ekran kartlarında bit değeri çok önemli
    Pny Nvidia Quadro FX1800 768MB GDDR3 Pci-e x16 Profesyonel Ekran Kartı ile 2x 1GB HD6870 DDR5 256 BIT 2XDVI HDMI ATI 16X CF
    aynı fiyata geliyo şimdi soldaki quadro nasıl sağdaki iki karttan daha performanslı oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: harece66

Kasa Cooler Master HAF RC-922 Mid-Tower Siyah Kasa
    Güç Kaynağı SilverStone Strider 750W 80+ Plus Gold Single Rail 62A Modüler Güç Kaynağı
    İşlemci INTEL Core i7-2600K LGA 1155 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci
    İşlemci Soğutucu Thermalright MUX-120 Black AMD / Intel İşlemci Soğutucusu (LGA1155 Uyumlu)
    Anakart Asus Sabertooth INTEL P67 (B3 Revizyon) LGA1155 DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart
    Bellek Team Xtreem Dark 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Dual Kit (2x4GB)
    HDD 2* SAMSUNG 500 GB 7200 RPM 16 MB Ön Bellek 3,5" SATA II DISK (HD502HJ) Sata Raid 0
    SSD 2* OCZ Vertex 2 60GB SATA-II SandForce Kontrolcülü 285-275MB/sn 2.5" SSD (2,5"-3,5" Dönüştürücülü) Sata Raid 0-1
    Optik Sürücü SAMSUNG SH-S223C SATA Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz)

Peşin Fiyatı 2750 TL E.kartı olarak gtx590 yada 6990 almanızı tavsiye ederim. Ama ağırlık çizimle uğraşılacaksa size pro. ekran kartı almanızı tavsiye ederim. Sata raid nasıl yapılır araştırın böylelikle daha yüksek performans elde etmiş olursunuz

çok uçuk gelir 3-4000 dolar en fazla :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.