Şimdi Ara

Oyun ve Film İçin Hi-fi Kalitesinde aptX Low Latency'li Kulaklık Tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yoğun kullanım amacı olarak PS4'te oyun oynamak ve smart TV'den film-dizi seyretmek maksadıyla bir kablosuz kulaklık almak istiyorum. Ancak kafam çok karıştı garip isteklerim neticesinde, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar. Kriterlerim şunlardır;
    Almak istediğim kulaklıkla müzik dinlemek her ne kadar 3. planda yer alsa da iyi bir kulaklık kriterleri olan kısaca, ses berraklığı, sahne performansı, çözünürlük, ses şiddeti, enstrüman ayrımı vs. gibi şeylere de dikkat ediyorum ancak kablosuzların şuan için asla kablolu kulaklıkların yerini tutamayacağını da biliyorum. Her ne kadar odyofili yada müzisyen olmasam da ses kalitesini ayırt edebiliyorum. Bu sebeple Hi-end değil ancak Hi-fi kalitesinde diyebileceğimiz, orta-üst segmentteki cihazlarla ilgileniyorum en alt segment olarak. BassHead birisiyimdir ve yüksek sesle dinlemeyi seviyorum, ses her zaman gümbür gümbür olsun istiyorum. Bozulana kadar kullandığım kablolu kulakiçi 118 db'di ve memnundum. Bass'leri güçlü adeta kafa delen cinsten ancak diğer sesleri de perdelemeyecek ses üreten bir cihaz olsun istiyorum. DTS, Atmos, THX, 5.1 veya 7.1 ses gibi surround özellikleri ile ilgilenmiyorum. Stereo gayet makul benim için. PS4'te belirli kulaklıklar haricinde hiç bir kulaklık çalışmıyormuş ki o belirli olanları da yeterli bulmuyorum. Yani mikrofonlu, ses kartlı falan oyuncu kulaklıkları ile de ilgilenmiyorum. Eğer kulakiçi taşınabilir bir model olursa tadından yenmez ve hatta kulakiçi olsun istiyorum aslında.
    Bu bağlamda genel özellikleri ve ses kalitesiyle (fiziksel olarak deneme fırsatım olmadı ama araştırmalarım sonucu bu kulaklıklta kadar kıldım) Sennheiser True Wireless Momentum 2'yi almak istiyordum ancak senkron gecikmesini en aza indiren kodeklerden olan aptX Low Latency'i(yaklaşık 40 ms)ilk versiyonda bulundurmasına rağmen 2.'sinde bulundurmuyormuş. 1. versiyon ise fiyatına göre çok zayıf kalıyor, negatif yönlerinden ötürü almak istemiyorum.
    Kafaüstü model almak pek istemesem de Sennheiser Momentum 3 şuan listemde baş sırada yer alıyor ancak TWS M2'ye göre kablosuz eğlence maliyetini tam 2 katına çıkartıyor. Bu sebeple de almak istemiyorum. Ayrıca tasarımını da hiç beğenmiyorum M3'ün.
    Alacağım kulaklığı TV'nin optik ses çıkışından aptX LL kodek bulunduran (sözde tabii onları da henüz deneyemedim) bir çin malı (çünkü bilindik markaların fiyatları çok uçuk) bluetooth transmitter ile aktaracağım.
    Bu durumda Sennheiser Momentum 3'e kafa tutatan veya daha iyi, aptX LL kodek bulunduran, mümkünse de kulakiçi olan bir kulaklık tavsiyeniz var mıdır arkadaşlar?
    Ciddiye alıp tamamını okuyan, görüşlerini belirten herkese şimdiden teşekkür ederim.

• Öncelikle acele etme bu işler aceleye gelmez sonucta minimum 1000₺ ya da üstü para çıkacak cebinden istediklerine bakılırsa, Momentum True Wireless 2'yi kulağına taktığında "Herşey çok farklı olacak." beni dinle asla pişman olmazsın ben de senin gibiyim bu kulaklık aleminin içinden geçtim denemediğim model marka AudioTeknikasından tut jbline, pioonerından tut, steel seriesine kadar ya denemediğim eskitmediğim model kalmadı, kardeşim takılma özelliklere gel dinle beni ya Momentum 2 bir devrim ezberbozan cinsten :) aptX Low Latency yok aptX (aptx ne için sanki o da sesin kayıpsız iletilmesi için var la zaten film izlerken ya da oyun oynarken ps4e kaç metre uzakta izlicen sanki dibinde olcan ak :) bak 3 haftadır dinliyorum pubgsinden tut coduna kadar girmediğim çıkmadığım oyun kalmadı mükemmel birşey bu cihaz ya sennheiserdan başkası da kesmez seni bak sen de benim profili gördüm ben valla bak dinle beni s...et Latencysini terimlere takılma gecikme diye birşey yok kulaklıkta al kulaklığı başkan mükemmel ötesi bir ses var yemin ederim ki. Zaten kendin söylemişsin önceliğim müzik diye ben de senin gibi böyle yola çıktım bu kulaklığın bir önceki modeli tam hayal kırıklığıydı benim için ama bu çok farklı özellikle ses kalitesi ezberbozan cinsten arabada tesisatta müzik dinliyormussun gibi.
    Bu cihazın muadillerini almaya kalksan ya basından memnun kalmayacaksın ya ses seviyesinden ama Momentum True Wireless 2 çok iyi çok anlatılmaz yaşanır....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Gecenin 3ünde kız benden mesaj bekliyor ben sana kulaklığı anlatıyorum 1 paragraf yazdım sen düşün gerisini

• Hocam tam yarım saaat güldüm mesajına :D :D :D Sen beni güldürdün ya Allah ta seni güldürsün inş. :) Şu salgın olayı bir bitsin de sana bir çay, kahve ısmarlayayım dostum :)
    Aslında acele etmiyorum çünkü uzun bir süredir TWS M2'nin çıkmasını bekliyordum ve kesin alacağım gözüyle bakıyordum fakat şu aptX muhabbeti morali çok bozdu gerçekten ve kafamı karıştırdı.
    Ben aptX yazınca alt kodekleri de dahil oluyor sanıyordum fakat öyle değilmiş.
    Gecikme testlerine falan baktım aptX ortalama 120-150 ms ve senkron bozulması hissedilirken aptX Low Latency ise ortalama 40 ms ve hissedilmiyor!!!!!
    Bütün kafamı karıştıran şey de bu yoksa gönlüm TWS M2'den yana zaten.
    Bu haftaiçi hifilife ve bircom ile konuşmayı düşünüyorum tabii açıklarsa. Onlardan alacağım bilgiye göre şekillenecek. Bakalım...
  • The Sephia Tone kullanıcısına yanıt
    olur kardeşim ben bağcılarda oturuyorum bir gün ayarlar görüşürüz şu olaylar bi bitsin ben çok severim böyle muhabbetleri ilgi alanım benim :) 1.5 sene önce True wirelessı almaya gitmiştim kanyon avmye orada ilk defa deneme fırsatım oldu, içime sinmemişti açıkcası ses kalitesini beğenmemiştim ama içimden bir ses buraya bunun için geldin al çık diyordu aldım ve çıktım ilk aldığım cihaz bozuk çıktı telefonu cebime koyuyordum bağlantı kesiliyordu şoke olmuştum resmen ama firmaya güveniyordum beni yanıltmadılar hemen değişimi yapıldı bana 2 gün sonra yenisini gönderdiler 1 seneyi aşkın kullandım bağlantı problemleri yaşadım, 2 defa cihaz değiştim, şarja koyuyodum hala çalmaya devam ediyordu, şarj süresi tatmin edici değildi, uygulama içi senkronizasyon problemleri yaşıyordum mikrofon kalitesi çok kötüydü bass ve ses seviyesi çok iyiydi ama sanki birşeyler eksikti yaaa, tam tatmin olamıyordum sesten diğer eksikler yüzünden mevcut olan kaliteyi de beğenmemeye başladım aslında çok çok iyiydi ses kalitesi ben bu cihaza 2 bin₺ para saydım nasıl olur falan diyordum hep içimden sabrettim 3.kere tekrarladı firmaya gönderdim para iadesi aldım. Yeni modeli hemen sipariş verdim, cihaz 3 gün sonra elime ulaştı denedim çok farklı arkadaş anlatamıyorum tarif edemiyorum evet bu kalitenin daha iyisi de var ama sadece taç kulaklıklarda bilgin olsun. Kendi segmenti olan True Wireless modellerinde sınıfının en iyisi sennheiser daha iyisini çıkarıncaya kadar bu model. Diğer marka ve modellerle kıyaslarsak diğerleri epey bi geride kalıyorlar. Değeri 2000-2500₺ arası True Wireless modellerine baktım dün hepsinde alt frekansları 20 Hz yani kulaklığın üretebileceği en düşük frekans 20Hz yani standart 400-500 liraya alınan kablosuz kulaklıklarda bulunan bir değer bu. Daha iyi bir bass alabilmen için bu değerin daha düşük olması şart!
    Eğer oyunlarda patlama efektlerinin ve silah seslerinin daha güçlü çıkmasını istiyorsan buna çok dikkat etmelisin, müzik dinlerken kulak tırmalayan, diğer sesleri örten bir bass yerine sağlam bir bass, abartı olmayan sesi boğmayan derin ve lezzetli bir bass istiyorsan bu oran düşük olmalı, her zaman! Sana kulaklığı kullanırken oyunlarda edindiğim tecrübelerimi anlatacağım;
    Call of Duty Mobile oynuyorum oynadıysan bilirsin sensör dartı denen bi zımbırtı var onu atıyosun ve kısa mesafede etrafındaki düşmanların yerini gösteriyor ve sonra o bomba gibi patlıyor, kendi kendini imha ediyor ya öyle bir patlıyorki diyorum heralde gerçekten bomba attılar Şırnakta askerlik yaptım kötü dönemlerde sene 2015 o ortamı çok iyi bilirim aynı atmosferi hissettiriyor kullancıya. Ses seviyesi o kadar yüksek ki son ses oynayamıyorum kulağımı deliyor resmen ses, düşman ateş edince korkuyorum aniden saldırıyor ş.sizler ses şiddeti yüksek ve çok dengeli kulakiçi bir kulaklık için çok ideal bir ses seviyesi ayarlamışlar ben genelde %80lerde oynuyorum %100e çıkınca oyunun içinde bir oyuncu olmaktan çok çıkan seslerden korkar oluyorum
    Gerek oyun oynarken gerek müzik dinlerken sesin bir kere bile geciktiğine şahit olmadım bu adamlar müzik kulaklığı yapıyorlar ve adamlar dünya markası tabiki onu düşünüyorlar ayrıca kullandıkları malzemeler çok kaliteli bu yüzden pahalı bir marka. Kulaklığın açıklamalarını ve kullanıcı yorumlarını dikkate almanı öneririm bir önceki nesilde memnuniyetsizlik yaşayan kullanıcıların hepsi bu kulaklığın geliştirilmiş olduğunu ve ses kalitesinin bariz iyi olduğunu belirtmişler ve daha önce karşılaşılan sorunların hiç birini içermediğini belirtmişler oradaki herkes benimle aynı fikirde sen bu cihaza 2bin₺ veriyosun ses asla gecikmeyecek tabiki -düşmanın ayak sesini o ayak basmadan önce istersin kulaklıktan orasını bilemem, öyle bir teknoloji yok- Low Latency hakkında şunu söyleyebilirim sadece bu özellik yok diye kulaklıktan vazgeçmen mantıksız bu adamların cihazı üretirken birbirleriyle mükemmel şekilde senkronize olan diğer ses codecleri ve iletişim protokolleri var sen sanıyor musunki sadece aptX var. arkaplanda birbiriyle mükemmel bir şekilde uyumlu çalışan SBC, AAC, A2DP, AVRCP, HSP, HFP gibi ses codecleri var. Tanıtım videosunu izle orada cihazı animasyonla parçalıyorlar bütün iç mikro ekipmanları mükemmel bir şekilde işliyor sen bunu kullanıcı olarak kulaklığı denediğinde hissediyorsun. Diyeceğim o ki, hemen sipariş ver beklemen hata :)))) ayrıca ismini saydığım ses zamazingoları sayesinde PS4te kullanırken de sıkıntı yaşamayacaksın tüm özellikleri etkin bir şekilde kullanabileceksin sadece uygulamadaki gibi kontrol edebileceğin bir alan yerine kulaklığın dokunmatik panelini kullanacaksın. Benim kızı yine çok beklettim ağzıma s...çacak bu sefer görüşürüz kardeşim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.