Şimdi Ara

oyun yapımı hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar,birkaç konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

1-) Google play'de oyun yayınlarken ücretli olarak yayınlandığında reklam gelirleri engellenir mi?
    2-) Multiplayer oyun ile türkiyede en iyi sunucu firmalar hangileridir.
    3-) Futbol oyunlarında dikkatimi çeken orjinal oyuncu isimleri kullanılıyor bunlar lisanslımı oluyor, yarısından fazlası gerçek isimleri kullanıyor.
    4-) Animasyon için, mixamo ile faydalanmak istiyorum buna benzer siteler varmı.
    5-) Hareket yakalama (Motion capture) ülkemizde kiralama yapan firmalar varmıdır, varsa ücretleri nelerdir.
    6-) Oyun içinde bazı müziklere ihtiyacım var bunları nereden bulabilirim. ( araba yarış sesleri; motor,patinaj vb - futbol saha içi; taraftar,direk,düdük sesi vb gibi)
    7-) Epic games quixel.com firmasını satın aldı, UE ile oyun yapanlar kaplamları ve programı ücretsiz kullanabiliyorlar diye okudum emin olamadım.
    8-) mocapx.com böle bir sistem var kullanan arkadaslar varmı.
    9-)www.the-blueprints.com referans için bu siteye benzer daha kaliteli siteler varmı.

• 1- Engelleneceğini sanmam ama denemediğimden kesin bir şey demeyeyim.

2- Bu konuda fikrim yok ama şunu hatırlatmakta fayda var kendi sunucunu alıp yapacaksan o işi, socket programlama bilmen gerek. + Sadece client ve server iletişimiyle değil tam anlamıyla hakim olman lazım ki işin guvenlik kısmını falan da halledebilesin. Kısaca zor iş eğer hiç fikrin yoksa. Başlangıç olarak Photon gibi hazır sunuculu network platformları var onları deneyebilirsin paralı ve parasız versiyonları var. Parasız olanlarında anlık oyuncu sayısı falan az oluyor. Photon mesela 20 anlık oyuncu izni veriyor.

3- Evet futbol oyunlarındaki takım isimleri dahil her şey lisanslı şekilde yansıtılıyor. Hatta bu sene FIFA, Juventus için olan isim hakkını PES oyununa kaptırmıştı, belki duymuşsundur.

4- Tek tek yazamayacağım şu linkte ücretsiz 2d-3d model, texture ve bunun dışında icon, font, ses, müzik, logo, grafik ... gibi şeylere ait kaynak listesi var.
    http://www.ogrenity.com/unity-kaynak-linkleri/

En altta söylediklerim.

5- Fikrim yok.

6- Madde 4 ile açıkladım.

7- Fikrim yok UE kullanmıyorum.

8- Bilmiyorum.

9- Bilmiyorum.

Ben şu an sadece Unity ile -ve bu aralar Photon Network ile- uğraşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 25 Kasım 2019; 3:33:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

1- Engelleneceğini sanmam ama denemediğimden kesin bir şey demeyeyim.

2- Bu konuda fikrim yok ama şunu hatırlatmakta fayda var kendi sunucunu alıp yapacaksan o işi, socket programlama bilmen gerek. + Sadece client ve server iletişimiyle değil tam anlamıyla hakim olman lazım ki işin guvenlik kısmını falan da halledebilesin. Kısaca zor iş eğer hiç fikrin yoksa. Başlangıç olarak Photon gibi hazır sunuculu network platformları var onları deneyebilirsin paralı ve parasız versiyonları var. Parasız olanlarında anlık oyuncu sayısı falan az oluyor. Photon mesela 20 anlık oyuncu izni veriyor.

3- Evet futbol oyunlarındaki takım isimleri dahil her şey lisanslı şekilde yansıtılıyor. Hatta bu sene FIFA, Juventus için olan isim hakkını PES oyununa kaptırmıştı, belki duymuşsundur.

4- Tek tek yazamayacağım şu linkte ücretsiz 2d-3d model, texture ve bunun dışında icon, font, ses, müzik, logo, grafik ... gibi şeylere ait kaynak listesi var.
    http://www.ogrenity.com/unity-kaynak-linkleri/

En altta söylediklerim.

5- Fikrim yok.

6- Madde 4 ile açıkladım.

7- Fikrim yok UE kullanmıyorum.

8- Bilmiyorum.

9- Bilmiyorum.

Ben şu an sadece Unity ile -ve bu aralar Photon Network ile- uğraşıyorum.
    yardımlarınız için teşekkür ederim ama 3-) soruda kini bende biliyorum, ama google playde oyunlarda çoğunda orjinal isimler var bunların hepside mi lisansları satın alabiliyor yani bu kadarda maliyet olarak düşükmü

• 1-
    2- Türkiyeden hiçbir şejilde hosting alınmaz. Öyle bir fikrin varsa ve oyun için kullanacaksan, belki kendi hizmetini kurabilirsin veya bu fikirden cayana kadar en yakın duvara kafa atabilirsin veya kendini batırabilirsin.
    3-
    4- Önce hangi motoru kullanacaksın. Eğer derdin telefon oyunu ise unity daha önde.
    5- Türkiyede hiç duymadım. Oraya gelene kadar daha alacak çok yolun var. Geliri olan bir yapı için temini çok zor değil başlangıç için çok fazla.
    6- Kullanacağın motorun bedava assetleri oluyor oradan başlarsın.
    7- Yeş :). Unreal market placede hazır bir sürü paket var, yeniside gelir. Lakin bunları mobilde kulanabileceğini sanmıyorum.
    8-
    9- Sen buradan referans alıp model çıkarıp yarıştıracağım diyorsan çok uzağa bakıyorsun.

Yapman gereken, basit olarak fikrin neyse, cin ali, cin alinin arabası ve cin alinin arabasının gideceği cin alinin asfaltı şeklinde oyunu yapıp çıkarmak. Bu düzeni iteratable yani ilerletilebilir, bir model kurman lazım.

Espiri şu. Eğer yaptığın oyun cin ali ve saz arakadaşları ile gayet güzel oyana biliyorsa, sen zaten buna alıcı bulabilirsin, gelen para ile blue-prints com dan araba ları tek tek yapmaya uğraşacağına, mesela unity de hazır tonla araba var. bunları alırsın.

Sonra oyun unity nin arabaları ve yarışları olur, daha fazla para kazanır, eğer yeterli parayı bulursan kendine özel araba yaptırırsın.

Bilmem anlatabildimmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

1-
    2- Türkiyeden hiçbir şejilde hosting alınmaz. Öyle bir fikrin varsa ve oyun için kullanacaksan, belki kendi hizmetini kurabilirsin veya bu fikirden cayana kadar en yakın duvara kafa atabilirsin veya kendini batırabilirsin.
    3-
    4- Önce hangi motoru kullanacaksın. Eğer derdin telefon oyunu ise unity daha önde.
    5- Türkiyede hiç duymadım. Oraya gelene kadar daha alacak çok yolun var. Geliri olan bir yapı için temini çok zor değil başlangıç için çok fazla.
    6- Kullanacağın motorun bedava assetleri oluyor oradan başlarsın.
    7- Yeş :). Unreal market placede hazır bir sürü paket var, yeniside gelir. Lakin bunları mobilde kulanabileceğini sanmıyorum.
    8-
    9- Sen buradan referans alıp model çıkarıp yarıştıracağım diyorsan çok uzağa bakıyorsun.

Yapman gereken, basit olarak fikrin neyse, cin ali, cin alinin arabası ve cin alinin arabasının gideceği cin alinin asfaltı şeklinde oyunu yapıp çıkarmak. Bu düzeni iteratable yani ilerletilebilir, bir model kurman lazım.

Espiri şu. Eğer yaptığın oyun cin ali ve saz arakadaşları ile gayet güzel oyana biliyorsa, sen zaten buna alıcı bulabilirsin, gelen para ile blue-prints com dan araba ları tek tek yapmaya uğraşacağına, mesela unity de hazır tonla araba var. bunları alırsın.

Sonra oyun unity nin arabaları ve yarışları olur, daha fazla para kazanır, eğer yeterli parayı bulursan kendine özel araba yaptırırsın.

Bilmem anlatabildimmi.
    cevaplarınız için teşekkür ederim.

2- bende bunu arastırdım oyuzden arastırmak istedim
    4- unity mobilde daha iyi oldugunu biliyorum, ama unreal engine kullanıyorum blueprint ile daha pratik ve basit geliyor.
    5- bunu sorma sebebim farklı bir projede kullanmak için.
    7- ben zaten substance painter kullanıyorum texture boyama vb için, bunu duyunca aratırmak istedim.

• 1- sanmam
    2-tamamen kişisel görüş
    3-lisanslı
    4-genelde hatta her zamana yapımcılar bir program kullanır dediğin siteyi ilk kez duyuyorum muhtemelen vardır
    5- vardır herhalde ama fiyatı bilemem
    6-kaliteli bir ses kaydı yapabilirsin veya Ametörsen hazırını bulabilirsin
    7-anlamadım?
    8-ilk kez duyuyorum
    9-bilmiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Witcher 3 Hakkında Soru ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.