Şimdi Ara

Oyun Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Adana yaşıyorum ve bir oyun yapmak yani programcı olmak istiyorum bu oyun için iyi bir ekibe lazım c ve c++ en az bilmemiz gerekiyor biraz araştırdım bu ekip en az 8 en fazla 20 kişilik bir gruptan oluşturmak istiyorum benim gibi liseli arkadaşlarımın bana mesaj atması haberleşmemiz icin yeterli olacaktır. İlk önce programlama dillerini öğreneceğiz yavaş yavaş projeler hazırlamaya başlayaçağız ulaşmak isteyenler : talhayilmaz1@gmail.com

• Bu konudan bi sonuç alabilmen kusura bakma ama imkansız dostum. Meraklı bi iki kişi bulsan bile büyük ihtimalle yürümeyecektir. İlk olarak sen kendini geliştir. İlla C++ öğrenmene gerek yok, kendi motorunu yazman şu devirde pek gerekli değil. Zaten bu işin çok ileri kısmı. Hazır oyun motorlarına yönelebilirsin. Unity 3D için C#, Unreal Development Kit için Unrealscript öğrenebilirsin.

Oyun geliştiriciliği hakkında büyük bir platform hazırlığındayım. Profilmi takip et derim :) kolay gelsini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbak -- 9 Haziran 2013; 13:50:07 >
  • Tavsiyeleriniz icin teşşekürler takip etcem :)
  • Eğer sıfırdan başlayacak isen ekip (bir anlık hevesle forumda tanışan 3-4 genç) falan biraz ağır kaçar.
    ve de 2 dile gerek yok

ilk önce şu ikisine bak===>> kodlama , 3D tasarım (diğerlerini saymıyorum ses , senaryo ...)

hangisi sana yatkın geliyor ise o tarafa yönel ilk seferden de cod , gta bekleme

motor olarak tavsiyem unity 3d (ios ve android lisansları bedeva) C# destekler ve C#' ta
    zor bir deil değil kaynakları bol ====>>http://www.megepbilisim.com/moduller/10-sinif-dersleri/ bu aralar amma çok verdim bu siteyi

Ve de bence mobil oyunlardan başla

modelleme için bir şey diyemeyeceğim pek bir bilgim yok.

Ve de en mühim şeylerden biride

olumsuz konuşanları takma çünkü onların geneli ya kendisi deneyip yapamayıp beceremeyince başkasınında yapmasını hazmedemeyen
    ya da evde canı sıkılıp başkalarıyla sidik yarıştırmak(En sevdiğim tabirlerden ) isteyen kişiler .

Ve eğer başlarsan hevesin kaçtığında steve jobs , bill gates gibi kişilerin ve de billzard 'ın hayat/kuruluş hikayelerini izle/oku.
    Çok fena gaz verir

• Çok teşşekür ederim gaza geldim :D
  • şuan indiriyorum programı fakat ne kadar sürede sonuc alabilirim bir oyun yapmak icin sabırsızlanıyorum ve para sonra gelir fakat kazanabilir miyim ? çünkü derslerim oldukca kötü :D
  • çok gaza gelme yani mario gibi oyunu (2-3 bölümlük)
    yani texture(kaplama/doku) ses... vs 1 ay sürer bir elimde baya bir kaynak var. yazı , video ....

toparlayıp bu hafta sonu yollarım belki ve para konusunda ise ... neyse uykum geldi devamını dökümanlarla birlikte hafta sonu yolarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşşekürler her şey icin uğraşacağım haber bekliyorum daha bir hafta var hafta sonuna
  • takip
  • Java bilirsen mario oyununu yapmak yaklaşık 90-100 iş saati sürebilir. Tam anlamıyla bir mario tabi. Sanatçısı falan olacak, muhasebe işleri cart curt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhayilmaz

Çok teşşekür ederim gaza geldim :D

işte bunlar hep gaz.
  • matematiğin iyi değilse hiç bulaşma derim, pişman olursun. Oyun yapmanın öncelikli şartlarındadır tabi ki 2d oyunlar için geçerli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF

matematiğin iyi değilse hiç bulaşma derim, pişman olursun. Oyun yapmanın öncelikli şartlarındadır tabi ki 2d oyunlar için geçerli değil.

Vektör çarpımı, yansıma koşullarını bilmeye de gerek yok artık, hazır fonksiyonlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF

matematiğin iyi değilse hiç bulaşma derim, pişman olursun. Oyun yapmanın öncelikli şartlarındadır tabi ki 2d oyunlar için geçerli değil.

Vektör çarpımı, yansıma koşullarını bilmeye de gerek yok artık, hazır fonksiyonlar var.

internette herşeyin hazırı var önemli olan özgün bişiler yapmak. yoksa ordan al burdan kopyala al sana oyun yaptım. hazır oyun motoru kullanırken bile çeşit çeşit şeylere ihtiyaç duyucaktır hele ki ingilizcesi yoksa ne yapıcak.

bilgi birikimi olmadan bu işe girişmek zaman kaybıdır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.