Şimdi Ara

Oyuncu bilgisayarı tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dostum senide cok yordum kusura bakma. O kadar param cikmaz hocam kasa+ monitor max 2000 e cikabilirim istedigim fanlar iyi olsun pc isinmasin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whisqy18 W kullanıcısına yanıt
    Hocam size ben yarın bilgisayarımın başına geçip en uygun sistemi hazırlayacağım. Umarım güzel bir iş çıkarırız. Siz de memnun kalırsınız. Bazı parçaları ikinci el bulmanız gerekicek muhtemelen. Ben buraya, olmadı özel mesaj şeklinde size ulaşıcam özel olarak ilgilenicem. Yok canım ne zahmeti bizim işimiz bu :) pc yi ne zaman alacağınızı ve nerelerden nasıl alma imkanınız olduğunu söyleyebilir misiniz? (Bazı parçaları amazondan sipariş etsek size uyar mı? Baya bir ucuz ve vergisiz geliyor. O zaman uygun sistemi kurarız size:) )

• Subat ikisinden sonra. Uyar hocam yanliz benim hic bilgim yok yapariz insallah.

hocam şimdi geldim sistemi kurdum. güç kaynağınızın devamlılık sağlayan bir kaynak olması gerekiyor. işlemciniz açık kalırsa bir sıkıntı yaşamaz. ister i5 ister i3 olsun. ayrıca kasanızın hava sirkülasyonu iyi olmalı.

üst tarafında ve yan tarafında kesinlikle fan bulunmalı ön tarafında da... 4 adet fanı olması gerekiyor içerisinin havalanabilmesi için. şimdilik şöyle bir şablon çıkardım. ekranı isterseniz 18'5 inç yapabiliriz o zaman 2.044 tl oluyor. fakat biraz küçük geldi bana. kasa ve güç kaynağı biraz pahalı onlardan kısmaya çalışıcam. pc hızlı olsun derseniz, 32 gb lık bir ssd alıp windowsu ona kurabilirsiniz. şimdilik temel böyle. bunların fiyatını en uygun nerde bulabiliriz diye araştırıcam ve tekrar yazıcam. kasaya da bir düzenleme getiricem. aklınızda bulunsun 400w psu yeterli. isterseniz ekran kartını r7 360 yapabiliriz ancak r7 370 , r7 360 ın neredeyse iki katı performans veriyor...

Oyuncu bilgisayarı tavsiyesi

• ha birde, işlemciyi i5 yaparsak ekran kartını r7 250x e düşürüyoruz. r7 250x de fena bir ekran kartı değildir. eğer düşünürseniz amd 7870k ile r7 250 bağlayıp cf yaparak çok daha güçlü bir ekran kartı yakalayabiliriz ancak biraz daha iyi anakart ve işlemcinizi amd yapmamız gerekicek.

cf: crossfire- yani çift amd uyumlu ekran kartını birleştirerek çifte güç sağlamak :) özetleyecek olursak.
    https://www.youtube.com/watch?v=Pz1SIOY5gcY

istersen ssd almayıp veya ram'i 8gb alıp gtx 950 yerine gtx 960 ekran kartı alabilirsin

2500 TL Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi Parça Listesi:

Anakart: MSI B150M Bazooka – Satın alınan fiyat 350 TL
    Tam kod: MSI B150M BAZOOKA Intel B150 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart
    Ekran Kartı: MSI GTX 950 Gaming 2G – Satın alınan fiyat 700 TL
    Tam kod: MSI Nvidia GeForce GTX 950 2GB 128Bit GDRR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (GTX 950 GAMING 2G)
    RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4 2133 MHz – Satın alınan fiyat – 345 TL
    Tam kod: Kingston HyperX Fury Black 16GB (8×2) 2133MHz DDR4 RAM (HX421C14FBK2/16) CL14
    SSD: Kingston HyperX Fury 120 GB
    Tam kod: Kingston HyperX Fury 120GB 500MB-500MB/s Sata3 SSD (SHFS37A/120G)
    İşlemci: Intel Core i3-6100
    Tam kod: Intel Skylake Core i3 6100 3.7GHz 3Mb Cache LGA1151 İşlemci
    Sabit Disk: Seagate 7200 RPM 1 Terabyte – Alınan fiyat – 190 TL
    Tam kod: Seagate Barracuda 1TB 3.5″ 7200RPM Sata 3.0 NCQ 64Mb Sabit Disk (ST1000DM003)
    Kasa ve Güç Kaynağı: Cooler Master N200 ve 500 Watt dahili 500 Watt Cooler Master güç kaynağı – alınan fiyat – 280 TL

• Hocam amazondan sipariş edebilecek durumdaysanız ram i amazondan sipariş edebilirsinizhttp://www.amazon.com/Corsair-Vengeance-2400MHz-PC4-19200-Memory/dp/B00UVN2C8O/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1454068808&sr=8-2&keywords=corsair+8gb+ddr4 45 dolar + kdv si yok. ücretsiz kargo... ayrıca bazı parçalara ikinci el bakabilirsiniz. ekran kartı ve işlemci ikinci el olabilir ki bu da size çok uyguna gelecektir.
  • zaten işi monitör bozuyor :) yoksa i5 sistem toplamıştım zaten arkadaşa. ayrıca gtx 950 ile r7 370 arasında hemen hemen 2 fps oynuyor. ve mhz özellikleri pixel yenileme hızları olarak r7 daha iyi. r7 370 560 tl ve f/p ürünü diyebiliriz. gtx 950 biraz fazla kaçıyor.
  • Arkadaslar ilginize tesekkur ederim benim kafam karisti siz ayarlayin ben onu alcam islemci i3 yeterli olur sanirim bana uzun omurlu isinmicak pc lazim fiyat 2000 tl hepsi burada dan felan alsak uygun olmaz mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: JuliAddict

ha birde, işlemciyi i5 yaparsak ekran kartını r7 250x e düşürüyoruz. r7 250x de fena bir ekran kartı değildir. eğer düşünürseniz amd 7870k ile r7 250 bağlayıp cf yaparak çok daha güçlü bir ekran kartı yakalayabiliriz ancak biraz daha iyi anakart ve işlemcinizi amd yapmamız gerekicek.

cf: crossfire- yani çift amd uyumlu ekran kartını birleştirerek çifte güç sağlamak :) özetleyecek olursak.

Hocam i3 ve ya i5 yaparsak ne gibi farkliliklar olur? Birde monitor 19 inc ustu olursa sevinirim. Hard disk 1tb olmasi hizi etkilemiyorsa 500 de olabilir cok oyun yuklemeyi düşünmüyorum.

Hız kesinlikle etkilemicek. Sanırım neden i3 değil i5 tercih edilmeli açıklamıştım yukarılarda. Önerdiğim monitör 21 inç sanırım. Çok yüklemem diyorsanız 120 lik bir ssd alın :) 500 lük hdd de işinizi görür ancak ssd yeni teknoloji sonucta :)

• quote:

Hız kesinlikle etkilemicek. Sanırım neden i3 değil i5 tercih edilmeli açıklamıştım yukarılarda. Önerdiğim monitör 21 inç sanırım. Çok yüklemem diyorsanız 120 lik bir ssd alın :) 500 lük hdd de işinizi görür ancak ssd yeni teknoloji sonucta :)

Ssd yapalim hocam 120 lik i3 8 ram ve nvidia ekran karti saglam fanli ve 21 inc monitorle birlikte size zahmet bir sistem kurun ben onlari satin alcam. Tesekkur ediyorum. Birde hocam kasa uzun sure acik kalacak o sekilde kullancam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whisqy18 -- 30 Ocak 2016; 0:29:19 >
    Amd ekran kartında nvidiadan bir adım öndedir. Ekran kartınızın amd olmasından yanayım. Size önerdiğim sistem uygundur. Fiyat olarak oynasa oynasa baska sitelerden toplasanız 30 tl oynar. Oradan toplamanızı öneririm. Hangi şehirdeyseniz direk sinerji nin mağazasından elden alabilirsiniz.

• quote:

Amd ekran kartında nvidiadan bir adım öndedir. Ekran kartınızın amd olmasından yanayım. Size önerdiğim sistem uygundur. Fiyat olarak oynasa oynasa baska sitelerden toplasanız 30 tl oynar. Oradan toplamanızı öneririm. Hangi şehirdeyseniz direk sinerji nin mağazasından elden alabilirsiniz.

Tamam hocamhttp://www.hepsiburada.com/philips-224e5qsw-01-21-5-14ms-analog-dvi-full-hd-ips-beyaz-led-monitor-p-BD801643 şu monitor nasil? Birde bu sisteme uyum saglayacak ayni fiyatta nvidia ekran karti onerebilirmisiniz ikisinin + - yonlerini karsilastirayim.

• İlk olarak Ekranınızın pls panel olmasını tavsiye ederim. Ve mümkünse oyuncu,ekonomik,dinamik gibi modları olsun. Bunlara göre seçiniz. Marka olarak samsung tercihimdir. Benq aoc ve acerden uzak durunuz. Viewsonic hakkında pek bilgim yok. Araştırabilirsiniz. Ekran kartı olarak nvidia önereyim size. Şuan önerdiğim ekran kartıyla aynı fiyatta bir nvidia önericem ve karşılaştırma fotoğrafını size göndericem. Çok daha iyi anliyacaksınız demek istediklerimi :)

• Dostum şimdi burada 3 adet karşılaştırma var.
    Sana ekran kartı fiyatlarını da söylüyorum.
    Beş karttan bahsedicem 3 amd 2 nvidia.
    1-gtx 750ti 503tl. (Karşılaştırmaya bile katmadım bu kartlardan daha alçak bir seviyede.)
    2-R7 370 520tl.
    3-Gtx950 700tl.
    4-R9 285 770tl
    5-R9 380 775tl.
    Aralarında baska ekran kartı yok.

R7 370 bile gtx 950 yi 3d lerde geçiyor sadece fps de 2,3 tık geride. Ki 180 tl lik farka değer mi?
    R9 285 gtx 950 yi geçiyor. E haliyle fiyat olarak zaten 70 lira fazla.
    R9 380 zaten bi üst tabaka onu da 960larla karşılaştırırız :) ki daha bahsedecek olursam r7 370 in 4gb olan oc versiyonu vardır o da 670 tl dir. Gtx den daha güçlüdür. Anlatacağım o ki. Nvidiaya verilen parayla her zaman daha iyi bir amd alırsınız :)
     Oyuncu bilgisayarı tavsiyesi Oyuncu bilgisayarı tavsiyesi Oyuncu bilgisayarı tavsiyesi

• quote:

Dostum şimdi burada 3 adet karşılaştırma var.
    Sana ekran kartı fiyatlarını da söylüyorum.
    Beş karttan bahsedicem 3 amd 2 nvidia.
    1-gtx 750ti 503tl. (Karşılaştırmaya bile katmadım bu kartlardan daha alçak bir seviyede.)
    2-R7 370 520tl.
    3-Gtx950 700tl.
    4-R9 285 770tl
    5-R9 380 775tl.
    Aralarında baska ekran kartı yok.

R7 370 bile gtx 950 yi 3d lerde geçiyor sadece fps de 2,3 tık geride. Ki 180 tl lik farka değer mi?
    R9 285 gtx 950 yi geçiyor. E haliyle fiyat olarak zaten 70 lira fazla.
    R9 380 zaten bi üst tabaka onu da 960larla karşılaştırırız :) ki daha bahsedecek olursam r7 370 in 4gb olan oc versiyonu vardır o da 670 tl dir. Gtx den daha güçlüdür. Anlatacağım o ki. Nvidiaya verilen parayla her zaman daha iyi bir amd alırsınız :)
     Oyuncu bilgisayarı tavsiyesi Oyuncu bilgisayarı tavsiyesi Oyuncu bilgisayarı tavsiyesi

Eline saglik hocam benim kullanim amacima da uygundur demi uzun sureli acik kalacak fazla isinma olmucak.

ekran kartlarının ısınmasını fanları, hava sirkülasyonu ve güç kaynağı belirler. Sonuç olarak ekran kartınızın ısınmasını sürekli takip ediniz bir sorun çıktığında yazarsınız.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.