Şimdi Ara

Oyuncu bilgisayarı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://m.n11.com/22-inc-led-i5-islemci-32-ghz-8-gb-ram-1-tb-hdd-2-gb-harici-ek-P74458027#Product/descriptions

http://m.n11.com/22-inc-led-3-nesil-i5-3340-8-gb-ram-1-tb-hdd-2-gb-ek-dvdw-P44905053#Product/descriptions

Bunlar arasinda en iyi hangisi ve benim isime yararmi anlayan arkadaslar yorumlarsa sevinirim. Oncelikle benim istedigim pc hic bir şekilde kasma yapmicak seri olcak ve fanı da iyi olmasi lazim yazin cok isiniyor. Birde 1200 1600 tl arasinda pc onerilerinizi alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• A.s

• whisqy18 W kullanıcısına yanıt
    Hocam sen o iki linkte ki bilgisayaralardan birisini alırsan oyun oynamayı unut,doğru düzgün bir şey yapamazsın.Birisi gelir elbet yardım eder sana sakın alma onları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoliconOtaku

Hocam sen o iki linkte ki bilgisayaralardan birisini alırsan oyun oynamayı unut,doğru düzgün bir şey yapamazsın.Birisi gelir elbet yardım eder sana sakın alma onları.

Tamam hocam tesekkur ederim. Onerilerinizi bekliyorum arkadaslar.

Hocam böyle güzel bir oyun bilgisayarı oluyor fakat kasa ile psu sığdıramadım,psu 400 watt yetecektir kasa da bütçeyi arttırabilirsen iyi kötü bir şey seçersin.Eğer arttıramazsan ddr3'e indiririm
    Lanet site bi resim yüklettirmedi onun için buraya yazacağım.
    İ3 6100 463
    ASUS GTX 750 TI 501
    H100M PRO VD DDR4 205
    WD ''3,5'' 1TB 210
    GSKILL RIPJAWS DDR4 RAM 208
    +--------------------------------------------------------------------------------------
    1590 ediyor işte bu biraz sıkıntılı kasa eksik kalıyor

• Eğer üst sınır 1600tl ise size 1600tl ye mis gibi bir oyun bilgisayarı önerebilirim. Hemen toplayıp size gönderiyorum :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyuncu Bilgisayarı
    4 ay önce açıldı
    oyuncu koltuğu tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://www.sanalmarketim.com/intel-core-i36100-skylake-370ghz-3mb-hd-530-vga-lga1151/p_62983/
    429tl...

https://www.sanalmarketim.com/msi-h110m-provd-d3-ddr3-dvi-vga-16x-lga1151/p_62756/
    197tl...

http://www.webdenal.com/corsair-cmk8gx4m1a2400c14r_804540.html?gclid=CI6clvL9zMoCFWnlwgodlF0AEA
    170tl...

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r7-370-gaming-2g-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html
    527tl...

http://www.hepsiburada.com/wd-blue-500gb-7200rpm-sata-3-0-16mb-3-5-sabit-disk-wd5000aakx-pm-bd85385
    149tl...

Burası 1473tl tutuyor. Ekran kartı olarak r7 370 öneririm gtx 750ti den daha iyi ve daha fazla bit yoluna sahip. Ssd bilgisayarınızı seri ve hızlı yapar. Ssd eklemedim paranız olduğunda sonradan takabilirsiniz. Windowsu ssd ye kurduğunuz taktirde bilgisayarınız çok hızlı olucaktır. Kasa olarak teknobiyotikten ucuz bir şeyler bakabilirsiniz minimum 500w zalman güç kaynağı bakınız.
    Herşey toparlandığında 1700-1800tl civarına ulaşıyor ancak hepsi hemen alınmak zorunda değil bunu unutmayın

• LoliconOtaku kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil ddrlar yeni jenerasyon i?lemcilerle birlikte gelicek. Dolayysyyla ddr3 artyk ömrünü dolduruyor. Ddr4 bir sistem yavas yavas da olsa kurmasyny öneririm.

• JuliAddict kullanıcısına yanıt
    Kardeş bende ddr4 sistem önerdim arkadaşa zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoliconOtaku

Hocam oncelikle tesekkur ediyorum. ben komple bilgisayar dizmek istiyordum aslinda yani monitor klavye vs. Limiti 1800 e cikardim bu şekilde onerilerinizi bekliyorum hard disk 1tb olmasina gerek varmi mesela hizi etkilermi? Birde gönderdiğiniz sitelerde fiyatlari en uygun olanlar mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: JuliAddict

https://www.sanalmarketim.com/intel-core-i36100-skylake-370ghz-3mb-hd-530-vga-lga1151/p_62983/
    429tl...

https://www.sanalmarketim.com/msi-h110m-provd-d3-ddr3-dvi-vga-16x-lga1151/p_62756/
    197tl...

http://www.webdenal.com/corsair-cmk8gx4m1a2400c14r_804540.html?gclid=CI6clvL9zMoCFWnlwgodlF0AEA
    170tl...

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r7-370-gaming-2g-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html
    527tl...

http://www.hepsiburada.com/wd-blue-500gb-7200rpm-sata-3-0-16mb-3-5-sabit-disk-wd5000aakx-pm-bd85385
    149tl...

Burası 1473tl tutuyor. Ekran kartı olarak r7 370 öneririm gtx 750ti den daha iyi ve daha fazla bit yoluna sahip. Ssd bilgisayarınızı seri ve hızlı yapar. Ssd eklemedim paranız olduğunda sonradan takabilirsiniz. Windowsu ssd ye kurduğunuz taktirde bilgisayarınız çok hızlı olucaktır. Kasa olarak teknobiyotikten ucuz bir şeyler bakabilirsiniz minimum 500w zalman güç kaynağı bakınız.
    Herşey toparlandığında 1700-1800tl civarına ulaşıyor ancak hepsi hemen alınmak zorunda değil bunu unutmayın

Hocam oncelikle tesekkur ediyorum. ben komple bilgisayar dizmek istiyordum aslinda yani monitor klavye vs. Limiti 1800 e cikardim bu şekilde onerilerinizi bekliyorum hard disk 1tb olmasina gerek varmi mesela hizi etkilermi? Birde gönderdiğiniz sitelerde fiyatlari en uygun olanlar mi?

• Birde arkadaslar i3 onermissiniz bunu i5 yapsak performans ve maliyet cok artar mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: whisqy18

Birde arkadaslar i3 onermissiniz bunu i5 yapsak performans ve maliyet cok artar mi?

i3 deyip gecmeyelim, yeni nesil i3ler bi harika dostum

Hocam öncelikle monitör de ekleyecekseniz intele bütçe kalmıyor. Size düşük bütçeli bir amd oyun bilgisayarı yapmak istesek anakart gücü lazım amd de o zaman da ordan geliyor. Klavye mouse basit şeyler 30-40 liraya setler var onu her sekilde alırsınız. Önemli olan temeli kurmak. Şimdi i3 ve i5 arasında 200tl fark var. i5 olmasını gönül ister tabiki. Ancak bütçenize uygun i5 sistem kuramadım. O zaman ekran kartını düşürmem gerekiyor. Şöyle bir açıklama yapacağım. i3 yada i5 olmasından çok kaçıncı nesil olacağı önemli. Ancak i3 6100 ün şöyle bir dez avantajı var ki 2sanal 2gerçek yani çift çekirdek asli olarak. Şuanki oyunların çoğu single cpu. Single cpu da 6100 performans olarak gayet yeterli. Ancak ileriki jenerasyon oyunlar artık dual ve quad cpu olarak tasarlanıyor. Bu da 6100 ü çok yorucak ve işi ekran kartına yönlendiricek. Ekran kartınız çok iyi olduğunda 6100 dar boğaz oluşturmaya başlayacak az olduğunda yüksek performans alamicaksınız. Para biriktirmek gibi bir imkanınız var ise acele etmeyin ve en azından 6400 zorlayın. Şimdilik 400tl lik bir monitör önerebilirim size. Ancak dediğim gibi i3 ler artık bitiyor. Çift çekirdeğin devleriydi onlar. Şuan en düşük işlemciler bile 4 çekirdekten üretilmeye başlanıyor. Bunu göz önünde bulundurun derim saygılar...

• quote:

Hocam öncelikle monitör de ekleyecekseniz intele bütçe kalmıyor. Size düşük bütçeli bir amd oyun bilgisayarı yapmak istesek anakart gücü lazım amd de o zaman da ordan geliyor. Klavye mouse basit şeyler 30-40 liraya setler var onu her sekilde alırsınız. Önemli olan temeli kurmak. Şimdi i3 ve i5 arasında 200tl fark var. i5 olmasını gönül ister tabiki. Ancak bütçenize uygun i5 sistem kuramadım. O zaman ekran kartını düşürmem gerekiyor. Şöyle bir açıklama yapacağım. i3 yada i5 olmasından çok kaçıncı nesil olacağı önemli. Ancak i3 6100 ün şöyle bir dez avantajı var ki 2sanal 2gerçek yani çift çekirdek asli olarak. Şuanki oyunların çoğu single cpu. Single cpu da 6100 performans olarak gayet yeterli. Ancak ileriki jenerasyon oyunlar artık dual ve quad cpu olarak tasarlanıyor. Bu da 6100 ü çok yorucak ve işi ekran kartına yönlendiricek. Ekran kartınız çok iyi olduğunda 6100 dar boğaz oluşturmaya başlayacak az olduğunda yüksek performans alamicaksınız. Para biriktirmek gibi bir imkanınız var ise acele etmeyin ve en azından 6400 zorlayın. Şimdilik 400tl lik bir monitör önerebilirim size. Ancak dediğim gibi i3 ler artık bitiyor. Çift çekirdeğin devleriydi onlar. Şuan en düşük işlemciler bile 4 çekirdekten üretilmeye başlanıyor. Bunu göz önünde bulundurun derim saygılar...

Hocam yanlis hatirlamiyorsam amd ler isiniyor bana uzun omurlu isinmayan bir pc lazim. Biraz daha bekle derken fiyatlar mi duscek yoksa butcemi artirmam icin mi ?

Hocam o bilgi bayadır geziyor ortalıklarda fakat nedenini ve kimin nasıl bir amaçla yaydığını anlamış değilim... "Amd ler ısınıyor yea almayın" kafalı insanlar ne yazık ki böyle oyuncu insanların da geri adım atmasına sebep oluyor. Konuya şöyle gireceğim. Evet amd ler ısınıyor. Fakat 48 saat boyunca bir server açıp pc yi açık bırakacaksan ısınıyor. Yoğun stress altına alan video render programları veya 3d graphic tasarım animasyon programları kullanacaksan ısınıyor. Senin 6,7,8 hadi 15 saat olsun oynayacağın oyun amd ye koymaz. Şimdi yukarıda biraz yalanc gibi gösterdim bazılarını fakat özür diliyorum yalancı değiller sadece boş yaygara çıkarıyorlar. Amd işlemcilere oyun koymaz. Bu yüzden animasyon tasarım 3d graphic ve video programları gibi yoğun stress oluşturacak programlar kullanacaklar için intel önerirler ve amd ısınıyor derler. Amd nin intelden bir diğer dez avantajı, onun tam performansını verdirecek bir gaming anakart takmanız gerekir. Ki bu da intelle aynı fiyata gelecektir. (Bu yüksek performans için söylenmiştir.)

• quote:

Hocam o bilgi bayadır geziyor ortalıklarda fakat nedenini ve kimin nasıl bir amaçla yaydığını anlamış değilim... "Amd ler ısınıyor yea almayın" kafalı insanlar ne yazık ki böyle oyuncu insanların da geri adım atmasına sebep oluyor. Konuya şöyle gireceğim. Evet amd ler ısınıyor. Fakat 48 saat boyunca bir server açıp pc yi açık bırakacaksan ısınıyor. Yoğun stress altına alan video render programları veya 3d graphic tasarım animasyon programları kullanacaksan ısınıyor. Senin 6,7,8 hadi 15 saat olsun oynayacağın oyun amd ye koymaz. Şimdi yukarıda biraz yalanc gibi gösterdim bazılarını fakat özür diliyorum yalancı değiller sadece boş yaygara çıkarıyorlar. Amd işlemcilere oyun koymaz. Bu yüzden animasyon tasarım 3d graphic ve video programları gibi yoğun stress oluşturacak programlar kullanacaklar için intel önerirler ve amd ısınıyor derler. Amd nin intelden bir diğer dez avantajı, onun tam performansını verdirecek bir gaming anakart takmanız gerekir. Ki bu da intelle aynı fiyata gelecektir. (Bu yüksek performans için söylenmiştir.)

Hocam aslinda ben knight oynucam pcyi atiyorum 1 hafta hic kapatmicam o sekilde kullanabilecegim bir sistem varmidir?

Hocam bu tamamen sizin kullanımınıza kalmış. 1tb dolduramam derseni 500gb yapın. O da çok derseniz 120gb ssd alın. Ssd pc nin ve oyunların hızını etkiler oyun sahnelenişi açılışı ve pc nin açılışını etkiler bunlar ekstradır. Sonradan da istediğiiniz kadar ssd takabilirsiniz. Ssd yeni teknoloji olduğu için ssd öneririm. Hız farkı da ürünlerde yazar zaten. Hdd lerde 7200 rpm ssd lerde 550mb hız normaldir. Ancak şuan en ucuz 120gb ssd kingston v300 serisinden 450mb lık okuma hızına sahip. Aslında siz bu farkı hissetmezsiniz bile çok hızlıdır zaten.

Ha o zaman skylake. Skylake teknolojisi ısınma konusunda uzman bi teknolojidir. Ve sanıyorum ki bu işte en iyisi i5 6600. Bu da 890 tl civarında.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.