Şimdi Ara

Oyuncu Monitör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Oyun ve genel kullanım amaçlı bir monitör alacağım. Bütçe olarak en fazla 1200 TL ayırabiliyorum.
    Araştırdım iki monitör arasında kaldım.

Arada kaldığım noktalardan:
    Asus VG245Q modeli daha yeni bir model olması ama 75 Hz olması, FreeSync teknolojisini desteklemesi
    Asus VG248QE modeli ise daha eski bir model olmasına karşın 144 Hz olması

İleriye dönük bir monitör olsun istiyorum.
    Sizce hangi monitörü almak daha mantıklı ve ileriye dönük olmuş olur.

Sistem özelliklerim bu şekilde. Ekran kartım düşük ama ileride yükselteceğim.

- İntel İ5 İşlemci
    - 16 GB Ram
    - Nvidia Asus GT420 2GB Ekran Kartı

ASUS VG245Q

ASUS VG248QE

• VG245Q modeli açıkçası parasını hak eden bir ürün değil bence. 75Hz bir monitörün 1100-1200 TL bandında olması saçma. Tasarım olarak şık olsa da ergonomik değil, asansör yok pivot yok.
    Bunlardan dolayı VG245Q modelini elemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca şuanki sisteminiz Nvidia tabanlı giriş seviye bir kart Freesync veya Gsync özelliklerinden yararlanamayacaksınız.

Freesync AMD tabanlı ekran kartlarıyla uyumlu çalışır.

75Hz Freesync destekli çok daha uygun fiyatlı modeller var.

Viewsonic VX2457 modeli şuan kampanyalıymış bakabilirsiniz mesela
    VX2457

İleriye dönük olarak bir model istiyorsanız bütçenizi biraz artırıp kaliteli 144Hz almanızı tavsiye ederim.

Yine Viewsonic'in 2018 çıkışlı yeni 144 Hz modeli var XG2402 modeli. Şuan Türkiye teknoloji marketlerinde stoğa girmedi. Para biriktirip bunu almanızı tavsiye ederim.

XG2402 N11 Linki

• Öncelikle teşekkür ederim.

Bende ileriye yönelik bir monitör almak istiyorum aslında 1ms 144Hz değerinde. Genel olarak ben Nvidia kullanmayı tercih ediyorum ve ileride ekran kartını da Nvidia olarak yükselteceğim. Kısacası gönlümde 144hz lik monitörler var. Ama bir türlü karar veremedim.
  • Blue Life B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, ileride üst seviye bir ekran kartına geçmeyi düşünüyorsanız 1070-1080-1080Ti gibi, monitörü G-sync özellikli almanız mantıklı olur. Bu kadar üst seviyeye çıkmayacaksanız G-sync ile işiniz olmayacak zaten 144hz freesyncli olan modeller işinizi görecektir.

Kararsız kalma kısmı modeller ve markalar arasındaysa youtube'de onlarca yerli yabancı karşılaştırma ve inceleme videoları bulunuyor onları izleyin derim.

Son bir kaç marka model belirleyip konunuza eklerseniz buradan yardımcı olunur zaten seçim yaparken.
  • Slymnltnbs kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    GTX 1080 civarına şimdilik çıkamam ama en azından 1050 - 1070 civarı olur.

Monitörün hem ergonomik olsun hem de görüntü ve renk kalitesi açısından tatmin edici olsun istiyorum.

Bu monitörlerden sırasıyla hangisi tercih edilebilir?

ASUS 24" MG248QR

AOC 24" G2460PF

BenQ 24" XL2411Z

BenQ 24" XL2411

VIEWSONİC 24" XG2401

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue Life -- 12 Ocak 2018; 12:29:38 >

Benq diğerine nazaran biraz daha soluk gösteriyor renkleri. Aoc nin inputlag değeri digerlerinden yüksek. Asus ve viewsonic arasında ucuz olanı alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani Asus veya Viewsonic diyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör Tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    Monitör tavsiyesi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Merhabalar, arkadaşın da belirttiği gibi bu seçenekler arasında Asus ve Viewsonic alınabilir modeller.

Viewsonic XG2401 modeli bitiriliyor şuan XG2402 modeli geldi aynı özelliklerde bir kaç tasarım ve panel iyileştirmesiyle.

Büyük mağazalarda Ocak sonunda satılmaya başlar aceleniz yoksa onu bekleyin derim.
    Acelem var alıcam derseniz N11 ve Gittigidiyor'da satanlar var.

N11
  • Slymnltnbs kullanıcısına yanıt
    Sizce bu monitör almaya değer mi?

ASUS VG248QE
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue Life

Öncelikle teşekkür ederim.

Bende ileriye yönelik bir monitör almak istiyorum aslında 1ms 144Hz değerinde. Genel olarak ben Nvidia kullanmayı tercih ediyorum ve ileride ekran kartını da Nvidia olarak yükselteceğim. Kısacası gönlümde 144hz lik monitörler var. Ama bir türlü karar veremedim.

Ben de sistem toplamak için araştırma yapıyorum bu aralar, BenQ XL2411 var, 144Hz. 1150-1200₺ civarındaydı, al pişman olmazsın diyemeyeceğim ama araştırırken ilgimi çeken modellerden biri olmuştu, incelemekte fayda var. Bir kenara yaz bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.