Şimdi Ara

Oyunda Kufur Etme Adli Ceza Hk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
42.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RapedInBush

quote:

Orijinalden alıntı: Plaib

Dostum bende küfür ettim dava açtılar ama küfür ederken haklıydım adam 0-7 gidiyordu. Hakime anlattım her şeyi sağolsun oda LoL oynuyormuş utanmıyor musun feedlemeye diyip 1.200 lira para cezası verdi adama hakim LoL oynuyorsa işin kolay ama diğer türlü zor.

Csb

Alıntıları Göster

rahat ol bişey olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Kangal

rahat ol bişey olmaz.

Alıntıları Göster
    Rahat ol bir şey olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

Umarım verir savcılığa da akıllanırsın.

+1 bunu yazmaya gelmiştim gidiyorum.
  • RapedInBush R kullanıcısına yanıt
    %100 yaşanmış olaydır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BannedAccount

%100 yaşanmış olaydır.
    Evden çık 100 metre ilerle sonra sağa dön 72 metre sonra bir posta kutusu göreceksin içinde pasaport ve biraz para var al onları ve kaç unutma sen bundan sonra micheal parker sın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leivanes

Evden çık 100 metre ilerle sonra sağa dön 72 metre sonra bir posta kutusu göreceksin içinde pasaport ve biraz para var al onları ve kaç unutma sen bundan sonra micheal parker sın

Alıntıları Göster
     Oyunda Kufur Etme Adli Ceza Hk

• quote:

Orijinalden alıntı: BannedAccount

%100 yaşanmış olaydır.
    Bildiklerimi söyleyeyim yanlışlarım olursa beni düzeltin

Bu küfür ettiğin kişinin söylediği kadar kolay değil.Bunun bir sürü detayı var öncelikle mahkemeden ya da karakoldan bir kağıt gelecekse sana değil sizin internet bağlantısı kimin üstüneyse ona gelir (bunu nereden biliyorum bir arkadaşımın başına gelmişti) atıyorum sizin internetiniz babanın üzerineyse baban gider ifade verir.Gerçi cep telefonu numaranı verdiğin için direk senide çağırabilirler bundan emin değilim.

Herif gidip şikayetçi olursa ve dava açılırsa sana muhtemelen para cezası kesecekler.Eğer avukat tutarsa falan onları ödersin tahminim en en en fazla 2000 tl falan olur.Muhtemelen hiç birisi olmayacak dava falan açılmayacak hatta o herifte gidip savcıyla falan uğraşmayacak uğraşsa bile savcı açmayacak davayı..

Bana sorarsan açsın davayı versinler sana 2000 3000 lira ceza aklın başına gelir belki normal konuşmanız bile bozuldu en ufak şeyde bile ana avrat bırakmıyorsunuz inşallah yersin cezayı..

• Bişey olsaydı tr bu halde olmazdı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonda yaşadığın bir tartışma ve hakaret varsa para cezası alabilirsin, yada 6 ay gibi bir hapis cezası. Oyundan ettiysen çok zor ceza alman ama bu demek değildir ki her önüne gelene söv. Beter olun
  • Aslında böyle bir olay yaşansa riot da şöyle video seklinde süslü puslu yayinlasa en azından şahsa hakaret azalır bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

Aslında böyle bir olay yaşansa riot da şöyle video seklinde süslü puslu yayinlasa en azından şahsa hakaret azalır bence.
    Ben burada bir konu açmıştım. Savcılıkta çalışıyorum ve işlerin nasıl yürüdüğünü sırasıyla anlatmıştım ancak saçma sapan yorumlar geldiği için kaldırmıştım.

Soruna gelirsek eğer, seni 'bu şahıs bana telefonda yada oyunda küfür etti' diye şikâyet ederse ilk önce savcılık aşamasına bilişim suçlarına bakan bir savcıya dosya verilir. O savcı artık nerede küfür ettiysen, (yani telefonda yada oyunda) ona göre araştırmasını yapıcak. Telefonla konuşmayı telefon içerisindeki kayıtlardan tespit edecek, gerekirse TİB'den görüşme kayıtları istenecek. (kaç dakika görüşüldüğü gibi bilgiler. TİB ne konuşulduğunun kaydını tutmaz). Eğer oyunda sövdüysen savcı oyun şirketine yazı yazıcak. Oyun şirketinin vereceği tek cevap yani RİOT'un vereceği tek cevap : 'kullanıcıların güvenliği için özel iletişim bilgilerinin paylaşılmaması şirket kuralı olup bu isteğinize cevap veremiyoruz' olacaktır. Şimdi gelipte bana 'savcılık ne isterse onu elde eder' demeyin. Her şirketin politikaları vardır. Nasıl ki twitter bilgi paylaşmıyorsas, RİOT'ta paylaşmıyor. Eğer ki derseniz twivver paylaşmıyorsa o kişilerin adresi nasıl bulunuyor ? Yasal olmayan yollarla polis İP incelemesi yapıyor ve buluyor. Bunlar büyük işler. Ama polis gidipte bir küfür için sizin kimliğinizi tespit etmek için o kadar uğraş vermez. Neyse konumuza gelelim. Sonrasında savcı TİB'den senin telefon numaranın kayıtları istendikten sonra (adresinde olacak bu kayıtlar içerisinde) bulunduğun şehrin adliyesine yazı yazıcak. Senin ifadenin alınması istenecek ve sen bu olayı bu şekilde öğrenmiş olacaksın. Polis seni veya evini ifade vermen gerektiği için arayacak. Başkaca türlü bir kağıt gelmez bu aşamada. Eğer savcı elde ettiği delilleri toplar ve dava açılması gerektiğini bildirirse dava açılır ve bu şekilde evine tebligat gelir. Bu anlattığım olaylar aşağı yukarı 6-7 ay sürer. Belkide daha fazla. Yani hemen ertesi gün evine bir kağıt gelmez..

Benim gönlümden geçeni istersen inşallah evine bir kağıt gelir ve akıllanırsın. Ne olursa olsun bu bir oyun ve bu oyun tanımadığın ve takımında olan diğer 4 kişiyle beraber oynanıyor. Sen bu insanların nasıl olduğunu, nasıl bir karakterde olduğunu bilemezsin ve bunu göze alarak bu oyunu oynarsın. Göze aldığın şeyleri hiçe sayarak küfür ve hakaret edersen cezanı çekmelisin. Hadi eyvallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zero Degrees

Ben burada bir konu açmıştım. Savcılıkta çalışıyorum ve işlerin nasıl yürüdüğünü sırasıyla anlatmıştım ancak saçma sapan yorumlar geldiği için kaldırmıştım.

Soruna gelirsek eğer, seni 'bu şahıs bana telefonda yada oyunda küfür etti' diye şikâyet ederse ilk önce savcılık aşamasına bilişim suçlarına bakan bir savcıya dosya verilir. O savcı artık nerede küfür ettiysen, (yani telefonda yada oyunda) ona göre araştırmasını yapıcak. Telefonla konuşmayı telefon içerisindeki kayıtlardan tespit edecek, gerekirse TİB'den görüşme kayıtları istenecek. (kaç dakika görüşüldüğü gibi bilgiler. TİB ne konuşulduğunun kaydını tutmaz). Eğer oyunda sövdüysen savcı oyun şirketine yazı yazıcak. Oyun şirketinin vereceği tek cevap yani RİOT'un vereceği tek cevap : 'kullanıcıların güvenliği için özel iletişim bilgilerinin paylaşılmaması şirket kuralı olup bu isteğinize cevap veremiyoruz' olacaktır. Şimdi gelipte bana 'savcılık ne isterse onu elde eder' demeyin. Her şirketin politikaları vardır. Nasıl ki twitter bilgi paylaşmıyorsas, RİOT'ta paylaşmıyor. Eğer ki derseniz twivver paylaşmıyorsa o kişilerin adresi nasıl bulunuyor ? Yasal olmayan yollarla polis İP incelemesi yapıyor ve buluyor. Bunlar büyük işler. Ama polis gidipte bir küfür için sizin kimliğinizi tespit etmek için o kadar uğraş vermez. Neyse konumuza gelelim. Sonrasında savcı TİB'den senin telefon numaranın kayıtları istendikten sonra (adresinde olacak bu kayıtlar içerisinde) bulunduğun şehrin adliyesine yazı yazıcak. Senin ifadenin alınması istenecek ve sen bu olayı bu şekilde öğrenmiş olacaksın. Polis seni veya evini ifade vermen gerektiği için arayacak. Başkaca türlü bir kağıt gelmez bu aşamada. Eğer savcı elde ettiği delilleri toplar ve dava açılması gerektiğini bildirirse dava açılır ve bu şekilde evine tebligat gelir. Bu anlattığım olaylar aşağı yukarı 6-7 ay sürer. Belkide daha fazla. Yani hemen ertesi gün evine bir kağıt gelmez..

Benim gönlümden geçeni istersen inşallah evine bir kağıt gelir ve akıllanırsın. Ne olursa olsun bu bir oyun ve bu oyun tanımadığın ve takımında olan diğer 4 kişiyle beraber oynanıyor. Sen bu insanların nasıl olduğunu, nasıl bir karakterde olduğunu bilemezsin ve bunu göze alarak bu oyunu oynarsın. Göze aldığın şeyleri hiçe sayarak küfür ve hakaret edersen cezanı çekmelisin. Hadi eyvallah.

Alıntıları Göster
    kaç ay yedin

• quote:

Dostum bende küfür ettim dava açtılar ama küfür ederken haklıydım adam 0-7 gidiyordu. Hakime anlattım her şeyi sağolsun oda LoL oynuyormuş utanmıyor musun feedlemeye diyip 1.200 lira para cezası verdi adama hakim LoL oynuyorsa işin kolay ama diğer türlü zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Two Stroke

quote:

Alıntıları Göster
    Tamam insanlık hali bazen çok sinirlenip küfür etmiş olabilirsin ama inanın TR serverında durum daha farklı. Millet bilerek ve isteyerek küfür ediyor. Yahu jungle gelip 1 farm aldı diye ana bacı küfür mü edilir? Veya adam feedlemiş olabilir ki olağan bir şey bu çünkü herkes iyi oynayamaz. Bu bir oyundur ve oyun konusunda yeteneksiz insanlar mevcut ve onları bu yüzden suçlayamazsınız. Kaldı ki herkes mükemmel, hatasız oynarsa oyunu kim kazanacak.

Yapmayın etmeyin arkadaşlar. Şundan eminim ki bu tarz küfürleri ağzından eksik etmeyen arkadaşlar 25 yaşından küçükler. Tabi istisnaları vardır elbet ama zaten 30+ yaşına gelmiş birisi küfür etmektense ignore etmenin mantıklı olduğunu düşünür ve çoluk çocukla uğraşmayı gerek bile görmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: UnutmakGerek

Arkadaslar oyunda adam feedliyordu dayanamadim kufrettim bu tel verdi konustuk falan 20 yasindan buyuk bana ss aldim yarin savciya gidiom eve mahkeme celbi gelir dedi sizce inaniyimmi inanmiyimmi

Sonuç?

• Hukuk mezunuyum , bi şey olmaz kardeşim rahat rahat söv. Koskoca devlet(!) daha vatandaşını koruyamıyor seni küfürden mi darlayacak

• quote:

Orijinalden alıntı: kubati

Hukuk mezunuyum , bi şey olmaz kardeşim rahat rahat söv. Koskoca devlet(!) daha vatandaşını koruyamıyor seni küfürden mi darlayacak
    Tecavüz eden adam elini kolunu sallayarak çıkıyor bu ülkede küfürden bir şey olabilir mi sence?
  • quote:

Orijinalden alıntı: saner08

Tecavüz eden adam elini kolunu sallayarak çıkıyor bu ülkede küfürden bir şey olabilir mi sence?

Alıntıları Göster
    Adamla hala konuşuyoruz pingden dolayı kötü oynadığını söyledi şuan plat serisindeyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnutmakGerek

Adamla hala konuşuyoruz pingden dolayı kötü oynadığını söyledi şuan plat serisindeyiz

wtf
  • Geçmiş olsun. 5 milyarı hazırla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.