Şimdi Ara

Oyunda Kufur Etme Adli Ceza Hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
42.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar oyunda adam feedliyordu dayanamadim kufrettim bu tel verdi konustuk falan 20 yasindan buyuk bana ss aldim yarin savciya gidiom eve mahkeme celbi gelir dedi sizce inaniyimmi inanmiyimmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oyunda Küfür Etmenin Adli Cezası

Oyunda küfür etmek, çevrimiçi ortamlarda da cezai yaptırımlara tabi bir suçtur. Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre, oyun içerisinde bir başkasına hakaret etmenin cezası, kamuya karşı suçlar kapsamında değerlendirilmektedir.

Oyunda Küfür Eden Birine Dava Açmak

Oyunda küfür eden bir kişiye karşı, TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca hakaret davası açılabilir. Bu dava, mağdurun ikametgâhının bulunduğu yerdeki asliye ceza mahkemesinde açılmalıdır. Dava açarken, küfürün hangi tarihte, hangi oyun platformunda ve hangi kullanıcı tarafından edildiğine dair deliller sunulmalıdır.

Oyundan Küfür Etmenin Cezası

TCK'nın 123. maddesi uyarınca, bir başkasına hakaret eden kişiye, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası verilir. Ancak, oyun içerisinde edilen küfürler genellikle kamuya karşı işlenmiş bir suç olarak değerlendirilir. Bu durumda, ceza süresi ve miktarı artırılabilir.

Online Oyunda Hakaret Davası

Online oyunlarda da küfür etmek, hakaret suçu olarak kabul edilir. Bu nedenle, online oyunlarda edilen küfürler için de TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca hakaret davası açılabilir.

Oyunda Hakaret Davası

Oyunda hakaret davası açmak için, mağdurun olayı en geç altı ay içerisinde ilgili makamlara bildirmesi gerekmektedir. Bildirim, yazılı veya sözlü olarak yapılabilir.

Oyunda Edilen Küfür Etmenin Cezası

Oyunda edilen küfürlerin cezası, ilgili kanun maddeleri uyarınca belirlenir. Bu ceza, hapis cezası veya adli para cezası şeklinde olabilir.

Oyunda Küfürden Dava

Oyunda küfürden dava açmak için, mağdurun hakaret içeren sözleri tespit etmesi ve delillendirmesi gerekmektedir. Bu deliller, ekran görüntüleri, ses kayıtları veya tanık ifadeleri şeklinde olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cezası büyük eğer 18 yaşından küçüksen ailenin başı yanar, büyük olasılıkla hapis cezası almazsın 3-5 Bin TL para cezası verirler.
  • Oyunda kufrettiysen sorun yok. Ama telefonda kufrettiysen GG
    Sen yine de ara Özür dile nolur nolmaz başın ağrır sonra.

• Bir bardak soğuk su tavsiye ederim.

• Sadece oyunda ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: bako39

Bir bardak soğuk su tavsiye ederim.
    cezası 6 aydan başlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: xMyth

cezası 6 aydan başlıyor

Alıntıları Göster
    Umarım verir savcılığa da akıllanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ss4Gogeta -- 1 Şubat 2015; 23:39:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sövmeseymişsin kardeşim ama bence Adam uğraşmaz senin gibi sövücülerle uğraşsa oyun oynamaya vakit bulamazlar

• GG

• Sikinti yok beyler adamda dedi hakettim die arkadaslar derecelide hero debedi 1-17-3 gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: UnutmakGerek

Sikinti yok beyler adamda dedi hakettim die arkadaslar derecelide hero debedi 1-17-3 gitti
    geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnutmakGerek

Sikinti yok beyler adamda dedi hakettim die arkadaslar derecelide hero debedi 1-17-3 gitti
    Bi mok olmaz ben birini dövdüm mahkemeye gidince sadece para cezası ödedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Oxiye anlat durumu o anlar hukuk okuyo
  • unutmak gerek bunları

• Hapise girersin kardeş. Bu gece gemiyle yunanistana kaç.

• Hapislerde çürürsün insallah.kufur nedir bi oyun icin ya ne degisik insanlarsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Udyr.

Hapislerde çürürsün insallah.kufur nedir bi oyun icin ya ne degisik insanlarsiniz
    Seviyorum bu forumu ya :D
  • Hesabı kapatmalarını iste riottan bir daha da servera geri dönme

• quote:

Orijinalden alıntı: PoseidonunMidillisi

Hesabı kapatmalarını iste riottan bir daha da servera geri dönme
    Dostum bende küfür ettim dava açtılar ama küfür ederken haklıydım adam 0-7 gidiyordu. Hakime anlattım her şeyi sağolsun oda LoL oynuyormuş utanmıyor musun feedlemeye diyip 1.200 lira para cezası verdi adama hakim LoL oynuyorsa işin kolay ama diğer türlü zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plaib

Dostum bende küfür ettim dava açtılar ama küfür ederken haklıydım adam 0-7 gidiyordu. Hakime anlattım her şeyi sağolsun oda LoL oynuyormuş utanmıyor musun feedlemeye diyip 1.200 lira para cezası verdi adama hakim LoL oynuyorsa işin kolay ama diğer türlü zor.

Csb

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.