Şimdi Ara

Oyundayken görüntü gidiyor,yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc imde Sapphire x1950 pro ekran kartı takılı ve son zamanlarda oyuna girdiğimde 5 dakika sonra görüntü tamamen gidiyor.Reset attığımda görüntü geliyor..Bu son zamanlarda olmaya başladı,önceden yoktu..Açtığım oyunlardan biri COD4 ve önceden full detay rahat rahat oynuyordum..Ekran kartının fanını temizledim,bios güncelledim,ati driver son sürüm yüklüydü zaten ama ben kaldırdım yeniden yükledim fayda etmedi...Sıcaklıktan olabileceğini düşünüp oyun açtım ve görüntü gitmeden önceki son sıcaklığı aldım 61 dereceydi..Neden görüntü gidiyor arkadaşlar bi fikri olan var mı? Ssitemin diğer parçaları aşağıda:

Gigabyte MA790X DS4
    Phenom x3 8450
    maxtor 500 gb hdd
    Kingston 2 gb ddr2 ram

• ekran kartını başka bir makinada deneme imkanın varsa dene.böylelikle sorunun ekran kartından olup olmadığı anlaşılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _prozac_

ekran kartını başka bir makinada deneme imkanın varsa dene.böylelikle sorunun ekran kartından olup olmadığı anlaşılabilir.

malesef hocam böyle bi imkanım yok şuan
  • quote:

Orjinalden alıntı: asrincatar

Pc imde Sapphire x1950 pro ekran kartı takılı ve son zamanlarda oyuna girdiğimde 5 dakika sonra görüntü tamamen gidiyor.Reset attığımda görüntü geliyor..Bu son zamanlarda olmaya başladı,önceden yoktu..Açtığım oyunlardan biri COD4 ve önceden full detay rahat rahat oynuyordum..Ekran kartının fanını temizledim,bios güncelledim,ati driver son sürüm yüklüydü zaten ama ben kaldırdım yeniden yükledim fayda etmedi...Sıcaklıktan olabileceğini düşünüp oyun açtım ve görüntü gitmeden önceki son sıcaklığı aldım 61 dereceydi..Neden görüntü gidiyor arkadaşlar bi fikri olan var mı? Ssitemin diğer parçaları aşağıda:

Gigabyte MA790X DS4
    Phenom x3 8450
    maxtor 500 gb hdd
    Kingston 2 gb ddr2 ram

Sıcaklık bir faktör olabilir, mümkünse kasanın kapağı açık halde denersen bu konuda bir fikir sahibi olabiliriz.

Aklıma gelen ikinci sebepde güç kaynağı olabilir. Oyunlarda gerek CPU gerekse GPU yüklendiğinden yeterli gücü veremiyor olabilir. Hele 3 yaşından büyükse verim düşmelerini de hesaba katmak gerekiyor.

• Sorun şu: Sapphir x1950pro veya GT de klasik bir hastalık bu sorun. Garantin varsa yolla hemen siyah ekran hatası de. Ve 3 hafta sonra sana yeni modelini yollarlar.
    Aynı kart bende de vardı bir arkadaşa satmıştım forumdan sistemimde bişey yoktu. O bahsettiğin sorunu söyledi iade ettim parasını aldım sanırım onda oldu neyse, garantiye yolladım yeni kart yolladılar.
    Bu ekran kartıyla ilgili bir problem ne psu nede başka sistemde dene. İşe yaramaz boşa zaman kaybı. Bir an önce garantiye yolla.
    Sıcaklık veya başka bişeyden de şüphelenme gizli bir arızadır bu hemen çıkmıyor.
  • Garantisi varsa arkadaşımızın dediği gibi garantiye yolla yoksa arkadaşına verya bilgisayarcıın birnde dene sorun güç kaynağında olabilir.
  • POWER SUPLLY MARKA VE WATT OLARAK NEDİR
    quote:

Orjinalden alıntı: asrincatar

Pc imde Sapphire x1950 pro ekran kartı takılı ve son zamanlarda oyuna girdiğimde 5 dakika sonra görüntü tamamen gidiyor.Reset attığımda görüntü geliyor..Bu son zamanlarda olmaya başladı,önceden yoktu..Açtığım oyunlardan biri COD4 ve önceden full detay rahat rahat oynuyordum..Ekran kartının fanını temizledim,bios güncelledim,ati driver son sürüm yüklüydü zaten ama ben kaldırdım yeniden yükledim fayda etmedi...Sıcaklıktan olabileceğini düşünüp oyun açtım ve görüntü gitmeden önceki son sıcaklığı aldım 61 dereceydi..Neden görüntü gidiyor arkadaşlar bi fikri olan var mı? Ssitemin diğer parçaları aşağıda:

Gigabyte MA790X DS4
    Phenom x3 8450
    maxtor 500 gb hdd
    Kingston 2 gb ddr2 ram

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.