Sorun çok karmaşık birşey değil, sistemimi sol taraftaki panelden görmeniz mümkün ama ben yine de yazıyım;
CPU E8400 [3,4 GHz'de kullanıyordum ama belki sorun çözülür diye 3,06'ya indirdim (340*9)] EKRAN KARTI XFX HD6950 1GB Çift fanlı (bu da 840/1325'de çalışıyordu, 820/1290 yaptım belki düzelir diye, nafile) RAM Kingston 2*2GB DDR2 800MHz ANAKART MSI P43T-C51 PSU XILENCE 580W HDD modelleri bilmiyorum ama aynı anda bir Seagate 250GB bir de WD 1TB takılı, oyunlar 1tblık olana, sistem de Seagate'e yüklü. OS Win7 Ultimate 32Bit.
Sorun kısaca şöyle, 3-4 tane oyunda denedim (GTA4, UT3, Titan Quest) üçünde de ortalama bi 25 30 dakka sonra oyun kapanıyor, çalışmayı durdurdu diye yazı çıkıyor. ilk başta önemsememiştim ama artık gerçekten tadım kaçmaya başladı çünkü günlerdir başıma gelen bişey bu. Lütfen yardım edin
Saygılar,
Cevizli Sucuk
kimse yok muu
sıcaklık değerleri nedir sistemin buraya atarmısın hw monitor kurabilirsin oc işlemi işlemci ve ekran kartının dengesini bozmuş gözüküyor.oc bazen sıkıntı çıkarabiliyor
Şu an kendi bilgisayarımda değilim fakat ekran kartının fanı manuel %67deydi hep, sıcakılk 50nin üstüne nadir çıkardı. İşlemci için de aynı durum sözkonusu. Max 49 derece onda da. Aslında ekran kartında 80C falan gördüğüm oldu ama o zamanlarda saatlerce oynayabiliyordum, şimdiki gibi bi sıkıntı olmuyordu.
Bahsettiğiniz denge kavramı bana ne gibi patlar acaba? ayrıca işlemciyi de zorladım 2 kere falan 3,75 civarında gezindi, sonra kastı bilgisayar, ben de reset attım. Durum böyle hocam.
Saygılar, teşekkürler,
Cevizli Sucuk
arkadaşlar yardımcı olabilecek yok mu :/
o o zamnlardı temizliğine dikkat eiyormusun fan temizliklerini kontrol et işlemci ısınıyorsa termal macun sürebilirsin.hw monitörü kurup sıcaklıklarını buraya at dedim sen eski sıcaklıklardan bahsediyorsun bide şimdiki sıcaklıklara bakalım.yarımsaat o oyunlardan birini oyna hemne çık oyundan gördüğün sıcaklıkları buraya yaz veya resim at.
bnde 2 gün önce kasa topladm bnmde ekran kartı amd radeon hd 6950 ve dha ilk günden bu sorn bndede olmaya bşladı ekran görüntüsü gidior çizgi çizgi oluor vatandan almştm telefon açtm şmdi sorunun neydn kaynaklandğını bilmedğnz için buraya gelp görşmenz lazm dio :S