Şimdi Ara

oyunlar da ani fps düşüşü Win7 x64

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sistem win7 64
    donanımlar i5 2500k @4.70 ghz Stable, kule tipi soğutucu
    4gb * 2 1600 mhz corsair vengeance,
    msi z77a-g45,
    sapphire rx 580 4gb pulse,
    high power 750w 80+b
    ssd ocz agilty 60gb işletim sistemi yüklü sadece

hdd wd blue 1tb oyunlar hdd yüklü durumda, bazı oyunlarda ani fps düşüşü olmakta normal şartlarda 60fps akıcı iken anlık düşüşler oluyor oyun esnasında bakıyorum ram yeterli geliyor cpu kullanımı ve gpu kullanımı iyi dar boğaz durumu yok (tabi yeni nesil işlemci olsa biraz daha iyi performans verir kart) fakat onlada ilgili değil, anlık fps düşüşü temel sebebini çözemedim grafik kartı belleği yetersiz gelmesi desem kötü bi kart değil, hdd ile ilgili desem o da yeni sayılır oda sağlık durumu gayet iyi driverler ve işletim sistemi de güncel kasa corsair carbide 400r soğutma sistem sıcaklığı da iyi sorun hakkında fikri olan var mı

• benim sistemde ssd ve hdd takılı. hdd üzerine kurduğum yeni çıkan büyük oyunlarda benzer sorunla karşılaşıyorum. misal ekran kartı kullanımı %75 doğal olarak 60 fps sabit ancak anlık 55 e kadar düşebiliyor hdd verileri okumada yavaş kalıyor sanki büyük oyunlarda :D

biraz araştırdım gerçektende durum buymuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 23 Şubat 2019; 23:10:48 >
  • IIBurkiII kullanıcısına yanıt
    doğrudur benimde en çok aklımda kalan hdd çünki diğerlerinde bir problem yok yeni oyunların texture lar çok gelişti dosya boyutu çok fazla hdd den okuyup memory e aktarırkenki sırada fps düşüp yükseliyor olabilir diye düşünüyorum mantıken, ekran kartını yeni aldım önümzdeki ay samsung evo ssd alıcam oyunu birde ona kurup test edicem bakalım iyileşme olacakmı paylaşırım burada da :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.