Şimdi Ara

Oyunlar Kasmaya Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamın aleyküm arkadaşlar.Benim bir sorunum var.Son zamanlarda bilgisayarımda oyunlar kasmaya başladı.Sistemim gayet iyi ama anlamadım noldu?

Sistemim:
    İntel Core i7 İşlemci
    3 GB Ram (Aslında 8 GB ama 32 bit kullandığım için 3 olarak kullanılıyor)
    Nvidia Ge Force GT 540M
    Windows 7 Home Premium

Bilgisayarımı alalı 7 ay oldu.Diz üstü bilgisayar.
    Bu sistemle Crysis 2,Assasins Cred:Revolution,GTA 4,NFS Run gibi oyunları kasmadan dolayı oynayamıyorum.Pes 12'yi başlarda rahat oynarken son zamanlarda kasmaya başladı.

CCleaner ile temizledim.Bilgisayarın fanını elektirik süpürgesiyle aldım.Ekran kartının en güncel sürümünü yükledim ama olmadı.Yardım edecek biri var mı acaba?

• İşlemci ve ekran kartı ısılarını kontrol ettin mi ? değerler neler buraya yazarsan yardımcı olalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mafia2

İşlemci ve ekran kartı ısılarını kontrol ettin mi ? değerler neler buraya yazarsan yardımcı olalım

Kardeşim o program bende mevcut değil.Programın adını söylersen yazarım.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: %premier%

quote:

İşlemci ve ekran kartı ısılarını kontrol ettin mi ? değerler neler buraya yazarsan yardımcı olalım

Kardeşim o program bende mevcut değil.Programın adını söylersen yazarım.:)

Alıntıları Göster
    Everest veya Fan Speed ikisinden birini indirebilirsin . Tavsiyem fan speed ondan ayrıntı daha fazla

• quote:

Everest veya Fan Speed ikisinden birini indirebilirsin . Tavsiyem fan speed ondan ayrıntı daha fazla

GPU:72 C
    HD0:42 C
    Temp 1:82 C
    Core 0:78 C
    Core 1:81 C

Ayarlar bu şekilde.
  • quote:

quote:

GPU:72 C
    HD0:42 C
    Temp 1:82 C
    Core 0:78 C
    Core 1:81 C

Ayarlar bu şekilde.

Alıntıları Göster
    işlemcin ısı fazla 82 derece fazla soğutucu almanı öneririm

• quote:

işlemcin ısı fazla 82 derece fazla soğutucu almanı öneririm

Alıntıları Göster
    işlemci max derece olarak normal hw monitör dene 3'lü kademe gösteriyor bu sıcaklıkta kasma olmaz sende oyundayken daha ciddi sıkıntılar oluyordur fan temizliği gerekebilir süpürgeyle olacak iş değil geçici çözüm o oyunda sıcaklıkları nasıl ölçüyorsunuz sıcaklık programı arkada açık bulunsun yarım saat kadar oynayın görev çubuğuna çekin buraya yazın bu arada nvidia denetim masasından gerekli ayarları yaptınızmı oyun için 3d ayarlar bölümünden harici kartı seçin aynı yerde program ayarları var orada da oyun exe'sini seçin altında kart seçeneği var onuda nvidia olarak değiştirin.pes12 oynayamıyorsanız dediğim ayarları kontrol edin diğer oyunlar içinde geçerli bu sıkıntınız bundan olabilir sıcaklıklar doğru ölçtürseniz eğer normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 29 Şubat 2012; 17:45:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

işlemci max derece olarak normal hw monitör dene 3'lü kademe gösteriyor bu sıcaklıkta kasma olmaz sende oyundayken daha ciddi sıkıntılar oluyordur fan temizliği gerekebilir süpürgeyle olacak iş değil geçici çözüm o oyunda sıcaklıkları nasıl ölçüyorsunuz sıcaklık programı arkada açık bulunsun yarım saat kadar oynayın görev çubuğuna çekin buraya yazın bu arada nvidia denetim masasından gerekli ayarları yaptınızmı oyun için 3d ayarlar bölümünden harici kartı seçin aynı yerde program ayarları var orada da oyun exe'sini seçin altında kart seçeneği var onuda nvidia olarak değiştirin.pes12 oynayamıyorsanız dediğim ayarları kontrol edin diğer oyunlar içinde geçerli bu sıkıntınız bundan olabilir sıcaklıklar doğru ölçtürseniz eğer normal.

GTA 4'ü yaklaşık 20 dk boyunca oynadım.Daha doğrusu oynayamadım.20 dk boyunca açık kaldı.Ve oyundan çıkar çıkmaz gördüğüm sıcaklık değerleri şöyle:

Oyunlar Kasmaya Başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi %premier% -- 1 Mart 2012; 11:35:15 >

• quote:

quote:

GTA 4'ü yaklaşık 20 dk boyunca oynadım.Daha doğrusu oynayamadım.20 dk boyunca açık kaldı.Ve oyundan çıkar çıkmaz gördüğüm sıcaklık değerleri şöyle:

Oyunlar Kasmaya Başladı

Alıntıları Göster
    Sıcaklıkların çok fazla.İlk girdiğinde kasma olmayıp sonradan başlıyorsa sıcaklıklardandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: chevythunder

Sıcaklıkların çok fazla.İlk girdiğinde kasma olmayıp sonradan başlıyorsa sıcaklıklardandır.

Alıntıları Göster
    alev topu olmuş ya makine temizle fanlarını falan ayrıca sen neden ferrariye tüp taktırıyorsun onu anlamadım ben neden 32bit 64bit kurunca kullanamadıgın ne var ki ?
  • quote:

Oyunlar Kasmaya Başladı

casper mi bu bilgisayar
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

quote:

Oyunlar Kasmaya Başladı

casper mi bu bilgisayar

Nerden bildin?

Aslında bir hata yaptım heralde 64 bit'i silip 32 bit kurmakla.Daha önce hep 32 kullandım ve 64 bittede bi kaç sorunların falan olduğunu gördüm.O yüzden 32 kurdum.

Oyuna girdiğimde bi süre sonra kasmaya başlamıyor.Oyuna girer girmez kasma başlıyor.

• quote:

Selamın aleyküm arkadaşlar.Benim bir sorunum var.Son zamanlarda bilgisayarımda oyunlar kasmaya başladı.Sistemim gayet iyi ama anlamadım noldu?

Sistemim:
    İntel Core i7 İşlemci
    3 GB Ram (Aslında 8 GB ama 32 bit kullandığım için 3 olarak kullanılıyor)
    Nvidia Ge Force GT 540M
    Windows 7 Home Premium

Bilgisayarımı alalı 7 ay oldu.Diz üstü bilgisayar.
    Bu sistemle Crysis 2,Assasins Cred:Revolution,GTA 4,NFS Run gibi oyunları kasmadan dolayı oynayamıyorum.Pes 12'yi başlarda rahat oynarken son zamanlarda kasmaya başladı.

CCleaner ile temizledim.Bilgisayarın fanını elektirik süpürgesiyle aldım.Ekran kartının en güncel sürümünü yükledim ama olmadı.Yardım edecek biri var mı acaba?

Sorun tamamen ısınmadan kaynaklanıyor.Soğutucu alman gerek ve 8 gb ram varken niye 32 bit işletim sistemi aldın ki ?

• quote:

quote:

quote:

Oyunlar Kasmaya Başladı

casper mi bu bilgisayar

Nerden bildin?

Aslında bir hata yaptım heralde 64 bit'i silip 32 bit kurmakla.Daha önce hep 32 kullandım ve 64 bittede bi kaç sorunların falan olduğunu gördüm.O yüzden 32 kurdum.

Oyuna girdiğimde bi süre sonra kasmaya başlamıyor.Oyuna girer girmez kasma başlıyor.

Alıntıları Göster
    1. hatan casper almak
    2. hatan 32bit kullanmak (8gb yerine 3gb kullanmak)
    3. hatan casper alıpda eve klima almamak önerim bi klima al casperin altına daya azda olsa faydası olur caspera

• quote:

1. hatan casper almak
    3. hatan casper alıpda eve klima almamak önerim bi klima al casperin altına daya azda olsa faydası olur caspera

güzel bi laptop soğutucu alarak ve 64bit kurarak bi nebze rahatlarsın heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisırakaya

quote:

1. hatan casper almak

güzel bi laptop soğutucu alarak ve 64bit kurarak bi nebze rahatlarsın heralde

Alıntıları Göster
    soğutucuyla olacak iş değil fan temizliği yapması şart işlmeci ve ekran kartında termal macunu yenilemeside yapılırsa tam olur.sıkıntılı bir makinede soğutucu hiçbir işe yaramaz heleki yazılım da hiçbir yararı olmaz.

• quote:

soğutucuyla olacak iş değil fan temizliği yapması şart işlmeci ve ekran kartında termal macunu yenilemeside yapılırsa tam olur.sıkıntılı bir makinede soğutucu hiçbir işe yaramaz heleki yazılım da hiçbir yararı olmaz.

Bunlar nasıl yapılabilir?

Peki bu ısınmanın nedeni nedir?
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    fanların tozlaması sıkıntınız makinenin sökülmesi lazım anlamıyorsanız garantisi varsa servise yoksa bilgisayarcılarda bakımını yaptırabilirsiniz yada etrafınızda işten anlayan birisine yaptırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

fanların tozlaması sıkıntınız makinenin sökülmesi lazım anlamıyorsanız garantisi varsa servise yoksa bilgisayarcılarda bakımını yaptırabilirsiniz yada etrafınızda işten anlayan birisine yaptırın.

Alıntıları Göster
    makina alev topu değil.sıcaklıklar oyun için tam değerinde.ama casper sogutmada başarısız.çok sesli çalışıyordur.bu normal.bi harici harddisk bulup format atsan daha iyi bi çözüm olur bence.
  • quote:

quote:

Isınmanın en basit nedeni tozlanmadır ve bilgisayarı düz bir yere koyduğun zaman alttaki hava deliklerinden yeterli düzeyde hava çıkışı sağlanamadığı için hava içeride birikecek ve kasa içi ısanacaktır. Senin sorduğıun soru casper olduğunu nereden bildin ise bu tür notebookları bende kullandım hamam gibi oldu hatta ısıdan kasa alttan yukarı doğru erimeye başlamıştı.

Sana yüksek RPM dönüş hızına sahip bir soğutucu önereceğim :http://www.bimeks.com.tr/urun/114117/cooler-master-15-6-notebook-sogutucusu-c310.aspx

Not: Oldukça iyi bir soğutucudur fanın hızını ayarlayabiliyorsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.