Arkadaşlar 5-6 senedir oyun oynarım.İlk oynadığım oyun Call of Duty 4 MW idi.O kadar bayılmıştım oyuna ki 6-7 kere tekrar tekrar oynamıştım.Günlerimi COD'la geçiriyordum.Sonra COD MW2 çıktı.Daha bi gerçekçi daha bi eğlenceliydi.Battlefield 2 oynardım.Botlarla sabahlara kadar savaşır yeni yeni taktikler denerdim.Oyunlar hakkında daha fazla bilgi edindikçe oyunlardan aldığım zevk azaldı.Artık trailerlar tam bir grafik reklamına dönmüştü.Grafik,grafik diye diye bir oyunun asıl keyif veren yönlerini unuttuk.Şimdi ne bir çağ ötedeki grafikleriyle Killzone'dan,ne Battlefield Hardline'dan ne de COD'dan keyif almıyorum.Açıkçası E3'te gösterilen çoğu üst düzey grafikli oyunlardan da bi beklentim yok.Nerde o oynaya oynaya bitiremediğim CoD,nerde Battlefield...
Nerde o oynaya oynaya bitiremediğin single mod codlar battlefieldlar. Bi de multisini denesen? O oyunlar asıl başarıyı satış rekorlarını multiplay modu yüzünden elde ediyorlar.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Battlefield'ın tüm oyunlarının multisini son seviyesine kadar oynadım.Ama o eski taktiksel oyun yok olmuş tek amaç adam vur bayrak kap m-comu kur.CoD 4'ün multisi de aynı.
Multiplayer artık daha çok ilgi gören bir konsept. Şimdi MOBA oyunlar moda oldu mesela. Para nereye, sektör oraya...
Bir de grafiklere artık olması gerektiğinden daha çok önem veriliyor. Bakıyorsun, oyunda grafiklere çok çalışılmış; ama içi boş. Artık çıkan oyunlar hep DirectX 11 istiyor; bunun için de yeni işletim sistemi ve yeni ekran kartları lazım. (Hatırlayın, Vista satılsın diye zamanında DirectX 10 desteği XP'ye gelmemişti.) Ekran kartlarında sürekli yeni modeller geliyor, adam akıllı performans için bir model en fazla 2 yıl dayanıyor. Eskiden bu kadar hızlı değildi bu sektör.
büyüyorsun olay bu daha sakin oyunlar seni kesecektir
eskiden yapımcılar senaryo ya yüklenirdi.şimdi ise devir seneryolu oyun devri degil.daha çok millet moba yada online oyunlara yüklendi.
quote:
Orijinalden alıntı: Faithful Blood Day
eskiden yapımcılar senaryo ya yüklenirdi.şimdi ise devir seneryolu oyun devri degil.daha çok millet moba yada online oyunlara yüklendi.
Senaryoya yüklenmiyorlar çünkü artık oyuncular Multiplayer modu varsa orjinal alıyorlar. Single oyunları korsan Multi oyunları orjinal alan kafalar var ne yazık ki.
aynısı bana da oldu araya da 1 yıl ygs lys molası vermiştim oyun oynamaya heves kalmadı..
bir tek senaryosu güzel ve dolu olduğu aynı zamanda da tarih hakkında araştırmaya sürükleyen bi seri olduğu için ac serisinni son oyunlarını kafam rahat oynayabildim.
misal watch dogs.. o kadar karışık bir oyun ki iğrendim resmen çok beğeniliyor olabilir ama beni sarmadı bu tür oyunlar yeni nesil oyunları..
Ha bir de o da var.Oyunlar artık daha karmaşık ve soğuk.Oyuncuyu içine çeken yapısı kalmamış.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme