Şimdi Ara

Diablo niye bu kadar çok seviliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu anlamıyorum. Nedir bu oyunun herkesi bu kadar kendine bağlayan, çeken özelliği ? Bana açıklayabilecek biri olursa sevirinirim.

• Bir önceki oyundan kaynaklanıyor. Ama istersen onunda nedenini sorabilirsin
  • Pardon yaş kaç ??

Sen 1 yaşındayken oynuyorduk Diablo'yu.Diğer bir deyişle, senin hayatın kadar Diablo geçmişimiz var :) Şimdi bir kere daha düşün, sence Diablo'yu bu kadar özel yapan ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: keshberfo

Pardon yaş kaç ??

Sen 1 yaşındayken oynuyorduk Diablo'yu.Diğer bir deyişle, senin hayatın kadar Diablo geçmişimiz var :) Şimdi bir kere daha düşün, sence Diablo'yu bu kadar özel yapan ne ?

hocam ağır kaçmış biraz

edit : Sen 1 yaşındayken derken ne demek istediğini şimdi arkadaşın profile bakınca anladım

@Hümiyettin

Diablo nedir ana başlığından veya SSS konusundan gerekli bilgiyi alabilirsin. Derin bir konu, bir çırpıda anlaşılması çok zor. Diablo 1, Diablo 2 LOD'u oynamak gerek önce fakat bu da 2 hafta içinde mümkün değil. pek yardımcı olamadım ama şu kadarını bil DIABLO bir ''efsane''dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macgdestor -- 1 Mayıs 2012; 17:51:50 >

• @keshberfo

16 yaşındayım. Daha önce Diablo hiç oynamadım. Ben size soruyorum siz bana soru soruyorsunuz .

@Psikotrex

Evet onun nedeni ne ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 1 Mayıs 2012; 17:55:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

@keshberfo

16 yaşındayım. Daha önce Diablo hiç oynamadım. Ben size soruyorum siz bana soru soruyorsunuz .

@Psikotrex

Evet onun nedeni ne ?

Sana bir soru sorayım, anlatılmaz bir durum olduğunu vurgulamak için. Gerçekten merak ettiğim bir soru bu.. MW3 nasıl olurda dünyanın en çok satan oyunu olur? Silah değiştirip, cephane toplayıp, "Kill someone" veyahut "Run Somewhere" gibi görevleri yerine getirdiğimiz bir oyun nasıl olurda ilk günde 400 Milyon USD hasılat yapar? Bende bunu anlamıyorum mesela... Ama anlamaya çalışmıyorum. Çünkü bu tercih meselesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

quote:

@keshberfo

@Psikotrex

Evet onun nedeni ne ?

Sana bir soru sorayım, anlatılmaz bir durum olduğunu vurgulamak için. Gerçekten merak ettiğim bir soru bu.. MW3 nasıl olurda dünyanın en çok satan oyunu olur? Silah değiştirip, cephane toplayıp, "Kill someone" veyahut "Run Somewhere" gibi görevleri yerine getirdiğimiz bir oyun nasıl olurda ilk günde 400 Milyon USD hasılat yapar? Bende bunu anlamıyorum mesela... Ama anlamaya çalışmıyorum. Çünkü bu tercih meselesi.

O oyunun bu kadar satılmadı nedeni multiplayer tabiki.. Bende Cod 6'yı (adını hatırlamıyorum ama 2 yıl önce çıkmıştı herhalde) orj. almıştım. 1 kere bile singleplayer oynamadım tamamen multiplayer..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden Opeth bu kadar iyi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bunu anlamıyorum. Nedir bu oyunun herkesi bu kadar kendine bağlayan, çeken özelliği ? Bana açıklayabilecek biri olursa sevirinirim.

Zamanının efsane bir oyunu iken yıllarca usta ellerin elinden çıkmadı.İnsanlarda uzun süre bir beklenti oluştu.Bu beklenti merak a dönüştü.Bu merak ın patlaması 1 ve 2 yi tekrar oynamaya döndürebildi herkesi. Böylece oyun efsaneleşti. Şimdide diablo3 aranan adam modunda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: netteonline

quote:

Bunu anlamıyorum. Nedir bu oyunun herkesi bu kadar kendine bağlayan, çeken özelliği ? Bana açıklayabilecek biri olursa sevirinirim.

Zamanının efsane bir oyunu iken yıllarca usta ellerin elinden çıkmadı.İnsanlarda uzun süre bir beklenti oluştu.Bu beklenti merak a dönüştü.Bu merak ın patlaması 1 ve 2 yi tekrar oynamaya döndürebildi herkesi. Böylece oyun efsaneleşti. Şimdide diablo3 aranan adam modunda..
    D3 duyurulduğu gün, D2 yi baştan yüklemiştim

• quote:

@keshberfo

@Psikotrex

Evet onun nedeni ne ?

Onun nedenide bir önceki oyun. İstersen onunda nedenini sorabilirsin
  • quote:

Pardon yaş kaç ??

Anladım diablo yu özel yapan şey senin insanları durduk yere aşağlamak için yıllarca oynamış olman yoksa sizin gibiler için oyundan zevk almak önemli değil.
  • Forumda bazı arkadaşlarımız, büyüklerimiz olayı iyicene "sen daha yokken biz bu oyuna hayatımızı verdik, anlamazsın sen" e getirdiler, ama Diablo ile onlardan daha geç tanışmış olsam bile, sana Diablo'yu benim için özel yapan sebepleri anlatacağım.

Bence Diablo'nun bu kadar tutma sebebi, oynanabilirliktir; ne grafik, ne hikayesi oynanabilirlik kadar etkili değildir. Kendini tekrar tekrar oynatabilen nadir oyunlardandır. Oyunu bitirirsiniz yetmez, üst zorluk seviyesinde bitirirsiniz bu da yetmez, daha da zor da bitirirsiniz o bile yetmez. Multiplayer'ı asıl can alıcı noktasıdır. Online olarak tekrar tekrar aynı boss'u kesersiniz, ama bu size angarya gelmez aksine bundan hep zevk alırsınız. Tabii buna item çılgınlığını vs. de katmak lazım. Zaten Blizzard oyunlarının en büyük özellikleri oynanabilirlikleri değil midir? Mesela Starcraft'a bakalım. Oyunun evreni çok büyük ölçüde WH40K evreninden kopyalanmış, grafikleri desen çok muhteşem diyemeyiz. Geriye ne kalıyor: oynanabilirlik. Aynen Diablo'da olduğu gibi muhteşem oynanabilirlik. İki muhteşem oynanabilirliğe sahip Blizzard oyunu, iki efsane oluyor. Sanırsam Diablo'nun çok sevilme nedenini anlatabilmişimdir. Daha önce oynamadıysan kesinlikle oynaman gereken oyunlardan biridir Diablo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepnir -- 1 Mayıs 2012; 18:46:35 >

• Diablo 'nun en büyük esprisi sürekli yeni ve daha çok şey isteyen insanlara bu istediklerini durmaksızın verebilmesi ve bunu daha oyunun ilk 10 dakikasından itibaren başlaması.
  • quote:

quote:

@keshberfo

@Psikotrex

Evet onun nedeni ne ?

Çünkü MW3' ün oynanışı basit ve çok daha büyük bir kitleye hitap ediyor. Hemen aksiyon yaşayabiliyorsunuz ve oyun sizi sıkmıyor. Hikayeside sağlam. Herkes COD' u oynar ama herkes BF' ı oynamaz.

• DIII amaç değil araçtır, içimizdeki mouse nefretinin dışa vurumu, klavyeyle olan savaşın hüküm sürdüğü alandır.

Derseniz ki "diğer oyunlarla yap bunu"... Cevabım "onlar bir DIII değil" olurdu.
  • quote:

quote:

quote:

@keshberfo

@Psikotrex

Evet onun nedeni ne ?

Çünkü MW3' ün oynanışı basit ve çok daha büyük bir kitleye hitap ediyor. Hemen aksiyon yaşayabiliyorsunuz ve oyun sizi sıkmıyor. Hikayeside sağlam. Herkes COD' u oynar ama herkes BF' ı oynamaz.

Diablo konusunda bari yapmayın CoD/BF kıyası...

• quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

quote:

quote:

quote:

@keshberfo

@Psikotrex

Evet onun nedeni ne ?

Diablo konusunda bari yapmayın CoD/BF kıyası...

Ben yapmadım lafı oraya o getirdi. Araya MW3 karıştırdı hemen

• Verdiğim cevabı anlayamamışsınız arkadaşlar.

Bir oyuna 15 senenizi verirseniz, onu neyin özel yaptığını sorgulamazsınız.

Advanture oyunlar içinde : Escape From Monkey Island neden özeldir?
    Komedi oyunlarında: Leasure Suite Lary neden özeldir ?
    Futbol oyunlarında, Sensebile Soccer neden özeldir ?
    FPS de Doom neden özeldir ?
    Hack'n Slash da Diablo neden özeldir ?
    MMORPG'de WoW neden özeldir ?
    .
    .
    .

Bizler, yokluk içinde oyun oynayan bir nesiliz, bir çoğumuz ilk oynadığı bilgisayar oyununu asla unutamaz. Aramızdaki 15 senelik zaman ve nesil farkından dolayı, bizler için çok değerli olan oyunların sizler için hiç birşey ifade etmemesi çok ama çok normal.
    Fallout 1'i kur oyna desem kaçınız sonuna kadar oynar ?
    Heros of Might And Magic 3 ( 1-2 çalışmaz artık ) kurun oynayın desem ? kaçınız sonuna kadar oynar ?
    Doom2 desem ? kaçınız bu oyundaki FPS zevkini ala bilecek ki ?

Bakın arkadaşlar Diablo benim için neden özel. Daha önce yazmıştım aynen kopyalıyorum. Bir oyun serisine 15 sene boyunca takip ettiğinizde o oyun sizin için özel olmaktan çok ötede bir yerde oluyor. Bizler oyunları sizin kadar çabuk tüketmiyorduk. Kimse kusura bakmasın. Mesajımdan yanlış anlamlar çıkartmışsınız.
    Sizin kadar hızlı ulaşamıyorduk oyunlara, Download filan hikaye gibiydi, 56k modem nedir bilirmisiniz ? 1mb MP3'ün 1,5 saatte inmesi demektir. Bu şartlarda oyun indirmek filan tamamen hikaye o yıllarda, hele de evinde interneti olan adam 1998'de bizim gözümüzde bildiğin ilah konumundaydı. Çok fazla uzatmayı planlamıyorum. Anlayabilecek durumda değilsiniz, insan anlamadığı şeyden ya korkar ya da inkar eder.

quote:

Sanırım oyun dünyasında hiçbir serinin devam oyunu 12 yıl sonra çıkmadı. Peki neden Diablo için bu kadar yanıp tutuşuyoruz ?

Şahsen benim sebeplerimi hemen sırlayabilirim ,
    Diablo 1 oynamaya başladığım ilk günü dün gibi hatırlıyorum, daha ortaokul sıralarındaydım. Okuldan eve gelmek eskiden bir işkence iken , Diablo'dan sonra evim ve odam mabedim olmuş, odamdan çıkacağım her saniyeden nefret eder duruma gelmiştim. Çat pat bildiğim hatta neredeyse "yes / no" seviyesindeki berbat ötesi İngilizcem ile Diablo oynamak, redhouse sözlüğün her sayfasına en az 50 kere dokunmak mükemmel bir tecrübeydi. Defalarca oynayıp bitirilen, real life mod ( modun adını tam hatırlamıyorum ) ile kendimi sürekli deneyen, bakalım bu defa ne zaman öleceğiz de baştan başlayacağız dediğim günler çok geride kalmış durumda.

Diablo 2, çıktı, çıkıyor, çıkmayacak ertelenecek, Blizzard vazgeçti dedikoduları eşliğinde satışa çıktı. Öğrenci harçlığı ile orjinal oyun almak 2000'li yıllarda ciddi anlamda zor ve zahmetli bir durum olsa da, kıydık paraya vakti zamanında. Üniversite yıllarındaydım artık ve deli gibi boş zamanım vardı ve tepemde dır dır eden bir annem yoktu artık. Kendi evimdeydim ve kendi hayatımı kendim programlıyordum, canım isterse okula gidiyor çoğu zaman da gitmiyordum. Expension Pact çıktığı güne kadar defalarca bitirilen bir Diablo 2, lan üstünden ev arkadaşlarıyla yapılan görevler ve Exp. pakedi, Druid'imle ilk tanışmamız ve en az 6 sene süren dostluk ( WoW da devam etti). Tüm gücümüzle Diablo 2 Exp. da setleri tamamlamaya çalışırken, bir anda hayatımıza WoW girdi ve Diablo'yu çoğumuzun rafına kaldırmasına sebep oldu.

Peki ama Diablo 3'ü neden piskopat seviyesinde bekliyorum ?
    Çünkü Diablo benim sıcak süt - kurabiye eşliğinde katliam yaptığım , saçımın sakalımın birbirine girdiği dönemde Baal'ı kıtır kıtır kestiğim , izmaritlerimi dökmeden küllüğümün son sınırına kadar kullanabildiğim özgür ve dağınık hayatımın , çocukluğumuz, gençliğimin , öğrenciliğimin devasa bir yansıması. İngilizceyi Diablo'dan öğrendim desem yalan olmaz, RPG'nin ne olduğunu Diablo'dan öğrendik desem kesinlikle yalan olmaz. İşte bu özlemdir Diablo 3'ü bu kadar beklememizi sağlayan , yoksa basit bir bilgisayar oyununu değildir beklediğimiz.

Benim gibi 30'lu yaşlarını geçmiş, Diablo 1, Diablo 2 , Diablo 2 Exp. oynamış biri için, geçmişin kocaman bir hatırasıdır Diablo. Özledim atmosferini, havasını suyunu....Eskisi kadar hardcore oynayamayacağım belki , belki günde 2-3 saatten fazla zaman ayıramıcam eski dostuma , ama biliyorum ki Diablo 4 çıkana kadar bilgisayarımda kurulu kalacak ve her özlediğimde açıp iki nefes çekeceğim ciğerlerime.

Ne zaman çıkarsa çıksın , ocak - temmuz - 2013 - 2015 benim modumda bekleyenler için problem değil.

Sanırım biz eski sevgilisini özleyen insanlar gibiyiz, hepimiz eski sevgilimizin makyajlı halini bekliyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keshberfo -- 1 Mayıs 2012; 19:49:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Râbadon

quote:

Pardon yaş kaç ??

Anladım diablo yu özel yapan şey senin insanları durduk yere aşağlamak için yıllarca oynamış olman yoksa sizin gibiler için oyundan zevk almak önemli değil.

yanlış anlamışsınız. bir üstteki mesajımı okumanızı öneririm.
  • Şüphesiz Diablonun tarihi geçmişi bu kadar sevilmesinin baş etkenlerinden ancak d1, d1 olmasaydı d3 bu kadar sevilir miydi? Bence sevilirdi, türü sevenlerin ilk yarım saat de hayran kalacağı ve türü sevmeyenlerin ise bizler kadar olmasa da seveceği ve bağlanacağı oyun olurdu d3.
    Pvp si ayrı pve si ayrı zevklidir diablonun, item farmları ve aranan itemin düştüğündeki duygu patlaması anlatılmaz yaşanır. Grafikleri ile iddialı olmasa da ses, grafik ve kontrol uyumu ile sizi oyunun içinde hissettirir diablo. Her adımda dahada geliştirdiğiniz karakteriniz, sıkmayan yenilikçi oynanışı ile saatleri dakika gibi geçirir diablo. İş de, okulda, wc de kafanızda kurduğunuz buildler ile sizinle gezer diablo. Co-op ile zevke, zevk eğlenceye, eğlence katar diablo. Daha dahası da var ama anlatılmaz yaşanır diablo. (Herkes oynayamaz orası ayrı =

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.