Şimdi Ara

oyunlarda ekran kararması...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    win7 32 bit ultiate+ avira antivir premium 2009 lisanslı
    anakart: gigabyte ma78gms2h rev1.1 (bios dahil driverlar güncel)
    işlemci: amd phenom x3 2.1 ghz
    ekran kartı: sapphire ati hd 3650 512 mb 128 bit gddr3 (driverlar güncel)
    ramlar: kingston 2 gb 667 mhz + a-data 1 gb 667 mhz
    psu: highpower 500w
    kasa: aopen ao300 kapakta 1 i 12mm lik 2 si 8mm 3 adet, n/a üzerinde 5mm lik, arkda 12mm lik fanlar

sorun şu;
    sistemi kuralı 6-7 ay oldu: video izlerken (30 dak. ve üzeri) ve oyun oynarken (bazen girişte bazende 10 dak sonra) ilk başta oyun takılıyor sonra çalışmaya devam ediyor fakat ekran kararıyor bencburen ctrl+alt+del. yada alt+f4 yapmak zorunda kalıyorum. bazende monitörü stanbye düşürüyor. oyunlar: cs1.6, fear2, wolfeinstein2009. hepsinde aynı problem. hiç overclok yapmadım. herşey stabil hatta oyunlarda 1024*768 çözünürlüğü aşmam ve diğer ayarlarıda, oyun nasıl akıcı oluyorsa öyle onarım. işin garip tarafı ilk başlarda bu problem yoktu sadece uzun süre oyun oynadığım zamanlar (3-4 saat) sadece direkt olarak oyun kapanıyordu. forat denemedim çünkü sistem gayet sağlıklı görünüyor haftada bir disk birleştime, disk temizleme, kayıt birleştirme vs. yaparım. normalde hiçbir kasma belirtisi yok. sıcaklıklarda 30 ve 42 arası değişiyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim arkdaşlar. şimdiden çok sağolun.

• Bütün Bunları Yaptığınıza Göre Benim Düşünceme Göre Ekran Kartında Bir Sorun Var Gibi Geliyor İlk Başta Kasanızı Açın (Sisteminizi Kapatmayı Ve Fişten Çekmeyi unutmayın) Ve Ekran Kartının Yuvasını Kontrol Edin Yuva Tozlanmış Olabilir Dolayısıyla Ekran Kartı Temassızlık Yapıyor Olabilir

İkinci Şık Olarak Ekran Kartınızın Sürücüsünü Güncellemeyi Deneyin

Birde Bios Güncellemeyi Deneyin Belki Sorun Böylede Çözülebilir Yada Son Zamanlarda Yüklediğiniz Programlardan Dolayı Bu Sorun Meydana Geliyordur Ayrıca Bu Kararma Anında Mavi Ekran Hatası Aldınızmı? Aldıysanız Bir Dahaki Sefere Hata Kodunu Not Ederek Buraya Yazabilirsiniz Arkadaşlar Yardımcı Olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 10 Mart 2010; 2:37:02 >
  • ekran kartı sürücü driver'ı da günce. biosta aynı şekilde güncel. bu kapanmalar esnasında hiç hata yada mavi ekran almadım. sadece bir sefer açlışta. "win7 masa üstü öğelerini çalıştırmayı durdu" uyarısı verdi. oda bir sefer oldu.

şimdi senin dediğin gibi ekran kartını söküp kasayı tekrar temizleyeceğim inş. düzelir st.lucifer
  • biraz önceekran kartını çıkarıp, yuvasına ve kendine kompresör ile hava tuttum. yerine taktım ve. oyun açtığımda. oyun menusunden sonra (loading bitimde) ekran siyah herzamanki gibi ama bu sefer hata vererek kapandı. ama mavi ekran değil, "windows bu programı çalıştırmayı sonlandırdı" diye bir hata aldım. ne oldugunu anlamadım. format atsam düzelirmi? ama sistemde bir problem yok zannedersem.
  • bir şey dikkatimi çekti. ben biosu yada driver'ları güncellerken hep rev1.1 e göre yapıyordum çünkü ana kart kutusunun üzerinde rev 1.1 yazıyordu ama board'un üzerinde rev 1.0 yazıyor şimdi farkettim. ve hemen rev 1.0 için olan biosu kurdum. sonra hemen oyuna girdim. ilk enran kararması olmadı ama çıkıp tekrar girdiğimde yine problem çıkardı. kafayı yemek üzereyim. sorun ne olabilir acaba.

acaba ben bu sorunlar başlamadan önce farklı marka ama aynı özelliklere sahip ram takmıştım. onunla alakası varmı? olmaz biliyorum ama paranoya kurmaya başladım artık. yardım edin ne olur...
  • bu arada, ekran kartını söktüm. anakartın üzerindeki ati 3200 ile denedim oda aynı sorunu yaptı.
  • sana benzer seyleri bende yasamistim eski sistemde
    hd 4850 var guc girisine biraz baski uygulayimca bilgisayar aciyor
    ben cuzumu ping inelerinde bir temassizlik yaptigimi saniyorum cunku 4 yada 5 sefer sivi sogutma kacak yapti ondandir diyorum
    ama seninki biraz daha farkli
    sana onerecegim remin bir tanesini cikart oyle dene oyun
    sonra 2 cisini tak oyle dene

benim tahminim remden yapiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mavi Ekran kitlenme
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @royanselm sonradan taktıgım ram'i çıkarttım. ve şu an oyun oynuyorum hiç problem yok. sanırım son taktıgım ram ile ilgili bir problem varmış. çok sağol allah senden razı olsun. umarım problem çıkarmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatal.error

@royanselm sonradan taktıgım ram'i çıkarttım. ve şu an oyun oynuyorum hiç problem yok. sanırım son taktıgım ram ile ilgili bir problem varmış. çok sağol allah senden razı olsun. umarım problem çıkarmaz

duzeldigine sevimdim arkadasim
    umarim baska problem cikartmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.