1-2 ay önceden başladı bu sorun.BF3 oynarken girişte bir sorun olmuyor ama girdikten 10dk civarı sonrası bir anda fps düşüşü yaşıyorum.
Ama nedense oyunu aşağı indiriyorum tekrar geri oyunu acıyorum(yukarı kaldırıyorum) bazen düzelmiş oluyor bazen sorun hala devam ediyor. Bu işlemi yaparken arada bir görev yöneticisini falan açıyorum , oyunu tekrar yukarı kaldırıyorum tekrar bazen sorun düzelmiş oluyor bazen olmuyor.Ama nedense bu işlemi yapmadan oyunda düzelme olmuyor hala kasıyor.
Eğer sorun düzelirse en fazla 2-3 dakika rahat oynayabiliyorum tekrar aynı sorun oluyor bu işlemleri tekrar yapıyorum bazen düzeliyor bazen düzelmiyor.
Yani oyunları adam gibi oynayamaz oldum.Bu sorun yavaş yavaş lolde de başladı.BF3 kadar çabuk olmasada 15-20.dklarda bazen fps bir anda yarı yarıya düşüyor.BF3te ki gibi tekrar aşağı indiriyorum görev yöneticisi falan açıyorum bazen düzeliyor bazen düzelmiyor(sadece bu 2 oyunda değil başka oyunlarda da kasma sorunu var). Bu işlemi yapınca neden düzeldiğini bende anlamadım ama ilk sorun çıktığında fazladan birşey mi açık diye görev yöneticisine bakayım derken tekrar yukarı kaldırmıştım düzelmişti.Sizce neyle alakalı olabilir bu sorun?
Oyunlarda ki grafik ayarları hepsi aynı yani bu oyunları 1 yılı aşkın bir süredir oynuyorum böyle bir sorun 1-2 ay önceden başladı.Uzun süredir temizlemedim bu arada laptop kullanıyorum.Ama şimdi biri çıkıp laptopta oynuyosan olur öyle şeyler,düzelmez gibi birşeyler söylemesin arkadaşımda da laptop var ama o sorunsuz oynuyor.
Virüsünde olabiliceğini düşünmüyorum.Ekran kartı falan güncelledim eğer varsa ekran kartı gibi önemli bir güncelleme söyleyebilirsiniz ama yani ondanda olabileceğini sanmıyorum çünkü hiçbirşeyi değiştirmedim ne pcde ne oyunda yani durup dururken böyle bir sorun çıktı.Aşırı ısınmada yok.
Temizlik yapın ve termal macun yenileyin bir iki ay sonra havalar ısındıkça sıkıntı daha büyüyecektir.
Yani sorun ısınmadan mı kaynaklanıyor?
%100 ısınmadan kaynaklı.Aşağıya alıp tekrar oyunu üste çıkardığınızda aşağı aldığınız zaman ekran kartının soğuması ve tekrar girdiğinizde düşük sıcaklıkta olduğu için normal bir şekilde devam etmişsiniz.Fan temizliği ve termal macun yenileyin.
Evet aşağı indirip tekrar açtığımda bir süreliğine düzelmiş oluyor ama çok bekletmiyorum aşağı indirdiğimde yani aşağı indirip yeniliyorum tekrar açıyorum.