Şimdi Ara

OYUNLARDA İŞLEMCİ ÖNEMLİMİ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yok değil o yüzden kimse işelmcisini değiştirmiyor, Athlonlar Pentium 4 ler falan kullanıyor. Hatta GTX Titan SLI için Core 2 Duo E6600 yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 15 Ocak 2014; 12:25:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

Yok değil o yüzden kimse işelmcisini değiştirmiyor, Athlonlar Pentium 4 ler falan kullanıyor. Hatta GTX Titan SLI için Core 2 Duo E6600 yeterli

İki ay öncesine kadar evimde pentium d e6700 3.20&4.10ghz o.c. kullanmış ve ofisinde hala pentium4 kullanan birisi olarak söylüyorum; evet var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslemci ile ekran kartinin dengesi onemlidir. alakasiz oranlarda iki donanimi kullanmak dar bogaz yada duzensiz calismaya neden olur.

Ornek vermek gerekirse yeni nesil bir 780 ve 780 ti ekran kartini 4 cekirdek bir phenom 2 x4 3.2ghz islemci ile kullanirsaniz o bilgisayar dar bogaz yapar. Bunun yerine en az 8 cekirdek bir islemci kullanilmasi, ekran kartinin ve islemcinin birbiri ile uyumlu konusmasini saglar oyunlarda iki donanimdan da tam performans alinir
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcimen98

Soru belki bilenler için saçma gelebilir:D
    Şimdi oyun oynarken ekran kartı iyi ram iyi ama işlemci düşük olursa genede full ayarda oynayabilirmisin yoksa işlemcinin düşük olması diger bileşenleride düşürürmü ?

Merhaba Murat;

Öncelikle işlemci olmasa Bilgisayar hiçbiirr işe yaramaz
    Oyunlarda ise en önemli olan 2 şeyden biridir. Bunlar;
    1. İşlemci
    2. Ekran Kartı
    Mesela benim sistem her oyunu alır hemen hemen
    Sende istersen aynısını alabilirsin. Bütçesi ise çok ucuz

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

Yok değil o yüzden kimse işelmcisini değiştirmiyor, Athlonlar Pentium 4 ler falan kullanıyor. Hatta GTX Titan SLI için Core 2 Duo E6600 yeterli

İki ay öncesine kadar evimde pentium d e6700 3.20&4.10ghz o.c. kullanmış ve ofisinde hala pentium4 kullanan birisi olarak söylüyorum; evet var

Onlar ayrı şey ben hala 2. bilgisayar olarak E2140 @2.6 GHz ve 2 GB ramli sistem kullanıyorum

• Merhaba Murat;

Öncelikle işlemci olmasa Bilgisayar hiçbiirr işe yaramaz
    Oyunlarda ise en önemli olan 2 şeyden biridir. Bunlar;
    1. İşlemci
    2. Ekran Kartı
    Mesela benim sistem her oyunu alır hemen hemen
    Sende istersen aynısını alabilirsin. Bütçesi ise çok ucuz

Sistemin nedir ve fiyatı nedir kardeşim :D
  • Sistemim

İntel Core 2 Duo E8200 işlemci
    AMD HD6870 ekran kartı
    3 gb ram

Valla işlemciyi en son 6 yıl önce almıştım hala kullanıyorum. Ama darboğaz yapıyor arada. Mesela oyun içinde çatışmaya girdiğinde fps değeri fazla dengesiz oluyorsa işlemcin darboğaz oluyordur.

Ve sorunun cevabı tabiki pcde ekran kartından sonra en önemli parça işlemcidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Peki bu oranı nasıl belirleyeceğiz... Ben şuan fiyata göre bir sıralama/karşılaştırma yapıyorum. Ne kadar doğru bilemem tabi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am3+

quote:

Orijinalden alıntı: Gamer-Z

quote:

Orijinalden alıntı: Am3+

Ekran kartına darboğaz yapar.

İmzandaki sistem senin mi ?

Yok.

4way SLI demese yerdik belki
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.