Şimdi Ara

OYUNLARDA İŞLEMCİ ÖNEMLİMİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru belki bilenler için saçma gelebilir:D
    Şimdi oyun oynarken ekran kartı iyi ram iyi ama işlemci düşük olursa genede full ayarda oynayabilirmisin yoksa işlemcinin düşük olması diger bileşenleride düşürürmü ?

• quote:

Orijinalden alıntı: muratcimen98

Soru belki bilenler için saçma gelebilir:D
    Şimdi oyun oynarken ekran kartı iyi ram iyi ama işlemci düşük olursa genede full ayarda oynayabilirmisin yoksa işlemcinin düşük olması diger bileşenleride düşürürmü ?

Elbette önemli. Donanımlar arası denge şart. Mesela 500 liralık ekran kartına 150 liralık işlemci uyar mı? Uymaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartına darboğaz yapar.

• İntel penitum(R) E5200 2.50 GHz Buna HD5770 Uyarmı mesela ?
  • quote:

İntel penitum(R) E5200 2.50 GHz Buna HD5770 Uyarmı mesela ?

uyar
  • Bir oyun bilgisayarının bel kemiği ekran kartı ve işlemcidir bunların arasında bir tutarsızlık olursa ekran kartın en iyi kart olsa bile bir verim alamazsın
  • İntel penitum(R) E5200 2.50 GHz Bunla HD5770 Ekran kartıyla akıcı olarak neler oynanır peki ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OYUNLARDA RAM KULLANMIYOR PC
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am3+

Ekran kartına darboğaz yapar.

İmzandaki sistem senin mi ?
  • Duruma göre değişir ekran kartını besliyorsa gerisi boştur... bahsettiğin ikili uyumludur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamer-Z

quote:

Orijinalden alıntı: Am3+

Ekran kartına darboğaz yapar.

İmzandaki sistem senin mi ?

Yok.

• quote:

Soru belki bilenler için saçma gelebilir:D

oynadığın oyuna gore ıslemcı cekırdeği isteği farklılık gösterir.
    sorunun cevabı ise evet önemlidir.
  • Tabikii

• ekran kartından sonra 2. önemi taşır işlemci
  • Outlast oynamak istiyorumda Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz işlemcim var ekran kartım ram yüksek ayarda oynamama izin veriyor fakat işlemci minumumda gösteriyor.Şimdi oyunu ben hangi derecede oynarım???
  • işlemci=beyin demektir.Beyinde bedava olmadığına göre önemli demek oluyor sadece performansı değil bilgisayarın konuşmasını,diksiyonunu,oyunlardaki kare yenilenme hızından tut nefes alışverişine kadar herşeyinde etkilidir.
  • En basiti sen mc laren arabaya bisiklet tekeri takarsan ne olur?

• 2006 ile 2010 arası işlemci o kadar önemli değildi özellikle intel in core2 ları çok iyi işlemcilerdi o yüzden herkez alabildğin en iyi kartı öneriyoduk ama günümüzde ekran kartları gene işlemcilerin çok önüne geçti işlemciler şu dönem ekran kartı hızına yetişemiyor.

Not: O dönemlerde işlemci önemliydi ama iyi ekran kartı almak daha önemliydi darboğaz şuanki işlemciler kadar yapmıyodu.Şuan ikisini dengeli almak şart.
  • Oyuna göre değişmekle beraber önemlidir.
  • muratcimen98 M kullanıcısına yanıt
    Biraz ateşlemen lazım o işlemciyi.Dediğin oyunu bilmiyorum fakat şimdiki oyunlarda 2 çekirdek yetersiz kalabiliyor.Kaldı ki elindeki cpu öyle i3 filan değil e5200.Ekran kartın şimdiki tüm oyunlara yetiyor.Ama işlemci için aynı şeyi söyleyemeyiz.e5200 fena oc olmuyordu diye biliyorum
  • İşlemci oyunlarda ekran kartının ekrana yansıtması için piksel ve grafik kodlarını yollar işlemci ekran kartından güçlüyse işlemci çok hızlı veri yolluyacagi için oyun takılmalar meydana gelir ama eğer ekran kartı güçlü işlemci düşükse bu sefer oyun akıcı gibi görünür ama fps oranları sabit duramaz bunada darboğaz denir bi an bakarsın 50 fps bi bakarsın 20 olmuş yani ekran kartı ne kadar güçlüyse işlemcide ona nazaran güçlü olmalı illa eşit güçte veya daha güçlü olmasına gerek yoktur her zaman ikisi arasında hız farkı çok olmamalıdır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.