Merhaba oyun oynarken oyunlar sanki kasıyormus gibi hissediyorum yada gerçekten kasıyor ilk olarak tlou pc sürümünden oynamaya basladım hiç bir sıkıntı yoktu gayet güzel aktı sonra rdr 2 yi oynadım ve bitirdim hiç bir performans sorunu hatırlamıyorum bu arada hogwarts legacy indirmistim ama onu oynarken çok fazla donuyordu fps 150 falan diye hatırlıyorum amd istemcisi de öyle söyluyor ama sürekli donmasından keyifli bir oyun deneyimi sunmuyordu bende googlede yaptığım küçük bir arastırma ile bunun ram in az olmasından kaynaklı olduğunu buldum dedim ram alana kadar bunuda oynamayak sonra gow oynadım onda da her hangi bir performans sorunu çekmedim en yüksek ayarlarda su gibi aktı sadece çok nadired sandalla açık alanda belirli bir yöne bakarken fps nin düstüğünü hatırlıyorum ama olacak o kadar diyip geçtim sonuçta altımızda rtx 4090 yok sonra dedim bir spiderman atayım indirdim fps çok dalgalı sürekli 30 a falan iniyor youtube de baktığımda oyun akıyordu dedim allah allah heralde ram falan sıkıntı yaptı bu arada tüm oyunları korsan indirdim max 1 haftada bitirdiğim bir oyuna 1000 lira verecek durumum yok belki sorun ondandır devam edeyim en sonda gta 5 indirdim allah razı olsun epic games belese vermisti o zaman almıstım indirdim en yüksek ayarlarda 100fps de gidip geliyor ama sürekli fps drop yiyorum rdr 2 de yemedim gta 5 de yiyorum online falanda değil düz hikaye modu ve oyun çok pixellesiyor artık çok sinirim bozuldu 1-2 sene önce bir akrabamın rx 570li pc sinde en yüksek ayarlada çok gerçekçi bir sekilde 0 fps dropla oynadığımı hatırlıyorum youtube den de bakınca nerde 2x performans farkı var gerçekten çok sinirim bozuldu ve buraya yazmak istedim biraz uzun oldu ama sorunumun daha iyi anlasılması için biraz detaylı yazmak istedim bu arada pixellesme monitörden kaynaklı büyük ihtimalle monitörüm çok eski 60hz 10 yıllık sey 1360x768 yeni monitör almayı düsünüyorum ama ilk önce ram mi alsam yoksa monitörmü alsam diye düsünüyorum eğer gerçekten bu sıkıntı ram ler den bu kadar kaynaklıysa ram alayım son olarak bu yazıyı gece 4 de yazıyorum noktalama isaretlerine falan hiç bakmadım düz yazdım ondan hatalar çok olabilir bazı kelimeleride yanlıs yazmıs olabilirim ve tavsiye ve çözüm verecek herkese simdi den teşekkür ederim. Almayı düsündüğüm ram: (en son baktığımda 2k dı ne ara 3.5k oldu :( ) akakce.com Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 3200 MHz DDR4 CL16 KF432C16BBK2/32 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-kingston-fury-beast-32-gb-2x16-3200-mhz-ddr4-cl16-kf432c16bbk2-32-fiyati,1362674993.htmlAlmayı düsündüğüm monitör: akakce.com ViewSonic VX2718-PC-MHDJ 27" 1 ms Full HD Curved Pivot Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-viewsonic-vx2718-pc-mhdj-27-1ms-full-hd-curved-pivot-fiyati,1995587964.htmlüstün körü bilgisayarımın özellikleri: İslemci: r5 5600 Ekran kartı: rx6600 Ram : 2x4gb =8gb Ana kart: asrock a320m hdv psu: msi-750w |
Bildirim