Şimdi Ara

Oyunlarda Microstuttering sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
5
Favori
5.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Clastro

Kasanın üstü %50 oranında açık ama fan yok orada
    Kasanızın önünde 3 fan var zannedersem? Birazdan bir değişiklik yapacağız? Önde 3 fan mı var?
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Evet
    Sorunun düzelmesi için herşeyi yapabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

bu konuda size şahsi bi sorum olacaktı, vrm heatsinkleri tek başına yeterli gelmiyo mu acaba? galiba sizin düşünce yapınızın arkasında vrmlerin ısınması dolayısıyla cpuya giden voltajda bi dengesizlik oluştuğu yönünde ve bu da stabiliteyi bozuyor, öyle mi?

arkadaşın anakartında vrm heatsink görülüyor. arkadaş belli ki pek oc işlerine bulaşmamış ramleri bile default kullanıyor. yine de çok mu ısınıyordur? ya da kasada hava çok mu sıkışıyordur?

bi de son olarak, hwinfo64'deki "vr vcc" diye bir sıcaklık görüyorum. genelde 60 70lerde kalıyor. bu vrm ortalama sıcaklıgı falan mıdır? neyi ifade eder? bu sıcaklıgı temel alabilir miyiz vrmlerin ne derece ısındıgıyla ilgili bir fikir edinmek için? öyleyse arkadaş hwinfo64 kurup bu temperature'a bakabilir belki diye düşündüm
    https://www.fosshub.com/HWiNFO.html
    BEnim arkdaşımın başına bu geldi. Adam 2400mhz de kullanırkende stutterın kralını yiyordu gittik 3600mhz ram aldık daha beter oldu. Sonra hava akışını düzenledik sıfır stutter. Yine mikro stutter oluyordur ama gözükmüyor. KEsinlikle bir daha hiçbir oyun teklemedi. aynı sorun 1070ti 32gb ram kullanan abimin makinedede oldu. onun fan ayarlarını turboya aldık onunda sorunu düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 26 Şubat 2020; 17:8:46 >

• Hwinfo yüklü istediğiniz değerlere bakabilirim
    Benin fan ayarlarım defaultta. Ne yapmam gerekiyor şuan?
    Bide sanki benim kasamın önündeki plastik koruma çıkıyordu onuda mı çıkarsam fanlar direk havaya üfler
  • Clastro C kullanıcısına yanıt
    bi bakın istiyorsanız, zarar gelmez. hwinfo'da bi yerlerde vr vcc temperature diye yazar. ama her anakartta çıkar mı bilmiyorum. sizin anakartta çıkması büyük ihtimal :) oyun sırasında ve işlemci ve sistem ısınmışken o değere bakalım. ama kesin bir şey ifade etmiyor olabilir. vamp'ın dediğini yapmak da önemli, yani anakartın bulundugu kısımdaki hava akışının arttırılması hususu
  • quote:

Sorunun düzelmesi için herşeyi yapabilirim
    Öncelikle kasanın çatısına fan takmanız gerekiyor. Eğer işlemciniz oyunlarda 3600mhz nin altına inmiyorsa konu anakart tarafındaki ısılardır. Bütçeniz varsa çatıya 2 tane güzel fan alın. Eğer bütçe yoksa kasanın önündeki en altta duran fanı sökün egzos fanının üstüne tam işlemcinin tepesine dışarıya hava üfleyecek şekilde takın. Bu işlemden sonra msi anakartın fan kontrolcü programını kurun. fAnları da turbo profile alın. Biz bu şekilde ryzen 1600af ve ryzen 2600 kullanılan makinelerdeki takılmaları nerdeyse sıfıra indirdik diyebilirim. Bazen stutterlar oluyor ama örneğin black desert online oyunlarında kalabalık şehir girişlerinde oluyor. Bunlarda işlemciden bağımsız server ve bağlantı ile ilgili konular. Şu an adam bf5 oynuyor 1 aydır bana yine takıldı dediğini duymadım. Ayrıca resident evil 2 de de makinası teklerdi o da bitti. Kendisi kasa fanlarının bu şekilde tepki verdiğini görünce şok oldu.

Kasadaki fan sayısı ve profilleri çok önemli arkadaşlar. Kasaların tamperli camlı olması ya da ışıl ışıl ışık saçması hava akışının düzgün olduğunu göstermez. Eğer kasalarınız ram bölgesindeki havayı tahliye edemiyorsa stutterdan kurtulamazsınız. Bu durumu bende açıklayamıyorum ancak bizim başımıza 2 tane kasada geldi. Birinde çatıda fan olmasına rağmen "silent" profilde dönmesi diğerinde ise çatıda fan olmamasından kaynaklıydı. Bence derhal dediklerimi uygulayın. Sonuç alacağınıza inanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 26 Şubat 2020; 16:45:24 >

• Acaba benim kasamın üstüne takılıyor mu? Dediğinize göre takılıyordurda ben göremedim :/
  • quote:

Acaba benim kasamın üstüne takılıyor mu? Dediğinize göre takılıyordurda ben göremedim :/
    Kasanızın tam modelini yazarmısınız. Ya da satışta olan bir link paylaşın bir bakalım. Fotoğraf çekmekle uğraşmayın

Edit: mesela kasanız bu mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 26 Şubat 2020; 16:57:9 >

Evet bu
  • quote:

Evet bu
    Kasanın içinden tavana doğru monte etmeniz gerekiyor. DAkika 7:20 de çok net bir şekilde vidalama yapacağınız ızgara boşlukları gözüküyor

Biz bu yöntemle 2 de 2 yaptık sorundan kurtulduk. İşallah sizinde sorununuz çözülür. Masraf etmeden önce dediğim gibi en alttaki fanı söküp tavanda egzos fanının üstüne en dibe takın. Hatta onu da yapmadan önce kasanın önündeki tamperli korumayı söküp msi fan kontrolcü programını kurduktan sonra turbo fan ayarıyla bir oyuna girin. Zaten teklemeler azalırsa bilinki kasanız boğuluyor. Ondan sonra alttaki fanı söküp çatıya takın

Tamam deniyorum şimdi teşekkürler bu arada
    Bu fan kontorlcusu ayrı bi programmı yoksa msı afterburnerle mi yapıyorum?
  • quote:

Bu fan kontorlcusu ayrı bi programmı yoksa msı afterburnerle mi yapıyorum?
    GIGABYTE
    B450M S2H (rev. 1.0) | Motherboard - GIGABYTE Global
    https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-S2H-rev-10/support#support-dl-utility

anakartınız bu muydu?

rev1.0 mı yoksa revizyonsuz mu?

• Meraklısına. ryzen 1700x 3.5 ghz, 32gb ram, gtx 1080

bf5 iwo jima 64 kişi multiplayer
    Oyunlarda Microstuttering sorunu

Black desert online

Frame timlere bakacak olursak black desert online oyununa makinan anlık donduğunu görebilrsin. Bu işlemci kaynaklı değil. Bu server ve bağlantı kaynaklı. Yoksa ben zaten 32gb ram ile maksimum ayarda oynuyorum oyunu ama oyun ısrarla 32gb rami doldurmuıyor yapısı gereği. BÖyle olunca da oyun yeni bölge yükledikçe tekliyor.

bf5 frametime bakarsan eğer düşüşleri görebilrsin ama bunlar oyun içinde hissedilmiyor. Bu oyunda işlemci %65-70 kullanılıyor. Tamamen kaos ortamı. İşlemcinin canına okuyor. Bu düşüşler normal. Fakat oyunun donmadığını görebilrinisiniz

Biz bf5 teki donmaları çözdük. MMORPG oyunlardaki donmaların önüne geçemeyiz Bunu da tekrar hatırlatayım

Edit: bf5 100ms göründen kısım oyunun sonudur. Animasyon girmiştir. Harita bitiminde alınan değerdir. Oyunda BDO daki gibi teklediğini görmedim. Zaten yıllardır oynuyoruz. BDO oyununda direk oyun donuyor kısa bir süre. Görülebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 26 Şubat 2020; 17:38:55 >

• Nasıl yani şimdi micro stuttering olayı fanlarla mı alakalı ? Çünkü ben de aynı sorunu yaşıyorum. Tam olarak fan sorunu ile nasıl ilişkili bu olay ? Sıcaklık mı yoksa nedir, tam olarak konuyu açıklarsanız sevinirim.

PUBG de eskiden arada bir olan takılma artık yok gibi tabi sonuca sen bakarsan tam bişey diyebilirsin. Daha fanı üste takmadım onuda birazdan yapıp öyle deniyecem.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.