Şimdi Ara

Oyunlarda Microstuttering sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
5
Favori
4.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Clastro

Bu fan kontorlcusu ayrı bi programmı yoksa msı afterburnerle mi yapıyorum?
    bi de windows hizmetlerden sysmain diye bi hizmet var onu kapatmayı deneyebilir misin:?
    https://www.wagnardsoft.com/ISLC/ISLC%20v1.0.2.2.exe

bunu da deneyelim

ayarlar;
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/r80940

bu arada yukarıdaki arkadaşın sordugu soru da kritik, ramler gerçekten 1x16 mı yoksa 2x8 mi? 1x16 da ciddi bi performans dsorununa yol açabilir

• vamp kullanıcısına yanıt
    orada bir grafik olacak pasta şeklinde, oradaki pastada %99.9 smooth gözüküyordur zaten. programın algoritması hissedebiliecek ve hissedilmeyecek stutterları ayırt ederek o pastayı çıkarıyor arkadaşta da zaten hissedilebilir olanlardan ötürü %2.9 çıkmış

yoksa frametime zıplamaları bu tür oyunların üstüne dağ da fırlatsak olur zaten :) ondan kaçış yok

tabii bu konuda bf5 biraz ekstra sorunlu bi oyun. bizim bi arkadaş var, bu tiny microstutterları bile hissediyor adam. xd bi türlü huzur bulamadı pc oyunculugunda adam.
  • Son attığım fotoğrafa bakar mısın? Öncekiler albiondaydı albionda düzelmedi ama pubg nerdeyse 0 takılmaya indi
  • Bu arada 8x2 şeklindeler
  • Clastro C kullanıcısına yanıt
    bu grafik deneyimini özetliyor zaten, frametime zıplaması yaşamamışsın fazla ama grafiği biraz daha yaklaştırmanda fayda var değerleri tam seçemedim :)

@lautream açıklaması zor ama muhtemelen vdroop denilen olaydır

yani biz şimdi işlemciye bgakıyoruz ve sabit 3.8 ghz görüyoruz ama aslında o hep verimli hep aynı performansı veren 3.8 ghz olmayabilir. aynı şekilde gördüğümüz sabit 1.2 voltaj atıyorum hep sabit 1.2 olmayabilir

istatistiklere yansımayacak şekilde micro vdrooplar yaşanabiliyor. bu droplar genelde vrm ısınmasından ya da vrm yetersizliğinden kaynaklanıyor (vrmnin faz sayısı load line kalibrasyonları falan bi sürü parametresi var ama detaylı olarak ben de bilmiyorum). sonra bu anakartın bilmem ne köprüsü bilmem ne bileşeni falan da vardır. hepsinin bi performans verim sıcaklık üçgeni vardır kendine ait. en güzeli sağlam soğutma ile en azından belli ihtimalleri aradan kaldırmak

tabii sorun kesin budur diyemeyiz ama vamp arkadaş bizzat bu sorunları bu şekilde çşözdüğüne göre bazı kasalarda belli ki fark edilmeyecek şekilde yaşanan sorun bu oluyor. belki sen ve bu konu sahibi arkadaşta da bu şekil bi sorun vardır. denemek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 26 Şubat 2020; 17:59:51 >

• fan control uygulamasınıda buldum. Biraz karışık cevap verdim affola :)
    sen fanları kafadan bi full modda çaliştirip albionu ve kingdomı falan öyle dene. biraz kafa ütüler fanlar belki ama bakarsın işe yarar

ramler 8x2yse o ihtimal de aradan kalktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 26 Şubat 2020; 18:1:39 >
  • Oyunlarda Microstuttering sorunu

Yakşatırdım böyle.
    soldaki 100 ve 200 değerleri 20 30 40 gibi değerlere inecek şekilde yaklaştırın hocam
  • Dostum merhaba. Konuyu ben de takip ediyorum çünkü aynı sorunu yaşıyorum. Sen bu sorunun fanlar ile alakalı olduğunu söylemişsin. Ben de merak ettim fanlar ile bu sorun tam olarak nasıl ilişkili ? Yani sıcaklık ile alakalı mı tam olarak nedir ? Benim mesela kasa da normal sıvı soğutucu var 120x2 fanlara sahip + 3 tane kasa içi hava akışını sağlayan fanlar var. Ben şöyle bir şey yaptım..

Bu diğer 3 fan ı normal fan soketlerine taktım, ayrıca işte işlemci soğutucusu olan radyator un fanları pwm değil, ve o fanları da anakartta CPU soketine takıp bütün fanları ayarlarım anakart'ın bios üzerinden. Bana bu konuyu biraz açar mısın ? Yardımcı olursan çok sevinirim
  • kesin olarak fandandır demedim dostum, muhtemel sebeplerden biri olabilir tabii ki. yukarıda vdroopla ilgili bir şeyler karaladım onu okuyabilirsiniz

kimi durumlarda daha iyi sogutma sağlanınca sorunların çözüldüğü olabiliyor

fanlarınız mevcut ama ne hızlarda çalişiyorlar bazı hızlarda elle hissedilebilecek hava akımı bile oluşturamayabiliyor fanlar. genelde varsayılan ayarlarda da biraz yavaş çalişir fanlar fazla gürültü olmasın diye. biraz hızlandırıp deneyebilirsiniz. aynı şekilde pozisyonları da önemli çatı ve arkada fan olması her zaman iyidir
  • Oyunlarda Microstuttering sorunu
    tamamdır görece daha iyi çalişmiş pubg belli ki. albionda da genel bi sorun olabilir hekaza. hiç denemedim bilmiyorum ama mmorpg oynayan bi arkadaşım vardı black desert oynuyordu bazı yerlerde onda da donmalar oluyordu sanırm mmorpgler genel olarak sorunlu optimizasyonlara sahip
  • Albionun sunucusu amerikada bide pingden kaynaklanıyorda olabilir.
  • Ben yaşadığım bu olayı şöyle çözmüştüm.

Bu takılmalar beni çok yormuştu.Bir baktım Radeon yazılımında wattman hataları dolu.

Sürücülerden 1 yada 2 önce çıkan eski sürücüyü yükledim.

Şimdi yağ gibi gidiyor.Fps kaybı da yaşamadım.Nazar değmesin.

Fan ile bu olayı çözeni ilk defa okudum.Benim kasamda toplam 12 fan var. 9 adet 12 cm 3 adet 14 cm.Yaz aylarında buzdolabı diye kullanıyorum.Fan ile bu iş çözülecekse 12 değil 20 fan takarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CAFE96FA5 -- 26 Şubat 2020; 18:52:46 >
  • Kasamizin çatisi açik degilse ne yapiyoruz takila takila oyuna mahkum mu kaliyoruz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CAFE96FA5

Ben yaşadığım bu olayı şöyle çözmüştüm.

Bu takılmalar beni çok yormuştu.Bir baktım Radeon yazılımında wattman hataları dolu.

Sürücülerden 1 yada 2 önce çıkan eski sürücüyü yükledim.

Şimdi yağ gibi gidiyor.Fps kaybı da yaşamadım.Nazar değmesin.

Fan ile bu olayı çözeni ilk defa okudum.Benim kasamda toplam 12 fan var. 9 adet 12 cm 3 adet 14 cm.Yaz aylarında buzdolabı diye kullanıyorum.Fan ile bu iş çözülecekse 12 değil 20 fan takarım.
    Sizdeki sorun yazılımsal olmuş. Bizdeki tamamen ısı kaynaklıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3042DE2E5

Kasamizin çatisi açik degilse ne yapiyoruz takila takila oyuna mahkum mu kaliyoruz?
    TEk çözüm kalıyor klasik kasanın yan kapağını açmak. Bundan 15 yıl önce kasa soğusun diye kapağı açıp vantilatör dayayan arkadaşımı bilirim. En klasik yöntem kasanın yan kapağı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clastro

PUBG de eskiden arada bir olan takılma artık yok gibi tabi sonuca sen bakarsan tam bişey diyebilirsin. Daha fanı üste takmadım onuda birazdan yapıp öyle deniyecem.
    Isı dediğim gibi anlık takılmaya sebebiyet veriyor. Ayrıca oyun oynarken kasanın üstündeki toz filtresini de kaldırın. O da içerde ısı kalmasına sebep oluyor.

• vamp kullanıcısına yanıt
    Şimdi olay oraya hava tutmak mi yoksa oradaki havayi tahliye etmek mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.