Şimdi Ara

Oyunlarda Microstuttering sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
5
Favori
4.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında bildiğin benchmark varsa onda bu testi yapayım en güzel sonucu öyle alırız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clastro

Aslında bildiğin benchmark varsa onda bu testi yapayım en güzel sonucu öyle alırız?
    En güzel benchmark sizin deneyiminiz. Oyunlarınız en başta takılarak devam ediyordu. Yamacı kardeş bu prrogramı önerdi ve o pastada da %2.5 kayıplar olduğunu söyledi. Şimdi gördüğüm kadaeıyla öyle bir kayıp yok. Bende fan profilleri ve konumlarının oyunları anlık dondurduğunu ve takılmalara sebep olduğunu söyledim. Burda forum olarak insanların sizden beklediği şey fanların yerini değiştirince oyundaki gözle görülür takılmaların yok olması ya da azalıp azalmaması aslında. Bu konuya açıklık getirmeniz gerekiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Dark n10 advancedde dedigin durum var ssd ye oraya yer vermişler üvey evlat gibi ve kapak mesafesi çok sığışık dediğiniz gibi meydana koymak gerekiyor.
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Akasa 5.25" Multi-Fonksiyonel 2.5"/3.5" SSD / HDD Dönüştürücü Aparat (AK-HDA-05) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/akasa-5-25-multi-fonksiyonel-2-5-3-5-ssd-hdd-donusturucu-aparat.html

Bundan alıp optik sürücü bölümüne SSD veya HDD takabilirsin.

• Evet PUBG de gözle görülebilir bir azalma oldu. Ama inan ki 2 3 yıldır bu problemi çektiğim için direkmen aklım diğer oyunlarda düzelmişmidire kayıyor o yüzden benchmarkda yapalım istersen dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clastro -- 28 Şubat 2020; 12:45:18 >
  • İyi oldu teşekkürler bundan haberim yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet PUBG de gözle görülebilir bir azalma oldu. Ama inan ki 2 3 yıldır bu problemi çektiğim için direkmen aklım diğer oyunlarda düzelmişmidire kayıyor o yüzden benchmarkda yapalım istersen dedim.
    Diğer oyunlarda da etkisi olmuştur muhtemelen. Siz bf5 oynasaydınız takılma nedir o zaman çileden çıkardınız. oyun ısı yüzünden black desert online gibi takılıyordu bizde. Nerdeyse 5 saniyede bir donarak gidiyordu. Sonra fanlarla düzelttik.

Arkadaşımızın sıkıntısının çözümüne istinaden foruma duyuru yapalım. Oyunlarda düşük fan devirleri ile girmeyin ve kasanın çatısında mutlaka bir fan bulundurun.

• Clastro C kullanıcısına yanıt
    Bu hangi program?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Bi süredir il dışındaydım dün geldim. AMD'nin yeni driverini yükledim takılmalar eski haline döndü. DDU ile tekrar eski sürüme döndüm ama değişen bişey olmadı hala takılıyor. Bu sorun ekran kartı ile monitor arasında kararsızlıktan dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü sizin verdiğiniz programı çalıştırdıgımda bazen takılmalar gidiyor bilgisayarı kapatıp açtığımda takılmalar tekrar geliyor nasıl oluyor diyecek olursanız o programı açınca ekran gidip geliyor bi ihtimal takılmalar o ara gidiyor. Monitoruda geçen yaz değiştirmiştim belki düzelir diye ama sonuç değişmedi :/
  • quote:

Bi süredir il dışındaydım dün geldim. AMD'nin yeni driverini yükledim takılmalar eski haline döndü. DDU ile tekrar eski sürüme döndüm ama değişen bişey olmadı hala takılıyor. Bu sorun ekran kartı ile monitor arasında kararsızlıktan dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü sizin verdiğiniz programı çalıştırdıgımda bazen takılmalar gidiyor bilgisayarı kapatıp açtığımda takılmalar tekrar geliyor nasıl oluyor diyecek olursanız o programı açınca ekran gidip geliyor bi ihtimal takılmalar o ara gidiyor. Monitoruda geçen yaz değiştirmiştim belki düzelir diye ama sonuç değişmedi :/
    BElliki sizde değişik bir problem var. Çözümü de kolay değil gibi. Kasa içi soğutmalardan da fayda gelmemiş. Ara ara tespitlerinizi tahminlerinizi paylaşırsanız belki bir yerlerden yakalarız yine

• Dpc latency programını indirip kontrol ettiniz mi ? Stutter sorunu birden çok sebebi var.. Ben senelerdir 69 70 dereceyi geçirtmiyorum. 70 dereceyi geçerse bariz bir şekilde fps drop yiyorum
    1700 var bende de , ocsiz hali bile sıkıntı yoktu, şehir merkezlerinde fps hep düşük zaten.
  • Çok güzel bilgiler hepinize Teşekkürler.
    hele verdiğiniz program bir harika.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whitebeard.

1700 var bende de , ocsiz hali bile sıkıntı yoktu, şehir merkezlerinde fps hep düşük zaten.
    Mesela şehirlerde düşük fps derken 60 fps nin altı mı? 80-90 fps mi?

60 fps altı. overclocksuz 2133 mhz de idi ramler. artık oynamıyorum gerçi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whitebeard.

60 fps altı. overclocksuz 2133 mhz de idi ramler. artık oynamıyorum gerçi
    Şu an oyun daha performanslı. Ramlerinizde o dönem bu düşük fps de etkili olmuş.
  • Battlefield V'de ve neredeyse oynadığım tüm oyunlarda yaşadığım microstutter'lar aşağıdaki konudan alıntıladığım kısmı denemeden sonra çözüldü.
    https://forum.donanimhaber.com/hersey-daha-yumusak-ve-stutter-siz-oyun-keyfi-icin-pc-hantallasip-kasiyorsa--137072542

quote:

NVIDIA kontrol panelde sılk smoothness (ipek pürüzsüzlüğü) ayarını ekleme:

"Ipek pürüzsüzlüğü, değişken tahmin edici CPU veya GPU iş yükünün neden olduğu oyunlarda, animasyon tahminini ve post render düzleştirme tamponunu kullanarak animasyonu ve sunum ritmini yumuşatarak stutterları azaltır. "

NVIDIA profile ınspector’de other altında sılk smoothness (ipek pürüzsüzlük) adında bir ayarlama var stutter’ı önlemeyi amaç edinen bir ayardır ve varsayılan ayarı “düşük” derecesine ayarlanmıştır. Bu ayarın derecesini Ultra olarak ayarladığımda sanki sinematik bir görüntü elde ettim. Ultra ayarında artan giriş gecikmesine rağmen işe yarıyor özellikle de orta derecesine ayarlamak daha ideal gibi gerci oyundan oyuna değişebilir ama single oyunlarda bunu kullanabilirim diye düşünüyorum. Hatta bu sılk smoothness özelliğini kullanırken giriş gecikmesini düşerebilmek için yine aynı yerde bulunan maximum frames allowed’in ayarının değerini “ 0 “ yaptıktan sonra sılk smootness ayarlarıyla denemeler yapılabilir.

Giriş gecikmesinin çok önemli olduğu oyunlarda oyun stutter yapmıyorsa bu sılk smoothness ‘in varsayılan olarak ayarlanmış olan düşük ayarı yerine onu tamamen kapatmak daha iyi olabilir ve sonrada NVIDIA profile ınspector’de other altında bulunan maximum frames allowed ayarını da 0 yapmak giriş gecikmesini iyice düşerebilir. (Ayrıca bu ayarı fastsync ile beraberde deneyebilirsiniz).
    NVIDIA profileınspectorde sılk smoothness ayarları,
    0x00000000 = düşük
    0x00000001 = orta
    0x00000002 = yüksek
    0x00000003 = Ultra
    0x00000004 = kapalı

NVIDIA profile ınspector’de other başlığı altındaki sılk smoothness ayarını NVIDIA konrol panelde görüntülemek için önce aşağıdaki regedit adresini açın ve burada mouse sağ tıklayıp yeni bir dword (32 Bit) değeri oluşturun ve değer adını da enablerıD61684 yapın ve değer verisini de onaltılık 1 yapın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Regedit konumu = HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ nvlddmkm\FTS

Yukarıdaki regedit ayarlamalarını yaptıktan sonra NVIDIA profile ınspector’de unknown başlığı altında 0x00666634 ayarını önce “0x00000001” yapın ve sonra NVIDIA konrol paneli açın ve 3D ayarlarının yönetilmesi bölümüne bakın genel ayarlar altında sılk yumuşaklığı adında yeni aktif halde bir ayar görebilmelisiniz fakat program ayarları kısmına geçip herhangi bir oyunun ayarlarını görüntülediğinizde pasif halde ve hatta “bu uygulama için desteklenmiyor” olarak görebilirsiniz. Bu ayarı burada aktifleştirmek ve tüm ayarlamalarıyla deneyebilmek için: NVIDIA profile ınspector’de ilgili oyunun ayarlarını açın other başlığı altında 0x00666634ayarınının değerini “0x00000001 (sılk test app)” ile değiştirin ve sonra NVIDIA konrol paneli açıp ilgili oyunun ayarlarını baktığınızda artık tamamen aktif olduğunu göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 11 Mart 2020; 16:59:7 >

Bu sorun yüzünden dediğim gibi 3 bilgisayar değiştirdim şuan 4. bilğisayarımdayım :(
  • TaymekHoldem kullanıcısına yanıt
    Dpc latency programını kullanmayı bilmiyorum ne yazık ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

Battlefield V'de ve neredeyse oynadığım tüm oyunlarda yaşadığım microstutter'lar aşağıdaki konudan alıntıladığım kısmı denemeden sonra çözüldü.
    https://forum.donanimhaber.com/hersey-daha-yumusak-ve-stutter-siz-oyun-keyfi-icin-pc-hantallasip-kasiyorsa--137072542

quote:

NVIDIA kontrol panelde sılk smoothness (ipek pürüzsüzlüğü) ayarını ekleme:

"Ipek pürüzsüzlüğü, değişken tahmin edici CPU veya GPU iş yükünün neden olduğu oyunlarda, animasyon tahminini ve post render düzleştirme tamponunu kullanarak animasyonu ve sunum ritmini yumuşatarak stutterları azaltır. "

NVIDIA profile ınspector’de other altında sılk smoothness (ipek pürüzsüzlük) adında bir ayarlama var stutter’ı önlemeyi amaç edinen bir ayardır ve varsayılan ayarı “düşük” derecesine ayarlanmıştır. Bu ayarın derecesini Ultra olarak ayarladığımda sanki sinematik bir görüntü elde ettim. Ultra ayarında artan giriş gecikmesine rağmen işe yarıyor özellikle de orta derecesine ayarlamak daha ideal gibi gerci oyundan oyuna değişebilir ama single oyunlarda bunu kullanabilirim diye düşünüyorum. Hatta bu sılk smoothness özelliğini kullanırken giriş gecikmesini düşerebilmek için yine aynı yerde bulunan maximum frames allowed’in ayarının değerini “ 0 “ yaptıktan sonra sılk smootness ayarlarıyla denemeler yapılabilir.

Giriş gecikmesinin çok önemli olduğu oyunlarda oyun stutter yapmıyorsa bu sılk smoothness ‘in varsayılan olarak ayarlanmış olan düşük ayarı yerine onu tamamen kapatmak daha iyi olabilir ve sonrada NVIDIA profile ınspector’de other altında bulunan maximum frames allowed ayarını da 0 yapmak giriş gecikmesini iyice düşerebilir. (Ayrıca bu ayarı fastsync ile beraberde deneyebilirsiniz).
    NVIDIA profileınspectorde sılk smoothness ayarları,
    0x00000000 = düşük
    0x00000001 = orta
    0x00000002 = yüksek
    0x00000003 = Ultra
    0x00000004 = kapalı

NVIDIA profile ınspector’de other başlığı altındaki sılk smoothness ayarını NVIDIA konrol panelde görüntülemek için önce aşağıdaki regedit adresini açın ve burada mouse sağ tıklayıp yeni bir dword (32 Bit) değeri oluşturun ve değer adını da enablerıD61684 yapın ve değer verisini de onaltılık 1 yapın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Regedit konumu = HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ nvlddmkm\FTS

Yukarıdaki regedit ayarlamalarını yaptıktan sonra NVIDIA profile ınspector’de unknown başlığı altında 0x00666634 ayarını önce “0x00000001” yapın ve sonra NVIDIA konrol paneli açın ve 3D ayarlarının yönetilmesi bölümüne bakın genel ayarlar altında sılk yumuşaklığı adında yeni aktif halde bir ayar görebilmelisiniz fakat program ayarları kısmına geçip herhangi bir oyunun ayarlarını görüntülediğinizde pasif halde ve hatta “bu uygulama için desteklenmiyor” olarak görebilirsiniz. Bu ayarı burada aktifleştirmek ve tüm ayarlamalarıyla deneyebilmek için: NVIDIA profile ınspector’de ilgili oyunun ayarlarını açın other başlığı altında 0x00666634ayarınının değerini “0x00000001 (sılk test app)” ile değiştirin ve sonra NVIDIA konrol paneli açıp ilgili oyunun ayarlarını baktığınızda artık tamamen aktif olduğunu göreceksiniz.
    Keşke bunun AMD versiyonuda olsaymış

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.