eyvallah. uğraşıyorum inşallah hallolur |
Oyunlarda parlama ve çizgiler çıkması PC rtx 3060 ti (2. sayfa)
-
-
frekansı düşürüp denedim bu sefer daha az oldu parlama çizgi falan ama yine oldu , biraz daha fazla oyunda kaldı ama gene oyundan attı
-
O zaman sorunun kaynağını bulmuşsun biraz daha düşürüp denemeler yap istersen. Gene olmazsa bilmiyorum ne yapılabilir ki. İçini açıp temizleyip sıfır macun ve paste alsan yararı olur mu pek sanmıyorum ama elde o kalıyor. Acaba lhr ı kırıp mı mining yapılmış o da bir ihtimal
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 5 Temmuz 2022; 14:33:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Marka model yazmiyor ama bellekler hynix mis. Benim yukarida saydigim modellerde bellekler samsung.
Lhr (mining kilitli) ise dedigim gibi biraz daha fazla kazanabilmek icin vram'lerin icinden gecmis olabilir. İci acilmamistir belki, dogru olabilir. Görmedim.
Suan vram hizini msi afterburner memory clock ayarindan -200mhz yaparak deneyebilir misin?
Sen -400, -500 bile deneyebilirsin.
Öncelikli olarak karti iade etmeye calis....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 5 Temmuz 2022; 14:39:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
LHR si NON-LHR si kalmadı ki 2.ayın sonunda kırıldı hepsi.Özellikle LHR olan kart ile TON -ETH combosu yaptı millet gpu 60-65 lerde ram 85-95 de gitti geldi. Tabi doğal olarak bord sıcaklıkları da aldı başını gitti. Bende 4 tane sistem var 6600xt-6700xt-satılan gamerock 3080-sea hawk 3080 . Kart üreticileri bunları oyun için tasarladığından baya baya bildiğin çok dandik pad leri takıyorlar. Örneğin sea hawk 3080 nin padleri gamerock 3080 nin kinden kötü ama teori de sea hawk daha üst bir model. Mesela giga yı sevmez madenciler çünkü v1 v2 lerin termal padleri çok çok zayıftı sonradan düzeltildi.
Öte yandan oyunlarda belleklerin max görebileceği seviye ile tasarım uygulamalarında görecekleri değerlerde farklı. Uygulamanın neye yüklendiği önemli .Madencilik uygulamaları bambaşka bir konu insanların o savunduğu 90 derece normal hikayesi aslında normal filan değildi.Hiç bir üretici gddr6x i 7/24 90+ derecede çalışacağını ön görmedi.Çünkü oyunlarda ve tasarım uygulamalarında bu seviyeler imkansızdı en baz model bile ki (ventus 3080) kullandım 76 dereceyi geçmiyordu belleklerde.GDDR6 ve GDDR5 daha şansılı bu konuda.
Delimisin kardeşim niye araştırıyorsun dersen bunları yapan arkadaşlarım var hatta asic makine sahipleri de var aralarında. Ben bilmiyor muyum 17 18 k ya 3090 almayı elimin altında ama almam biliyorum nasıl kullanıldığını.
Yakın zamanda şöyle bir tecrübem oldu malum fiyatlar düşüyor bende hazır düşüyorken 1 üst seviyeye geçeyim dedim. Nasılsa düşmesi çıkması beni bağlamıyor ürün satıp alıyorum çünkü.Gamerock 3080 ekran kartımı sattım kendime 3080ti 3090 bakıyorum. 2 tane kartı yerinde test etme şansım oldu biri giga 3080ti gamıng oc biri de suprime 3090 . 2 kartın da her yeri sıvı yağ gibi akıntı içinde bilmeyen birine silip verirsin onu anlamaz ama bilen insan o sıvının termal pedlerden geldiğini bilir. Ben %90 kartın bellek arızası olduğunu düşünüyorum arkadaş belleklerin frekansını aşağı çekerse ve biraz düzelme görürse olay çözülür. Yok çektiği halde olmuyorsa tamiri mümkün ama masraflı.
-
Diğer arkadaşa yazdım o arada olay çözülmüş bile msi afterburner uygulamasından dediğim değerleri girip dener misin.
power limiti %90 na çek
core clock -300 yap
memory clock -800 gir
Fanı %80 ne al tekrar test yap
-
Model gigabayt 3060 ti 3 fanlı modeli
Mermory clock hızını azalttım 400 kadar çok az oldu parlama çizgiler falan teşekkürler.
Memory clock azalttığımda neden kayıp oluyor. fps falan mı düşer
-
Sormak istediğim bir kaç şey var.
Kart marka model nedir? 16x giriş kısmında her hangi bir yağlanma var mı (yapış yapış bişi olur fark etmemek çok zor)
Cpu dereceleri 80 lere mi geliyor ben mi yanlış görüyorum videoda.
Bunun dışında kart sabit 1.000v da takılı kalmış gözüküyor. Buda overclocklandığı anlamanına gelir.
Hangi ayarları denediniz?
uv yapmayı denediniz mi ??
Bu sorulara cevap verebilirseniz. Yardımcı olmaya çalışayım size.
Akşam eve geçtiğimde teamviewer üzerinden kartınınız oc/uv ayarlarınada bir ayar çekilebilir.
Bunun dışında her mining yapandan kart almak doğru bir işlem değil. Aldığınız kişiyi iyi analiz etmeniz lazım. En az 5 saat çalıştırılmış bir sistemden hiveos görüntüsü almanız ve ortam sıcaklıklarını kartların ne şartlar altında çalıştırıldığına bakmanız lazımdı.
Ne kartlar çalıştırılıyor 70-80 derece gpu sıcaklıkları var bırakın vram değerlerinin sıcaklığını.
Ayrıca 3070ti ve üstü cihazlarda vramlerde sıcaklık sensörü mevcut. O yüzden kullandığınız kartın vram sıcaklığı konusunda net bilgi alma şansınız yok.
Teorik olarak ise
Gpu sıcaklığı üzerine +30 derece konulabilir. Tabi bu teorik bir şey.
-
Hal bu ki sadece eth yahut dagger ile yapsalar bunlarin hic biri olmayacak. "Bu sebeple mining yapilan kartlar alinmaz" ön yargisi hakli cikar, cünkü kimin ne sekilde yaptigi bilinmiyor. Diger yandan hynix ve samsung bellekli modeller var. Suan bir kez daha görmüs oldum ki non lhr kartlara sahip kisiler cok sansli... Mining düzgün yapildigi takdirde zararsiz olmasina karsin, yanlis ellerde bu tip sonuclar da dogurabilir. TR garantisi olmayan hicbir karti almamak gerekiyor anladigim kadariyla...
Sorun vramlerde, memory hizini düsürünce hafif bir düzelme mevcut diyor.
Hocam süper oldu senden önceki arakdaşın dediğini yaptım memory clock 400 geri çektim biraz düzeldi.
suan senin dediklerini de uygulayınca neredeyse hiçbirşey yok bariz büyük renk kaymaları olmadı hiç çizgileşme de olmadı sanki birkaç defa ufak bi parlama oldu gibi
bu arada memory clock en fazla 500 geri çekebildim 800 olmuyor msı afterburnerda
-
sayi yazan yere cift tikla, manuel -800 yaz olur.
Teşekkürler herkese şuan çok büyük bir problemi nasıl çözeceğimi öğrenmiş oldum.
Merak ettiğim nokta Bu core clock ve memory clock değerlerini düşürünce ne gibi kayıplar oluyor.
Biraz önce AC Valhalla da benchmark testi yaptım. Ekranda fps 55 65 arası gidip geliyordu ve ne çizgileşme ne de parlama olmadı çok güzel çalışıyor.
Clock hızlarını düşürmeden önce de benchmark yapmıştım yine fps bu değerlerdeydi ama çok daha oynaktı 50 nin altına da düşüyordu ve ekranda çizgileşme parlama oluyordu.
sanki şuan clock ayarları ve voltaj ayarı azaldı ama performans arttı gibi. Tam olarak anlamadım ama şuan çok güzel oldu teşekkürler tekrar.
-
Benim dediğim değerler ile olay düzeliyorsa kart aşırı zorlandığı için yıpranmış demektir. Şimdi yapabileceğiniz kendinize sormanız gereken 3 şey var bence
1-Kartı kaç paraya aldınız ? Ucuz mu
2-Bu değerler ile oyun performansı sizi tatmin ediyor mu ?
3- İade şansı var mı ?
Bunlar sorulması gereken sorular. Benim dediğim değerler kartı neredeyse %15-20 arası performans düşürtüyor yani kart 3060ti ama neredeyse 3060 seviyesine düşüyor olabilir. Çok çok ucuza aldıysanız böyle kullanacaksınız ama ilerleyen zamanlarda bu değerlerde kurtarmaya bilir.Problem ilerleye bilir yani birde video da tam göremedim kart bir ara 80 dereceyi mi gördü ?
-
1080ti miningde tercih edilen bir kart mıdır ?
-
Madenci cihazı mefta olmuş ürün
Geçmiş olsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Biraz ucuza aldım evet ama iade edebilirsin dedi adam onu düşünüyorum şimdi. Bu değerler ile bu oyun performansı beni tatmin ediyor zaten hikayeli oyunlar oynarım genelde fps biraz düşmesi sıkıntı değil AC valhalla da 4 5 fps düşmüş gibi yotube videolarında baktıklarımla karşılaştırdım. mesela AC valhalla var suan bu oyunu belki 2 3 ayda anca bitiririm çok aşırı oyun oynayan birisi değilim . onun yanında da gtav oynamamıştım onu oynamayı düşünüyorum o da sürer baya.
Isınma da 60-70 arası 80 90 civarına çıkmıyor.
-
https://www.ixbt.com/3dv/asus-rog-strix-geforce-rtx-3070-oc-edition-review.html
gibi termal kamera ile bakilan reviewlerde vram sicakligi bir nebze fark edilebilir. Hot spot nasil hesaplaniyorsa, vram sicakligida algoritma ile tahmin ediliyor diye biliyorum.
simdi sadece bakmak icin actim miningi bu sekilde algoritma ile okunuyor;
%100 dogruluk olamaz, sensörler bile %100 degildir. özel ölcüm cihazlari oluyor yahut termal kameralar yardimci olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 5 Temmuz 2022; 15:28:36 >
-
iade et bence de... adam da kabul ettiyse durma
-
Böyle konuları çok görürüz gibi görünüyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
mining yapilmasa dahi suan tercih edilmeyecek bir kart... ayni seyler yahut farklisi bu kartinda basina gelebilir. Bu karta sahip olanlara degistirin yenileyin seklinde öneride bulunuyoruz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X