msı afterburner ayarını her pc açıldığında yapmam mı lazım? Sürekli bu şekilde çalıştır diye bir şecenek var mı? |
Oyunlarda parlama ve çizgiler çıkması PC rtx 3060 ti (3. sayfa)
-
-
Bu kartı kesinlikle iade et ne kadar ucuza almış olursan al hiçbir kârı yok sana, bir söz var ucuz mal kullanacak kadar zengin değilim diye şu an oyun oynama hevesini bırakmanız gerekli. İade edin bu kartın yerine 6600 dahi alsanız çok iyi iş yapmış olursunuz ve ikinci el almayın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ayarlardan bilgisayar basladiginda calistir secenegi var, bu profili kaydedip secersen, her basladiginda bu sekilde calisir. Ama durumun kötüye gitme olasiligi oldugunu unutma, bir gün komple yesil ekran yahut komple görüntünün gitmesi veya farkli sorunlar yasama ihtimalin var. Kart güvenilir degil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bilmediğimden soruyorum bu vramlere zarar verme mevzusu sadece miningte var galiba 7/24 oyun oynasan ne gpu ne vram arızası veren gpu görmedim ben bu miningte nasıl sıcaklıklara çıkıyorsa artık gpuya benim bildiğim kadarıyla yüksek sıcaklık zarar veriyor başka türlü ihtimal varmı bilmiyorum o yüzden ucuzda olsa 2.el mining kartı asla almam
-
Evet hocam bunları biliyorum. Fizik lab'da bu tarz testleri kendimde gerçekleştirdiğimde sürekli farklı sonuçlar verdiği için standart sapması absürt değerlerde oluyor.
Bu yüzden ortama +30 derece sıcak kabul etmek daha mantıklı oluyor.
Test ettiklerim arasında
1660ti/1660s
2070s
3070ti/3080/3080ti/3090
rx580/590
kartları mevcut. Ben bu işleri hobi niyetine yaptığım için keyifli oluyor.
Sizin denediğiniz algoritmalarda en azından fikir verebilecek düzeyde oldukları için iş göreceklerdir.
Tabi elektronik şans işi aynı seri kartlarda bile çok farklılıklar mevcut iken marka model tasarım ve revizyonlara ayrıca bakmak gerekiyor. Ama bu kadar teknik detay için işi komple bu yönde yapmak lazım.
Termal pad değişimi yaptığım aynı banttan seri olarak çıkmış 3080ti ler mevcut- İnno3d İchill 4x kartları. Seri numaraları peşpeşe 240-241-242-243-244 şeklinde idi ürünlerin bunlarda bile çok farklılıklar mevcuttu. Termal pad kalınlıklarından vram lerin montajından kaynaklı yüksekliklerinin değişmesine kadar bir çok faktör olabiliyor. Kimisinde microchipler de farklı. Kapasitör markaları farklı gibi gibi farklı durumlar mevcut.
Unutmamak gereken elektroniğin şans faktörünün olduğu ve bu tür ürünlerde en kısa sürece bir çok testi yapıp gerekirse iade edilmesi gerektiğidir.
2. El de alımlarda ise alıcıdan 1 haftalık iade süreci istenmesi ve kartların benchmark testlerinin videolarının istenmesi mantıklı olacaktır.
-
iade imkanınız varsa hiç uğraşmayın iade edin.
Bilmediginden sormussun, cevap vereyim. Konu icerisinde konustugumuz gibi ve SS lerini bir önceki sayfada paylastigim sekilde algoritmasina göre degisen bir durum. Gpu focuslu bir algoritma ile vram sicakliklari programlardan (yine algoritma ile) okudugu kadariyla gayet serin calismakta... Vram algoritmali mining ile daha sicak calisabilmekte ama yine bu sekil 80-90 lar ben görmedim. Her seyin basi miningde dogru optimizasyonu yapmak. 58mh/s yerine 62mh/s kazmak icin kartin bir yerlerini parcalamaya gerek yok. Diger yandan yukarda arkadasimizin bahsettigi gibi lhr kartlari tonð beraber hem gpu hem vram seklinde kasarak mining yapanlar varmis. Onun kendi edindigi bilgiye göre 80-90 derecelere cikabiliyormus. Ben bu tonð olayini bilmiyordum. Mining suan ikiye ayriliyor, bilincli yapanlar ve suursuzlar seklinde. Hal böyle iken rtx 3060ti ve rtx 3070 ler dahi alinmaz. Cünkü kimin ne sekilde yaptigi belli degil. Ben gpu algoritmali test ettigim mining isleminde bir önceki sayfa da ki sicakliklari elde ettim. Bu benim kendi tecrübem. Diger yandan suursuzlar oldugu müddetce mining kartlara güvenmeyenler oldukca haklilar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
anladım bilinçli olduktan sonra zaten gpu bozmak zor iş bir arkadaşım sadece oyun oynanan bir gpu kolay kolay bozulmaz diyordu ev kullanıcılarından almak lazım kartları
-
Onlarinda suursuzu var merak etme :)
3-5fps daha fazla alabilmek icin vram,gpu overclock falan yapiyorlar, ne bileyim puan yaristiriyorlar. Aldigin insana göre degisiyor iste, ikinci el oldugu icin mümkün mertebe garantili kartlara yaklasmak lazim.
Konu sahibi kac paraya aldiysa, ne söylüyor ne de karti geri vermek istiyor, satici geri almayi kabul etmis üstelik.
ne güzel geri almayı kabul ettiyse sevindim onun adına mümkün oldukça ben herşeyin sıfırını ve kalitelisini almaya bakarım ucuz etin yahnisi yenmiyor
-
Satıcı geri almayı kabul etti ama benimde kartı test etmem geç oldu biraz alırken sadece funmurk yapmıştım orada bi sıkıntı olmadı tmm alıyorum dedim adama. 1 hafta sonra sağlam bikaç oyun yükledim pc ye o zaman bu sıkıntı oldu. 1 haftadır hiçbir sıkıntı yok çünkü ağır işlerde kullanmamıştım. Şuan satıcı ile tekrar iletişime geçtim hala geri iade alırsa yollarım zaten ama almazsa da tek suç onun değil adam güzel test et beğenmezsen ver dedi ben 1 hafta sonra anca sağlam test edebildim yoğonluğumdan.
-
Adam alırsa kesin geri ver, ilerde bu kartı satarken başın çok ağrır. Mining işinden anlayanlar, ramlerin üzerine özel termal pad yapıştırıp öyle mining yaparlar ki ramler bu şekilde cortlamasın.
Ayrıca ramler bu duruma gelmişse, tamamen gitmesi de çok uzal bir ihtimal değil.
-
Hocam iade etmemek çok büyük yanlış olur. İleride o vramler hic calisamaz duruma gelecek muhtemelen düşük performansla kullandığızla kalacaksınız.
Vramlerin belli bir ömrü var. Benim önceki kartimda bu yaklaşık 10 sene sürdü. Muhtemelen miningde bu süre inanılmaz kısalıyor.
O arkadaş troll hocam. Ciddiye alıp yazmaya deymez.
-
OCCT'de bir VRAM testi denemek şart (%95 ve 20 dakika olacak şekilde) Ayrıca Furmark ve OCCT GPU CORE testi de şart. Eğer bunlarda problem çıkıyorsa, ekran kartı bitik demektir.
-
Artifacting Ram ya da ramleri kontrol eden çip arızasıdır. Tamiri masraflı olur.
Adam iade kabul ediyorsa bence kesin iade et. Sorunlu ürün elden çıkarırken de sorun çıkarır. 2.elden mining yapmadığına emin olduğunda alman lazım öyle dürüst birini de bu zamanda bulman zor. Yapılmış karta yapılmadı deyip elden çıkarmaya çalışıyorlar.
Nvidia MODS/MATS diye bir bellek test yazılımı var fakat çok ileri seviye bir program. İnternetten bulabilirmisiniz bilemiyorum. Zaten normal kullanıcılara yönelik bir program değil.Kendimde hiç kullanmadım. Hangi çipin arızalı olduğuna kadar gösterir. Geçmiş olsun.
Miningten çıkma kart almayın, belleklerde elektromigrasyon olabilir dediğimde forumdaki sözde çok bilgili miningçi kendi malını övmeye çalışan belleklerde mekanik birşey olmadığından yıpranmayacağını ileri sürenler tarafından topa tutulmuştum. Buyrun işte. Kartınızdaki hasarlı bellek tespit edilip değiştirilirse sorun çözülür gibi. Belki sadece belleklerin beslemesinde sorun vardır. Belki termal pad değişimi uygulaması yanlış yapılmıştır ve reballing işlemi yapılması gerekiyordur.
Hasarlı belleğin marka modelinin aynı olması gerektiği için temin etmek çok zor. En azından markasının tutup timingleri daha düşük bir bellek ile değiştirilmesi gerekiyor.
Youtubedeki teknik takip kanalında benzer yazılımlar ile kartlar test ediliyor. Oradaki elemana tamire gönderebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 6 Temmuz 2022; 17:25:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X