Şimdi Ara

OYUNLARDA TAKILMA SORUNU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR; BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLERİNİ KISACA YAZAYIM;

AMD 6000+ (3.0 GHz) İŞLEMCİ

ASUS M2NX PLUS 16X 940P ANAKART

ZOTAC 8800 GT EKRAN KARTI

2 GB DDR2 800 MHZ KİNGSTON RAM.

asus 350 W ÇIKIŞ VAR.

SORUN ŞU Kİ PC Yİ YENİ KURDUM BÜTÜN OYUNLARI DENEDİM, crysis, cod4, total war vb... bütün oyunlarda ilginç bir şekilde 14 sn düzgün 14 sn takılarak çalışıyor sonra tekrar 14 sn düzgün 14sn takılıyor. süre tuttum aynen bu şekilde. hiç sektirmeden bu sorun devam ediyor. sadece oyun içinde değil oyun menülerinde de aynı sorun ortaya çıkıyor.

bir el atarsanız sevinirim. bu arada bütün güncellemeleri yaptım. bios güncellemesi ile alakalı olabilir mi? veya çıkış güçsüz mü geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fobia -- 24 Şubat 2008; 15:37:40 >

• Hocam öncelikle benim dikkatimi çeken güç kaynagın öyle bir sisteme 350 wattlık bir güç kaynagı kaldırmaya bilir. Bence en az 550 wattlık gerçek güç veren bir güç kaynagı ile dene...
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil666

Hocam öncelikle benim dikkatimi çeken güç kaynagın öyle bir sisteme 350 wattlık bir güç kaynagı kaldırmaya bilir. Bence en az 550 wattlık gerçek güç veren bir güç kaynagı ile dene...
    başka bir sorun olabilir mi? banada güç kaynaklı geliyor, internette araştırdım bu tip bir sorunla karşılaşan görmedim. dediğim gibi işin ilginci aralıklı ve düzenli olması acaba başka bir şey olabilir mi diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fobia

başka bir sorun olabilir mi? banada güç kaynaklı geliyor, internette araştırdım bu tip bir sorunla karşılaşan görmedim. dediğim gibi işin ilginci aralıklı ve düzenli olması acaba başka bir şey olabilir mi diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Güç kaynağın yetmiyordur.
  • quote:

Alıntıları Göster
    tamamen güç kaynagı garantı verebılırım dostum
  • quote:

Alıntıları Göster
    ilginç bi sorun hiç duymamıştım ama güç kaynağındandır büyük ihtimalle
  • quote:

Orijinalden alıntı: codermaster

ilginç bi sorun hiç duymamıştım ama güç kaynağındandır büyük ihtimalle

Alıntıları Göster
    peki kaç wattlık bir güç kaynağı bu sorunu halleder tavsiye edebileceğiniz var mı?
  • quote:

peki kaç wattlık bir güç kaynağı bu sorunu halleder tavsiye edebileceğiniz var mı?

Alıntıları Göster
    fsp bluestorm II 500w işini rahatlıkla görür
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: fobia

HIGH POWER 460W POWERSUPPLY işini rahatlıkla görür

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd71374

yardımcı olması için yorumlarıda okuyabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trecc11 -- 24 Şubat 2008; 16:56:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Trecc11

quote:

Orjinalden alıntı: fobia

HIGH POWER 460W POWERSUPPLY işini rahatlıkla görür

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd71374

yardımcı olması için yorumlarıda okuyabilirsin...

Alıntıları Göster
    kesinlikle güç kaynağından o kartı kaldıramaz 350w lık psu

• quote:

Orijinalden alıntı: Mütercim-GTX

kesinlikle güç kaynağından o kartı kaldıramaz 350w lık psu

Alıntıları Göster
    hehe bende 300W asus ile çırpınıyom :D alcam ya artık :)

• quote:

Orijinalden alıntı: beostar

hehe bende 300W asus ile çırpınıyom :D alcam ya artık :)

Alıntıları Göster
    amd game patch denediniz mi ¿
  • quote:

Orijinalden alıntı: zebani

Alıntıları Göster
    bence çok iyiy araştırıp öyle karar ver bence güç kaynagından degil çünki loadda 8800gt nin çektigi güç 248 gibi bişeydi ki asus en baba markadır 300w gerçektir. bi format felan dene ama bende 8800gt alacagım için çok araştırdım 350wasus la çok rahat bi şekilde kulana bi arkadaş vardı ama alacaksan bence asus 400w al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_devil33

bence çok iyiy araştırıp öyle karar ver bence güç kaynagından degil çünki loadda 8800gt nin çektigi güç 248 gibi bişeydi ki asus en baba markadır 300w gerçektir. bi format felan dene ama bende 8800gt alacagım için çok araştırdım 350wasus la çok rahat bi şekilde kulana bi arkadaş vardı ama alacaksan bence asus 400w al

Alıntıları Göster
    ben yeni formattan sonra eski kartımın driverini kurmadan 1 gün kullandım.sonra 3870 i taktım.çalışıyor ama arkadasın da sorunu gibi bende de oyunlar taklıyor.ben PSU ya bağlıyorum sorunu.en azından kutusunda en az 450W 30amps yazıyor.bende ki 300Wgerçek olsa da sanmıyorum yettiğini...

• quote:

Orijinalden alıntı: beostar

ben yeni formattan sonra eski kartımın driverini kurmadan 1 gün kullandım.sonra 3870 i taktım.çalışıyor ama arkadasın da sorunu gibi bende de oyunlar taklıyor.ben PSU ya bağlıyorum sorunu.en azından kutusunda en az 450W 30amps yazıyor.bende ki 300Wgerçek olsa da sanmıyorum yettiğini...

Alıntıları Göster
    http://www.thgtr.com/graphic/20071106/nvidia_8800gt_inceleme-13.html al abi sana güç tüket
    imi kardeş bide oyunun çözünürlügünü düşürüp herşeyi medyuma alıp dene bakalım ne olacak sorda en düşüge alıp dene çünki yüksek çözünürlükte ve hıghta muhakak daha fazla zorlayacaktır ekrankartını bvarsa anakartında paylaşımlı ekrankartını çıkar bi öyle dene gta felan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 24 Şubat 2008; 22:38:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zebani

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zebani

denedim hocam etkisiz. bir çok sitede bu konuda güçle ilgili olup olmadığı konusunda karasız kalındı. ben güç konusundan pek şüphelenmiyorum, ama deneyeceğim. bu şekilde dakik olan hatalarla ilgili hiç duyanınız olmadımı? en azından donanımın yada programlamanın mı üzerine gitmeliyim? ben total war 1 de bile aynı sorunu yaşıyorum ki bu oyun 32 mb ekran kartı ile bile oynanıyor. seviye olayına gelince mediumu boşverin oyun menüsünde bile belli aralıklarla yani dediğim gibi 15 sn arayla donmalar oluyor. görev yöneticisini kontrol ediyorum hiçbir program yok kastıracak. cpu %100 lere vuruyor. menüde 720mb yer kaplıyor ki bunun etkilememesi gerekiyor. format deneyeceğim oda olmazsa güç kaynağı oda olmazsa işte orda takılıyorum bunun başka bir sebebi olmalı ama ne?

• quote:

quote:

denedim hocam etkisiz. bir çok sitede bu konuda güçle ilgili olup olmadığı konusunda karasız kalındı. ben güç konusundan pek şüphelenmiyorum, ama deneyeceğim. bu şekilde dakik olan hatalarla ilgili hiç duyanınız olmadımı? en azından donanımın yada programlamanın mı üzerine gitmeliyim? ben total war 1 de bile aynı sorunu yaşıyorum ki bu oyun 32 mb ekran kartı ile bile oynanıyor. seviye olayına gelince mediumu boşverin oyun menüsünde bile belli aralıklarla yani dediğim gibi 15 sn arayla donmalar oluyor. görev yöneticisini kontrol ediyorum hiçbir program yok kastıracak. cpu %100 lere vuruyor. menüde 720mb yer kaplıyor ki bunun etkilememesi gerekiyor. format deneyeceğim oda olmazsa güç kaynağı oda olmazsa işte orda takılıyorum bunun başka bir sebebi olmalı ama ne?

Alıntıları Göster
    ortosu dene en azından işlemci ve ram ında bi sorun varmı yokmu anlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 24 Şubat 2008; 23:40:00 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    zamanında 380 watt ( üstünde öyle yazıyor ama gerçek değerini allah bilir dandik bi markaysa ) güç kaynağım vardı güçlü bi ekran kartı almıştım 2 sene önce x 1900 gt oyunlarda takılıyordu sonra ekran kartının kutusunda min 400 watt güç kaynağı kullanılmalıdır yazısını görünce gittim antec 480 watt psu aldım canavar gibi düzeldi sorun

sağlam ekran kartları çok güç çektiğinden ( soğutucularından belli zaten çok elektrik yediği ) sağlam bir psu almak şart. malesef evdeki hesap çarşıya uymuyor. ekran kartı almışsın ama bi 100 ytl de güç kaynağına versen hem sistemin sağlığı hem de takılma sorunu için iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanserc -- 24 Şubat 2008; 23:45:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_devil33

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: pes4 hamachi

hocam denedim ram ve işlemcide sorun yok gözüküyor. galiba güç kaynağı alıp denemekten başka çözüm kalmadı. işin en pis tarafı kimsenin başına böyle bir sorun gelmemesi.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: pes4 hamachi

hocam denedim ram ve işlemcide sorun yok gözüküyor. galiba güç kaynağı alıp denemekten başka çözüm kalmadı. işin en pis tarafı kimsenin başına böyle bir sorun gelmemesi.

Alıntıları Göster
    quote:

işin en pis tarafı kimsenin başına böyle bir sorun gelmemesi.

kim demis?bunun gibi bir ton ornek var ama bizim milletimiz ogrendigi seyi abarttigi icin 2600xt ye 600w takiyor, 8800gt nin yanina ilk aldiklari guc kaynagi ondan gormemissindir.asagidaki linkte amper degerinden bahsediyor adamlar sadece watt olayi degil mesele.500watt blue storm I ve II 8800 ultrayi nasil calisitiriyor sorsan 750 al abi der herkes ve 500w insanin akli kesmiyor di mi?amperi guzel demek ki ve senin asusun amperi kotu demek ki.her halukarda o sisteme duzgun bir 500w lazim.

http://forums.hexus.net/graphics-cards-monitors/122351-380w-smartpower-psu-8800-gt.html

http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=92962

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.