Şimdi Ara

Oyunlarda Türkçe Dil Desteği İçin Kampanya #TurkceOyunİstiyoruz! (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
5
Favori
8.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
284 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OgdenKeyWarden

Hiçbir aşamada hiçbir katkısı olmayan devlet zaten yeterince vergi alıyor. Gerekirse gelmeli diye bir şey yok. Gerekmez. Gerekemez.

Ne konuştuğunuzu neyi savunduğunuzu bilmeden böyle yorumlar yapmayın lütfen. Sonunda herkesi yakacak işler peşindesiniz. Devletin konuyla uzaktan yakından alakası yok. Türkçe dil desteği mi istiyorsunuz? Pazar oluşturursunuz. Tepkinizi, gücünüzü gösterirsiniz. Türkçe dil desteği sunan, yerel fiyatlandırmayla kolaylık sağlayan şirketi destekler, yapmayanın oyununu almazsınız.

Devlet el attığında sadece daha fazla para çıkacak cebinizden. Üstelik bu para oyunu yapan şirkete de gitmeyecek. Devlete bu fırsatı yaratmaya çalışmayın lütfen.

Alıntıları Göster
    Ufak arkadasimiz fazla gazlanmis, baya baya inaniyor bunun dogru olduguna filan, aksi dusuncelere de nasil cemkiriyor nasil cemkiriyor Hayat senin klavyenden ibaret degil, bi de 5 10 lira fazla vermek koymaz diyor insanlara. Çok acayip gerçekten.

Hayir bi de Amerika’da yasamiyorum oranin dilini ogrenmek zorunda degilim diyor, e oynamak zorunda da degilsin? Sanki dove dove oynatiyorlar triplere bak. Oynamazsan da oynama adamlarin umrunda sanki. Bir sey istiyorsaniz duzgun argumanlarla isteyin bari, İngilizce ogrenin diyene(demesi de normal oyunun dili İng) dil ogrenemiyorum kafam basmıyor derseniz kimse size bir sey demez ustunuze ricanizla destek olur ama buna kilif uydurursaniz millet de gelir burda dalga gecer. Keyfinden ogrenmiyormus, yapma yauww

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MachinaeSupremacy -- 20 Temmuz 2020; 10:14:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu "Konu Dışında" göstermek gerek.

Ayrıca ekşide konusu açılırsa çok iyi olur..

Destekliyorum....
  • Şu hareketi destekleyin. Bu fırsat kaçmaz. Hazır gündem oluşmuşken.

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Yayıncılardan da destek almak lazım, çok kitleleri var yayıncıların.
    Çok doğru...

Var mı ulaşabilcek olan ?
  • arkadaşlar son durum ne ...neler yapılacak yol haritası belli mi ...

enis kirazoğluna ,konsolüssüne, eastergamese bunlara ulaşamaz mıyız ....

konu bu kadar gündemdeyken bişeyler yapalım ...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • destek
  • #turkceoyunistiyoruz

• Bu konuyu "Konu dışında" görünür kılmak mümkün mü ?
  • İstiyoruz da satmıyo ki oyunlar, adam 2080 alıp korsan indiriyor yine, witcher 3 60-70 liradan çıktı, 10 bin falan satmadı heralde ilk çıktığı dönem
  • Konu yansıtıldı.
  • Geçen aylarda bir konu açmıştım steam indiriminden doom eternal aldım diye 100 liraya "online olmayan orjinal oyuna paramı verilir" diyip bana enayi dediler 10 yorumdan 7 si böyleydi arada bir kaç kişi çıkmıştı bunlara laf söyleyen o kadar.Bu tipler olduğu sürece Türkçe alt yazı ile oyun oynamayı unutun.Sürekli oyun oynayan birisiyim piyasadaki bilindik tüm oyunları oynamışımdır Total war serisi,Battlefield 1,Witcher 3 hariç hiçbir oyunda Türkçe altyazı gördüğümü hatırlamıyorum.Benim 5-6 yıldır oynadığım tüm oyunlar orjinal ve hepsi indirimden aldığım oyunlar.İngilizce biliyorum.Türkçe altyazı olup olmaması benim için farketmez."Orjinal oyuna paramı verilir enayi" diyenler düşünsün.Türkiye'de ki oyuncu kitlesinin büyük çoğunluğu lol-cs go dan ibarettir bu kitle online olmayan oyunu asla orjinal olarak almaz.Aldıkları oyunlarda anca çöp 20-30 liralık coop survıval oyunlardır.Zaten büyük çoğunluğunun bilgisayarı yeni oyunları kaldıramayacak kadar eski niye oyun alsın ki bu kitle lowda 15fpsde oynamak için mi? .Buda alım gücünün düşüklüğünden kaynaklı.
    Birde bir kitle var ki bu adamlar 10 bin liraya bilgisayar alıyor rtx 2080ti falan takıyor ama korsan oyun indiriyor.
    Bazı kişilerde oyunda Arapça bile var Türkçe yok diyor.Arapça çok geniş bir kitleye hitab ediyor Arabistan-Orta doğu-kuzey Afrika tamamen Arapça ve Arapların çoğu zengin orjinal oyun alıyor.Türkiye Türkçesi sadece Türkiye'ye ve Azerbaycana hitab ediyor dilin hitab ettiği kişi sayısı az orjinal oyun alanda az olunca sonuç bu oluyor.Hindistanın 1.3 milyar nüfusu var ama Hintçe altyazı bile yok oyunlarda neden? orjinal oyun alan yokta ondan.

Bu tabloya bakınca Steam,Epic,Ubisoft gibi oyun platformlarının TL ile ödemeyi kabul etmesi, neredeyse tüm oyun firmalarının Türkiye'ye özel düşük fiyattan oyun vermeleri ve bu platformların ara yüzlerinin Türkçe olması bile büyük bir şans Türk oyuncular için.

Ha ama şöyle bir olayda var twitch yayın platformunda Türklerin hem sayısı fazla hem çok ödeme yapıyorlar Mozambikte server var neden Türkiye'de server yok derseniz o olay Twitchin şerefsizliği.Başka bir şey değil.

Birde bu olayın devletle ne alakası var onu anlamadım.Bu olayın devlet ile alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 20 Temmuz 2020; 14:38:1 >

• Ülkemizde çok şükür xd herşey den vergi alınıyor steamden oyun alıyorum kdv kesiyorlar herşey onlar için mükemmel ama hiç biri de demiyor benim pazarımda mal satıyorsun dil koymuyorsun diye ne güzel dünya be

• MachinaeSupremacy kullanıcısına yanıt
    Sakat mısın? Attığım mesajımda Türkçe diline vurgu yaptım ve ingilizce öğrenmeyin, ingilizce öğrenmeye gerek yok diye bir cümle kurmadım. Gözünle oku beyininle anla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 20 Temmuz 2020; 14:17:9 >
  • Arkadaşlar ekşi'de konu açabilecek var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arman09

Ülkemizde çok şükür xd herşey den vergi alınıyor steamden oyun alıyorum kdv kesiyorlar herşey onlar için mükemmel ama hiç biri de demiyor benim pazarımda mal satıyorsun dil koymuyorsun diye ne güzel dünya be
    Aynen öyle. Biz oyunu alıp oynamak zorunda değiliz fakat Türkiye'de bu oyundan para kazanıyorsa firma yapılması gerekenler açık.

• 1990 larda boyle Turkce altyazi filan yoktu, oyunda ne istendigini anlamak icin mecbur masada sozluk kendimiz ceviri yapardik oyle oyle ingilizce ogrendik. Bence dil ogrenmek icin guzel bir yol oyunlar.

• Forumun yarısı Türkçe yama konusuyla dolu. Arkadaş kıtlıktan çıkmış gibi aynı konuyu açıp durmayın. Ne büyük derdiniz varmış yazık valla bu kadar dert edeceğinize biraz İngilizce öğrenin. Komikler

• Portraitclub kullanıcısına yanıt
    aynı mesajı yazan 1000 . kişisiniz ...biz komiğiz siz çok ciddisiniz :)

• berbetmus kullanıcısına yanıt
    1k olduğunu nerden biliyorsun? Saydığını sanmıyorum ayrıca bu kadar ağlayacağınıza biraz olayı ciddiye alıp öğrenmeye çalışsanız bu kadar komik durumlarda olmazdınız. Ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 20 Temmuz 2020; 15:44:5 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.