Şimdi Ara

Oyunlarda Türkçe Dil Desteği İçin Kampanya #TurkceOyunİstiyoruz! (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
5
Favori
8.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
284 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BeOSD

Önerilerim:
    -Etkinlik, reklamini yapabilmemiz amacıyla ileri bir tarihe ertelensin.

-Twitch,Youtuber ve oyunlarla ilgilenen herkese mesajlar atilsin ve destek istensin. Etkinliğin tarihine göre Twitch yayıncılarından o gün yayınlarında 3-5 dk bu konuya değinmesini ve izleyicilerini destek vermesi yönünde yönlendirici olmasini isteyelim.

-Bütün siyasi partilerin(özellikle muhalefet ve sosyal medyada aktif olanlara) Milletvekillerine mailler atalım, Dm atalım ve sesimizi duymalarini sağlayalım.

-Facebook, Twitter, Instagram sayfalari açalım ve ayda birkaç kez internette imzalar toplayıp sorunumuzu gündeme getirmeye çalışalım.

-Haber sitelerine, sorunumuzu anlatan bir konu linkini gönderelim.(bu konuda olabilir) ve onlardan ana haber bültenlerinde veya haber sitelerinde yer vermelerini isteyelim.

-DonanimHaber yöneticilerinden destek talep edelim ve bu etkinliğimizi desteklemelerini isteyelim.

-Diğet bütün forumlara konular açalım.

-Forumlarda oyunlarla ilgisi olmayan kişilerden bile destek vermelerini isteyelim.

-CİMER başta olmak üzere Kültür Bakanlığına, Dışişleri Bakanlığına mesajlar atalım

-Twitterda yabanci taglar açalım.

Önerilerim bunlar.. daha aklıma gelirse yazarım. Ama unutmayın ki Twitter da sadece 1-2 saat kalacak bir tag açmakla başarilı olamayız. Daha kitlesel, daha yaygın bir etkinlik yaparsak bir ihtimal sesimizi duyururuz ve başarili olabiliriz.
    Fazlası var eksiği yok bravo.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ülkenin refahı artsa, pazar payı genişlemesi ile zaten otomatik olur böyle şeyler.
    Oyun için bunları yapacağınıza dersinizi çalışın, ülke yönetmek için aday olun.
    Ekonomi bu yönde ilerledikçe oyun satışları da düşecektir. Kim neden para harcasın bu işe.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • #Turkceoyunistiyoruz
  • Bunu desteklerim. Güzel düşünce ve peşini bırakmazsak sonuç alınacağını düşünüyorum.
  • İşte yapılması gereken işlerden biri. Ama bunu devletten çok bizim yapmamız gerek. Devlet zorlayamaz çünkü.

Oyun çıkmadan aylar önce toplan. Organize ol. Binlerce e-posta at. Change.org vb. kampanya yap. Şirketlerin Twitter hesabına yüklen :)
    Bizim yapmamız gereken bu.
    Hem bazı gruplar yasal çeviri yapıp kazanç getirir. İllegal değil legal kazanç olur ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoomBookTR -- 20 Temmuz 2020; 20:31:31 >
  • umarım hiçbir oyunda türkçe dil desteği olmaz.

ben mesela şu anda sözlüğe pek bakmadan ingilizce bir makale okuyabiliyorsam oyunlar sayesindedir. en az %90’lık bir katkısı var. ciddiyim.

zaten kara cahil bir nesil geliyor. en azından 1-2 kelimeye aşinalıkları olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Analizcizeuss

Bu mesaj silindi.
    konu kapanabilir.
  • forumun yaş ortalaması iyice düşmüş oyun oynamak falan neyse kardeşlerime önerim ingilizce oynayın en azından dil öğrenirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

konu kapanabilir.

Alıntıları Göster
    aynn

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magrathea42

umarım hiçbir oyunda türkçe dil desteği olmaz.

ben mesela şu anda sözlüğe pek bakmadan ingilizce bir makale okuyabiliyorsam oyunlar sayesindedir. en az %90’lık bir katkısı var. ciddiyim.

zaten kara cahil bir nesil geliyor. en azından 1-2 kelimeye aşinalıkları olsun.
    Sen cahil sıfatını ingilizce bilmeyenlere giydiriyorsan, ingilizce bildiğin için kendini zeki zannediyorsan gerçekten en cahil kendinin olduğunun farkında değilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAktif -- 20 Temmuz 2020; 21:25:20 >
  • bu konuyuda firmalara şikayet edicek torrent'çi tayfa olur
  • Oyunlarda Türkçe Dil Desteği İçin Kampanya #TurkceOyunİstiyoruz!

Bütün Twitter hashtag ile çalkalanıyor

• ByAktif kullanıcısına yanıt
    niye hakaret kısımlarını kaldırdın? işte öyle düzelttiririm sana yorumunu. ahahahaha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magrathea42 -- 20 Temmuz 2020; 21:50:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magrathea42

niye hakaret kısımlarını kaldırdın? işte öyle düzelttiririm sana yorumunu. ahahahaha.
    Senin yaptığın giydirmeleri sana yapıp kimsenin moralini bozmak istemedim. Sen birşey yapmadın ben acıdığım için kaldırdım. Düşünce yapısı aynı olmayan insanları ezmenin hiçbir anlamı olmadığına karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAktif -- 20 Temmuz 2020; 21:51:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Young Sinatra

Bu çok büyük bencillik. Ben bazı Türkçe dil desteği olan oyunları bile çevirileri beğenmediğim için İngilizce oynuyorum. Belki de kullanmayacağım bir Türkçe yama için neden para vereyim?

Alıntıları Göster
    Ben televizyon izlemiyorum birsey yapmıyorum. Fatura vergilerim hariç aylık maaşımdan 3.5 milyar vergi kesiliyor. Her ay neden izlemediğim TRT kanalımızın vergi veriyorum peki :)

• ByAktif kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim abi kaldırmasaydın intihar falan ederdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sasua

Ben televizyon izlemiyorum birsey yapmıyorum. Fatura vergilerim hariç aylık maaşımdan 3.5 milyar vergi kesiliyor. Her ay neden izlemediğim TRT kanalımızın vergi veriyorum peki :)

Alıntıları Göster
    O da yanlış zaten, aksini söyledim mi? Yanlışı yanlışla mı savunacaksın?
  • Young Sinatra kullanıcısına yanıt
    Hayır. Vergi gelir mi gelmez mi, bu etkinliğimizi kayle alırlar mı almazlar mı bilemem. Demek istediğim burası Türkiye bir vergi varsa çoğunluk azınlığı bastırır, bir vergi varsa herkese uygulanır kullanan çoğunluğa da kullanmayan azınlığa da.

• İngilizce bilmeyen oynamasın kardeşim. Asla istemiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.